شرح دعای روز ۲۵ ماه رمضان از آیت الله مجتهدی (فیلم، صوت، متن)
پیوست | اندازه |
---|---|
شرح دعای روز25 ماه مبارک رمضان از آیت الله مجتهدی(ره) | 39.5 مگابایت |
شرح دعای روز ۲۵ ماه رمضان از آیت الله مجتهدی (فیلم، صوت، متن)
شرح دعای روز ۲۵ ماه رمضان از آیت الله مجتهدی (رحمة الله علیه) به ضمیمه فایل های صوتی و تصویری و متن آن تقدیم حضورتان می گردد...
برای دسترسی به «شرح دعای سایر روزها» اینجا کلیک کنید
⮋ فیلم شرح دعای روز ۲۵ ماه رمضان از آیت الله مجتهدی ⮋
◆ متن و ترجمه دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان:
أللَّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مُحِبّاً لِأوْلیائِكَ و مُعادیاً لِأعْدائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ أنْبیائِكَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبیین؛[۱]
خدایا! مرا در این روز، دوست دوستانت و دشمن دشمنانت قرار ده و پیرو راه خاتم پیغمبرانت. ای نگهدار دلهای پیامبران!
⮜ اللّهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ؛
خدایا در این ماه رمضان مرا طوری قرار ده که خوبان را دوست داشته باشم، و دشمن دشمنانت باشم، اگر من به چیزی امید داشته باشم که آن چیز در قیامت باعث نجات من بشود این است که خوبان را دوست دارم، افراد اهل تقوی را دوست دارم شما هم باید همینطور باشید؛ اگر یک فرزند شما طلبه است و اهل نماز و... و یکی بینماز است و بیتقوی، باید فرزند اهل تقوی و نمازتان را دوست داشته باشید.
✦ چگونه به حقیقت ایمان برسیم؟
◂ حدیث:
در روایت آمده است؛ هیچکدام از شما به حقیقت ایمان دست نیابد مگر آنگونه گردد که برای رضای خدا دورترین افراد به خود را دوست بدارد، و نزدیکترینشان را برای رضای خدا؛ دشمن بدارد.[۲]
✦ نشانۀ اهل نجات:
◂حدیث:
امام باقر (علیهالسلام) میفرمایند: «إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّ فِیک خَیراً» اگر خواستی بدانی که اهل بهشت هستی یا جهنم به قلبتان مراجعه کنید «فَانْظُرْ إِلَی قَلْبِک فَإِنْ کانَ یحِبُّ أَهْلَ طَاعَةِ اللَّهِ» ببین اگر اهل خیر را دوست داری؛ افراد نماز شب خوان را دوست داری بدان که در تو خیر هست و إنشاءالله اهل نجات خواهی بود.[۳]
◂خاطره:
زمانی در قم بودم دیدم دختران دبیرستانی از مدرسه به منزل میرفتند و همه روهایشان را گرفته بودند و با حجاب بودند و خیلی خوشحال شدم و وقتی به تهران برگشتم به طلبهها گفتم: اگر میخواهید زن بگیرید، از قم زن بگیرید، در تهران همچین دخترانی پیدا نمیشود و آفرین بر این مدیر، این مدیران را باید مورد تقدیر قرار داد و از ایشان تشکر کرد. زمانیکه من میخواستم عروسی کنم [حدود ۵۸ سال قبل]، مهر خانوادۀ من هزار تومان بود و یکی از دوستان، که هممباحثۀ من بود به من گفت: برای من هزار تومان زیاد است و گفت من ۵۰۰ تومان بیشتر ندارم و رفت از شاه عبدالعظیم همسری اختیار کرد و الان از آن زن چهار پسر دارد، دو تای ایشان طلبه شدهاند.
حالا شما هم به قلبتان رجوع کنید اگر زنان محجبه و مؤمن را میبینید و از این که ایشان باحجاب هستند خوشحال میشوید بدانید که در شما خیری یافت میشود و اگر زنان بدحجاب را میبینی و ناراحت نمیشوید و غصه نمیخورید معلوم میشود که تو اهل خیر نیستی.
◂حدیث:
در حدیث آمده است که در آخرالزمان قلب مؤمن آب میشود.
گفتند: چطور؟
فرمودند: منکر را میبیند و قدرت بر تغییر ندارد[۴]؛ دختران بدحجاب را میبیند و قلب او از غصه میسوزد ولی قدرت بر تغییر ندارد میبیند که سگ را بغل گرفته و تذکر میدهد ولی در جواب او میگویند: من روزی سهبار آن را میشویم غافل از این است که نجسالعین که پاک نمیشود.
◂حکایات:
در زمان آقا شیخ مرتضی زاهد شخص لاتی بود که به ایشان علاقه داشت، در یک مجلسی این شخص نعرهای میزند و با صدای بلند میگوید: هر کی بدخواه علماست فلان و فلان شود.
شیخ مرتضی زاهد گفته بودند: این شخص رستگار خواهد شد، بعدها مرحوم آقا فخرتهرانی گفتند: من رستگار شدن این شخص را دیدم لذا محبت داشتن به خوبان باعث نجات آدمی است.
◂حدیث:
در روایت آمده است اگر کسی را دوست داشته باشی با او محشور میشوی[۵] حتی اگر کسی به یک سنگ علاقه داشته باشد با آن محشور میشود.
⮜ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ؛
در این بخش از خدا میخواهیم تا ما را یاری رساند برای اینکه به طریقۀ پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل کنیم. از خدا میخواهیم تا هر چه پیامبر (صلیالله علیه وآله) به ما فرموده است، دربارۀ مستحب و واجب عمل کنیم و مکروهات را از خود دور و حرام را ترک کنیم.
⮜ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبیین؛
پیغمبران معصوم هستند؛ زیرا خدا قلب آنها را حفظ کرده است و در فراز پایانی دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان میگوییم، ای خدایی که قلب پیغمبران را حفظ کردی، به حق این کاری که برای پیغمبران انجام دادهای، این دعا را در حق ما مستجاب کن!
پی نوشت:
[۱]إقبالالأعمال، جلد ۱، صفحه ۲۲۶؛ بحارالأنوار، ج: ۹۵، ص: ۶۱.
اَللَّهُمَّ اِجْعَلْنِي فِي هَذَا اَلْيَوْمِ مُحِبّاً لِأَوْلِيَائِكَ وَ مُعَادِياً لِأَعْدَائِكَ مُسْتَنّاً [مُتَمَسِّكاً] بِسُنَّةِ خَاتَمِ أَنْبِيَائِكَ يَا عَاصِمَ قُلُوبِ اَلنَّبِيِّينَ [يَا عَظِيماً فِي قُلُوبِ اَلْمُؤْمِنِينَ] بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ اَلرَّاحِمِينَ .
[۲] تحفالعقول، ترجمه جعفرى، ص ۳۴۸، سخنانى كوتاه از امام صادق عليهالسلام.
[۳] کافی، ج ۲، ص ۱۲۶.
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنِ ابْنِ الْعَرْزَمِيِّ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَابِرٍ الْجُعْفِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ [عليهالسلام] قَالَ إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّ فِيكَ خَيْراً فَانْظُرْ إِلَى قَلْبِكَ فَإِنْ كَانَ يُحِبُّ أَهْلَ طَاعَةِ اللَّهِ وَ يُبْغِضُ أَهْلَ مَعْصِيَتِهِ فَفِيكَ خَيْرٌ وَ اللَّهُ يُحِبُّكَ وَ إِنْ كَانَ يُبْغِضُ أَهْلَ طَاعَةِ اللَّهِ وَ يُحِبُّ أَهْلَ مَعْصِيَتِهِ فَلَيْسَ فِيكَ خَيْرٌ وَ اللَّهُ يُبْغِضُكَ وَ الْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ.
[۴] وسائل الشيعة، ج: ۱۶، ص: ۱۴۰.
الْحَسَنُ بْنُ مُحَمَّدٍ الطُّوسِيُّ فِي مَجَالِسِهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَمَاعَةٍ عَنْ أَبِي الْمُفَضَّلِ عَنِ الْفَضْلِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ هَارُونَ بْنِ عَمْرٍو الْمُجَاشِعِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ [علیهمالسلام] وَ عَنِ الْمُجَاشِعِيِّ عَنِ الرِّضَا عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ [علیهمالسلام] قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ [صلیالله علیه و آله و سلّم] يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ يَذُوبُ فِيهِ قَلْبُ الْمُؤْمِنِ فِي جَوْفِهِ كَمَا يَذُوبُ الْآنُكُ فِي النَّارِ يَعْنِي الرَّصَاصَ وَ مَا ذَاكَ إِلَّا لِمَا يَرَى مِنَ الْبَلَاءِ وَ الْأَحْدَاثِ فِي دِينِهِمْ وَ لَا يَسْتَطِيعُونَ لَهُ غَيْراً.
[۵] رک: کافی، ج ۲، ص ۱۲۶؛ الْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ.
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
⮜ ویژه نامه شب و روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
⮜ مجموعه استیکر ماه رمضان (ایام و مناسبتها)
⮜ دعاهای تصویری روزانه ماه مبارک رمضان
⮜ ویژه نامه پیام ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
⮜ شرح دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان توسط مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) + صوت
همچنین ببینید:
تصویر/ پیام و متن و ترجمه دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان: دوستی اولیای الهی
کلیپ / دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان + متن
پیوست | اندازه |
---|---|
شرح دعای روز25 ماه مبارک رمضان از آیت الله مجتهدی(ره) | 2 مگابایت |
افزودن دیدگاه جدید