شرح دعای روز نوزدهم ماه رمضان از آیت الله مجتهدی (فیلم، صوت، متن)
پیوست | اندازه |
---|---|
شرح دعای روز 19 ماه مبارک رمضان از آیت الله مجتهدی (ره) | 42.28 مگابایت |
شرح دعای روز نوزدهم ماه رمضان از آیت الله مجتهدی (فیلم، صوت، متن)
شرح دعای روز نوزدهم ماه رمضان از آیت الله مجتهدی (رحمة الله علیه) به ضمیمه فایل های صوتی و تصویری و متن آن تقدیم حضورتان می گردد...
برای دسترسی به «شرح دعای سایر روزها» اینجا کلیک کنید
⮋ فیلم شرح دعای روز نوزدهم ماه رمضان از آیت الله مجتهدی ⮋
◆ متن و ترجمه دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان:
أللَّهُمَّ وَفِّرْ فیهِ حَظّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلی إلی خَیْراتِهِ وَ لاتَحْرِمْنی قَبُولَ حَسَناتِهِ یا هادِیاً إِلیَ الْحَقِّ الْمُبِین؛[1]
خدایا! در این روز بهرۀ مرا از برکاتش وافر گردان و بهسوی خیراتش، مسیرم را سهل و آسان ساز و از حسنات مقبول آن، مرا محروم مساز. ای هدایتکننده بهسوی حق آشکار!
⮜ اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ؛
«وفّر» به معنی «زیاد کن» خدایا روزی من کن تا از برکات ماه مبارک رمضان حظ و بهره فراوان ببرم، و برکات ماه رمضان همان قرآن خواندن و دعای ابوحمزه خواندن است و گریهکردن بر سختی مرگ و آنچه پس از مرگ در پیش رو داریم.
✦ قبر ندا میدهد من خانه تنهایی تو هستم:
در حدیث آمده است که قبر؛ هر روز به پنج کلمه ندا میکند؛ «اَلقَبر یُنادی بِخمس کلماتٍ» و قبر هر روز صبح به صبح خطاب به ما میکند «اَنَا بیتُ الوَحْدَه» منم خانه تنهایی تو، در قبرستان همه کنار هم خوابیدهاند؛ ولی درعینحال غریب هستند، و بغلی از بغلی بیخبر است «فاحملوا الیَّ اَنیساً» انیسی و همنشینی برای خودت تهیه کن تا در آنجا تنها نباشی، اعمال نیک بهترین انیس انسان هستند در غربت قبر؛ «اَناَ بیتُ الظُلمة» من خانه تاریکی تو هستم «فحملوا اِلَیَّ سِراجاً» پس چراغی برای تاریکی قبرت آماده ساز «اَنَا بَیتُ الدِیدان» من خانه کرم و عقرب تو هستم پس تریاق و زهری که کرمها و عقربها را از بین ببرد با خود بیاور.[2]
✦ عقربها به جنازه حمله کردند:
سالها قبل یکی از طلبهها در مدرسه ما درس میخواند؛ ایشان میگفت: جنازهای بود که میخواستیم او را دفن کنیم هر مکانی انتخاب میکردیم؛ عقربها به جنازه حمله میکردند، هر چه آنها را میکشتیم باز مثل چشمه از زمین میجوشیدند؛ آخر هم خسته شدیم و جنازه را روی عقربها گذاشتیم و دفن کردیم.
قبر میگوید من خانه پر از مار و عقرب تو هستم «فَاحمِلوا الیَّ تِریاقا»[3] و این روایات میخواهد بگوید که به فکر آخرتت باش؛ ولی ما آنقدر مست دنیا هستیم که ابداً متوجه دشواریهای قبر و برزخ و... نیستیم، انسانی که بیهوش است نمیفهمد و به فکر این مسائل نیست، لذا از خدا بخواهیم که ما را هوشیار کند. خدا کند که صداهای عالم معنی را بشنویم! که همواره فریاد میزند «اَنَا بیتُ الظُلمة؛ انا بیتُ الدیدان؛ انا بیت الغُربه»... خدایا توفیق بده از برکات ماه مبارک رمضان استفاده کنیم. حدود چهل سال پیش بود که در روزنامه خواندم؛ مصرف برق در ماه رمضان بالا رفته است؛ و باید هم همینطور باشد و مردم اهل سحر باشند و از برکات ماه رمضان استفاده کنیم.
✦ دولت وظیفه دارد با رباخواران مقابله کند:
«حظ» به معنی بهره میباشد، بعضیها در معاملات و قرضدادنهایشان بهره حرام میگیرند و اهل ربا هستند، و دولت وظیفه دارد با رباخواران مقابله کند؛ من تعجب میکنم که چرا در جمهوری اسلامی هنوز عدهای رباخواری میکنند و دولت هم هیچ اقدامی نمیکند! باید عدهای از طرف دولت تجسس کنند و اهل ربا را شناسایی و مجازات کنند.
فراموش نکنیم بهره دو نوع است، یکی بهره حرام مثل ربا و... و یکی هم بهره معنوی مثل ماه رمضان که محل دعا و بهرههای معنوی میباشد.
⮜ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیْرَاتِهِ؛
خدایا راه خیرات را برای من آسان کن؛
یکی از خیرات افطاری دادن است، اگر تمکن مالی دارید افطاری بدهید که ثواب زیادی هم دارد؛ سابق در مساجد افطاری میدادند که باعث جذب بچهها به مساجد میشد و کار خوب و پسندیدهای بود، یا درخت توت در مسجد میکاشتند تا پای بچهها به مسجد باز شود، باید مسجد جذابیت داشته باشد تا جوانان و بچهها به آنجا بیایند الان غالب افراد در مساجد پیرمردها هستند! چرا؟!
لذا از خدا بخواهید که راه خیرات را برای ما آسان بکند؛ باید از حال همسایه خود باخبر باشید؛ بعضیها سحری ندارند بخورند با نان خالی روزه میگیرند؛ و شما مسئول هستید حتی اگر بیخبر باشید! باید تحقیق کنید و از حال همسایه فقیرتان اطلاع داشته باشید.
✦ مؤاخذه اصحاب توسط امام معصوم (علیهالسلام):
در روایت است که شخصی مورد مؤاخذه امام معصوم (علیهالسلام) قرار گرفت که چرا تو از حال همسایه فقیرت بیخبری؟
آن شخص گفت: نمیدانستم
حضرت فرمودند: مؤاخذهات میکنم که چرا نمیدانستی؛ اگر باخبر بودی که همسایهات ندارد و کمک نمیکردی که کافر بودی! صرف دعا خواندن انسان را بهشتی نمیکند باید زیر بالوپر فقرا را گرفت؛ آن هم نه هر فقیری، بلکه فقیر آبرومند که فقیر است و اظهار فقر نمیکند.
⮜ وَ لاَ تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ؛
خدایا مرا از قبول حسنات محروم نکن؛
✦ کاری نکنیم حسنات اعمال از بین برود:
خدایا اگر کار خوبی میکنم اهل نماز شب و دعای ابوحمزه و... هستم حسنات آن اعمالم را به من برسان و محرومم نکن؛ یعنی کاری کنم که آن حسناتم از بین برود، مثلاً اگر یک غیبت کنم تمام اعمال چهلروزه من از بین میرود[4] در حدیث آمده است که اگر کسی غیبت کند عبادات چهلروزه او در نامه کسی که مورد غیبت قرار گرفته است نوشته میشود.[5]
لذا اگر کسی غیبت شما را کرد باید برای او چشمروشنی هم ببرید؛ چون تا چهل روز هر کار خیری که بکند در نامه اعمال شما ثبت میشود؛ در جامعالسعادت آمده است که شخصی مورد غیبت قرار گرفت و آن شخص برای غیبتکننده هدیه فرستاد و تشکر کرد.[6] باید هر روز بگوییم که خدایا کاری کن که حسناتم مورد قبول تو واقع بشود.
⮜ یَا هَادِیاً إِلَی الْحَقِّ الْمُبِین؛
ای خدایی که راهنمایی میکنی بهسوی حق؛
الان چقدر باید از خدا شکرگزار باشیم که ما را به دین حق هدایت نموده است و به شیعه دوازدهامامی هدایت کرده؛ همه، شیعیان امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیهماالسلام) هستید. «و الَی الحقِ المُبین» در حقیقت ولایت اهلبیت (علیهمالسلام) است که خداوند ما را بهسوی ولایت اهلبیت هدایت نموده است. ای خدایی که ما را به حق مبین و آشکار هدایت کردهای این دعاها را در حق ما مستجاب بفرما.
پینوشت:
[1] بحارالأنوار، ج: ۹۵، ص: ۱۴۹.
اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّی مِنْ بَرَکَاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی حِیَازَةِ خَیْرَاتِهِ وَ لَا تَحْرِمْنِی الْقَلِیلَ مِنْ حَسَنَاتِهِ یَا هَادِی إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ.
[2] تحریر المواعظ العددیة، ص ۳۹۰.
قال النّبی صلّیاللّه علیه و آله: القبر ینادی بخمس کلمات: أنا بیت الوحدة؛ فاحملوا إلیّ أنیسا، و أنا بیت الحیّات؛ فاحملوا إلیّ تریاقا، و أنا بیت الظلم «۲» فاحملوا إلیّ سراجا، و أنا بیت التراب فاحملوا إلیّ فراشا، و أنا بیت الفقر فاحملوا إلیّ کنزا.
[3] تریاق، معرب تریاک و آن دوایی مرکب است معروف که چند ادویه را کوفته و بیخته در شهد آمیزند و آن دافع اقسام زهرهای نباتی و حیوانی باشد. [غیاث اللغات]... حکیم ناصرخسرو قبادیانی گفته است:
ترا که مار گزیده ست حیله تریاق است * ز ما بخواه، گمان چون بری که ما ماریم
[4] مستدرکالوسائل، ج: ۷، ص: ۳۲۲.
عَنِ النَّبِیِّ [صلیالله علیه و آله و سلم] أَنَّهُ قَالَ مَنِ اغْتَابَ مُسْلِماً أَوْ مُسْلِمَةً لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ تَعَالَی صَلَاتَهُ وَ لَا صِیَامَهُ أَرْبَعِینَ یَوْماً وَ لَیْلَةً إِلَّا أَنْ یَغْفِرَ لَهُ صَاحِبُهُ.
[5] ارشاد القلوب، ترجمه رضایی، ج ۱، ۲۷۸.
و پیغمبر فرمود: مرد روز قیامت میآید نگاه به نامهٔ عملش میکند اثری از کارهای نیک خود را در آن نامه نمیبیند سپس عرض میکند کجاست کارهای شایستهٔ من که در دنیا انجام دادم پاسخ داده میشود تو غیبت مردم را کردی بجای غیبتهایت ثوابهای تو در نامه عمل کسانی که غیبت آنها را کردی نوشته شد.
[6] جامعالسعادات، ج: ۲، ص: ۳۱۶.
«أن رجلا قیل له: ان فلانا قد اغتابک، فبعث إلیه طبقا من الرطب، و قال: بلغنی أنک قد أهدیت الی من حسناتک، فأردت أن أکافیک علیها فاعذرنی، فانی لا أقدر أن أکافیک علی التمام.»
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
⮜ ویژه نامه شب و روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
⮜ مجموعه استیکر ماه رمضان (ایام و مناسبتها)
⮜ دعاهای تصویری روزانه ماه مبارک رمضان
⮜ ویژه نامه پیام ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
⮜ شرح دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان توسط مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) + صوت
پیوست | اندازه |
---|---|
شرح دعای روز 19 ماه مبارک رمضان از آیت الله مجتهدی (ره) | 2.35 مگابایت |
افزودن دیدگاه جدید