عادات اشتباهی که باعث آسیب به بدن و کاهش عمرند
داشتن عمر طولانی یکی از آرزو های انسانها از گذشته تاکنون بوده است. امروزه با پیشرفت علم و فناوری متخصصان می گویند که داشتن عمری طولانی یک انتخاب است نه موهبتی ازلی برای برخی از مردم. در واقع، داشتن عمری طولانی منوط به رعایت بایدها و نبایدهایی در زندگی است. این موارد به طیف گسترده ای از موضوعات شامل رژیم غذایی، سبک زندگی و مواردی از این دست مربوط می شود. در این مطلب به عادات اشتباهی که باعث آسیب به بدن و کاهش عمرند و همچنین سبک های زندگی اشتباه که افراد برای طول عمر بیشتر باید آنها را ترک کنند می پردازیم.
۱- سبک زندگی کم تحرک
انسان ها از دیرباز برای زندگی نیازمند تحرک بودند. با این حال، با صنعتی شدن جوامع و فرآیند شهرنشینی، از حجم تحرک انسان ها کاسته شده و افراد سبک زندگی کم تحرک را به ناچار برگزیده اند. متخصصان تاکید دارند که داشتن تحرک کافی تنها ابزاری برای کاهش وزن و تناسب اندام نیست، بلکه تحرک کافی باعث افزایش شادابی، نشاط و سلامتی انسان می شود.
تحقیقات متعدد نشان داده است که کم تحرکی می تواند باعث افزایش خطر بروز بیماری هایی مانند متابولیسم آهسته، ضعف عضلانی، چاقی و افزایش سطح کلسترول خون شود. در مقابل، با تقویت عضلات، بدن توانایی بیشتری برای رساندن خون به اندام ها و بافت ها دارد. همین موضوع باعث رسیدن مناسب تر مواد غذایی و اکسیژن به اندام ها می شود.
۲- دیدگاه منفی به زندگی
شاید این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد که افراد دارای دیدگاه منفی به زندگی طول عمر کوتاه تری نسبت به افراد خوش بین دارند. در واقع دیدگاه منفی به زندگی باعث احساس خستگی و کسالت شده و می تواند مرگ زودرس را درپی داشته باشد.
یک مطالعه که از سوی مرکز سلامت همگانی انگلیس انجام شده است نشان می دهد افرادی که دیدگاه منفی به زندگی دارند از سیستم ایمنی ضعیف تری برخوردار هستند و در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری ها قرار دارند.
۳- به اندازه کافی نخوابیدن
خواب یکی از حیاتی ترین مواردی است که بدن به دلایل مختلف به آن نیاز دارد. خوابیدن کافی باعث زدودن احساس خستگی از بدن شده و از آن بالاتر، به سلول های بدن در اندام های اصلی امکان ترمیم و جایگزین شدن در طول شب را می دهد.
تحقیقات نشان داده است که خواب باعث تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز بدن) و ترشح هورمون ها می شود. داشتن یک خواب مناسب در طول شب یکی از کلیدی ترین عوامل دخیل در شادی، سلامتی و افزایش طول عمر افراد است. دست کم ۸ ساعت خواب در طول شب توصیه می شود.
۴- زیاده روی در خوردن گوشت قرمز
حقیقت این است که آنچه شما می خورید تاثیر قابل توجهی در سلامتی و طول عمرتان دارد. بسیاری از مواد غذایی مانند فست فود ها و نوشیدنی های حاوی شکر سلامتی انسان را به مخاطره می اندازد. با این حال، در کنار خواص بی شمار مصرف گوشت قرمز، باید بدانید این گوشت ها به دلیل دارا بودن سطح بالای کلسترول نباید به صورت دائمی مورد استفاده قرار گیرند.
یک تحقیق نشان داده است که داشتن یک رژیم غذایی حاوی سطح بالایی از گوشت قرمز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی و سرطان های کشنده را افزایش می دهد. همچنین زیاده روی در مصرف گوشت قرمز باعث کاهش طول عمر افراد می شود. در این زمینه توصیه می شود به جای گوشت قرمز از گوشت سفید و آبزیان در رژیم غذایی خود بهره بگیرید.
کدام عادات روزانه باعث آسیب جدی به بدن می شوند؟
برخی افراد بدون اطلاع داشتن نسبت به کارهایی که انجام می دهند، به بدن خود آسیب می زنند. این آسیب زدن ها از عادت های خواب و بهداشت بدن تا رژیم غذایی و و ورزش را شامل می شود؛ بنابراین شما بدون اطلاع، از طریق انواع و اقسام راه ها به بدن و روان خود صدمه می زنید. در ادامه به مهم ترین عادت های روزانه که باعث آسیب زدن به بدن می شوند اشاره می کنیم.
1- اضافه وزن دارید و به خوراک روزانه خود اهمیت نمی دهید
در صورتی که با اضافه وزن یا چاقی رو به روشده اید، حتمارژیم غذایی زیر نظر مشاور تغذیه را رعایت کنید. درواقع اهمیت ندادن به رژیم غذایی در افراد چاق ممکن است عوارضی مانند کبدچرب، حمله قلبی و دیابت را در پی داشته باشد همچنین بی توجهی به این موضوع باعث آسیب به خیلی از ارگان های بدن از جمله اعصاب، کلیه و چشمها می شود.
2- تحرک نداشتن و یکجا نشینی
باید به این نکته توجه داشت یکی از عوامل موثر در اضافه وزن و چاقی، بی تحرکی و نداشتن برنامه ورزشی روزانه است. البته بی تحرکی عوارضی مانند بیماری های قلبی، کلسترول بالا، انواع سرطان ها، دیابت و خیلی از بیماری های مزمن دیگر را در پی دارد.
3- بی توجهی به بدخوابی های شبانه
بدخوابی های شبانه همچنین خُروپف ممکن است آشفتگی های طی روز، بی انرژی بودن و کاهش تمرکز را در پی داشته باشد. البته بدخوابی شبانه در صورت ادامه دار بودن ممکن است نارسایی قلبی، سکته مغزی، ضعف ایمنی و افزایش احتمالی فشار خون را ایجاد کند.
4- وضعیت بدنی نادرست برای نشستن و ایستادن
از جمله عوارض وضعیت بدنی نادرست می توان به کمردرد، گردن درد و شانه درد مزمن اشاره کرد؛ البته ادامه دار بودن وضعیت بدنی نادرست ممکن است کاهش ظرفیت ریه و نرسیدن اکسیژن کافی به قلب، مغز و دیگر اندام ها را در پی داشته باشد.
5- استرس داشتن
استرس و عصبانیت یکی از کار هایی است که در صورت عدم اصلاح آن در زندگی روزانه ممکن است سرکوب سیستم ایمنی، افزایش فشارخون و پرخوری را ایجاد کند. توصیه می شود در زمان های استرس و عصبانیت تنها نمانید؛ چرا که تنهایی سپری کردن در این مواقع افزایش عوارض جسمی و روحی مانند افسردگی، اضطراب، آلزایمر، افت قدرت ادراکی و حتی مرگ را به دنبال دارد.
دیدگاهها
چه جالب