حکم شرعی مانیکور ناخن از نظر مراجع مختلف چیست؟
حکم شرعی مانیکور ناخن از نظر مراجع مختلف چیست؟
حکم شرعی مانیکور ناخن چیست؟ مانیکور یکی از اعمالی است که برای بهداشت، آرایش و زیبایی ناخن انجام می شود. این عمل شامل تمیز کردن ناخن، سوهان کشیدن، جدا کردن پوست های اضافی دور ناخن و روکش و زدن لاک است. یکی از سؤالاتی که برای بانوان پیش می آید این است که آیا می توان با مانیکور وضو گرفت و غسل انجام داد یا خیر. در این نوشتار سعی شده است به این پرسش از نظر مراجع تقلید پاسخ داده شود...
مانیکور چیست؟
مانیکور یکی از کارهای آرایشی و بهداشتی است که برای طراوت و زیبایی ناخن های دست انجام می شود. مانیکور ناخن با شست وشو شروع می شود و در ادامه با سوهان کشیدن بر ناخن و زدودن و کندن پوست های اضافی دور ناخن ادامه پیدا می کند. جدا کردن پوست های اضافی باید به نحوی انجام شود که به ناخن و بافت کنار ناخن آسیبی نرسد. بخش پایانی فرایند مانیکور، می تواند شامل لاک زدن به ناخن ها یا روکش ناخن باشد.
حکم شرعی مانیکور ناخن ؛ آیا می توان با مانیکور غسل و وضو انجام داد؟
بطور کلی هر چیزی که روی پوست و یا ناخن قرار بگیرد و مانع رسیدن آب به آن بخش از بدن بشود، باعث می شود که غسل صحیح نباشد. درباره وضو نیز، همین طور است؛ یعنی جایز نیست چیزی که مانع رسیدن آب به پوست بدن می شود به آن بخش هایی از بدن که در هنگام وضو باید شسته شود (که شامل ناخن نیز می شود) برسد و آن را بپوشاند. درباره حکم شرعی مانیکور ناخن، توافقی نزد مراجع تقلید وجود دارد. آنان چنین می گویند که اگر مانیکور فقط شامل سوهان کشیدن بر ناخن و زدودن بافت اضافی ناخن باشد، موردی ندارد؛ اما اگر مانیکور شامل هر چیزی بشود که روی ناخن را بپوشاند (شامل لاک، برق ناخن، روکش و...) در این صورت غسل و وضو صحیح نخواهد بود. در ادامه نظر بعضی از مراجع را در این باره، با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد:
- نظر آیت الله خامنه ای مدظله العالی
در صورتی که مانیکور شامل لاک یا رنگ یا هر چیزی باشد که دارای جرم است و مانع رسیدن آب به ناخن می شود، وضو با آن باطل است.
- نظر آیت الله سیستانی مدظله العالی
غسل و وضو با مانیکور اگر که شامل امری بشود که مانع وصول آب باشد، صحیح نیست و باید آن مانع را برای وضو و غسل صحیح زایل کرد.
- نظر آیت الله مکارم شیرازی مدظله العالی
برای غسل باید هر مانعی که جلوی وصول آب به بدن را می گیرد، از بین برود و برای وضو نیز، نباید مانعی بر انگشتان دست باشد. بنابراین لاک، روکش و هر امر دیگری که مانع رسیدن آب به ناخن دست بشود، غسل و وضو را باطل می کند.
نکته: بطور کلی میان فتوای مراجع در این باره توافق وجود دارد که قبل از غسل هر امری که مانع رسیدن آب به بدن باشد باید زایل گردد، وگرنه غسل باطل است. درباره وضو نیز همین طور است، با این تفاوت که در مورد انگشت های پا، اگر یک انگشت پا نیز عاری از هر امر پوشاننده ای باشد (حتی اگر بقیه ناخن ها لاک یا... داشته باشند) کافی است. اما در هر دو مورد غسل و وضو، وصول آب به ناخن های دست شرط ضروری است و بنابراین وضو و غسل با لاک، روکش، برق ناخن و هر چیز دیگری که جرم داشته باشد و مانع رسیدن آب شود، صحیح نیست.
جمع بندی
مانیکور عملی است که برای بهداشت و زیبایی ناخن های دست انجام می شود. فرایند مانیکور شامل شست وشو و گاهی ماساژ دست، سوهان کشیدن ناخن ها، کندن پوست های مرده و اضافی دور ناخن و در آخر لاک یا روکش است. مسئله شرعی ای که درباره مانیکور وجود دارد، ناظر به مرحله آخر مانیکور است. از نظر شرعی، مراحل اولیه مانیکور، یعنی سوهان کشیدن، زدودن پوست های اضافی و... هیچ اشکال شرعی ای ندارد، اما اگر در پایان، روی ناخن با لاک یا روکش یا هر چیز دیگری که مانع رسیدن آب به ناخن می شود پوشانده شود، با آن روکش نمی توان غسل کرد یا وضو گرفت.
Add new comment