شرایط نامزدهای انتخاباتی از منظر آیت الله بهجت (ره)
شرایط نامزدهای انتخاباتی از منظر آیت الله بهجت (ره)
شرایط نامزدهای انتخاباتی از منظر آیت الله بهجت رحمه الله در پی سؤالات مکرر افراد گوناگون از ایشان درباره انتخابات بوده است و این بیانیه در زمان حیات معظم له برای تبیین شرایط نامزد های انتخاباتی از سوی ایشان صادر شد:
شرایط نامزدهای انتخاباتی از منظر آیت الله بهجت قدس سره (متن بیانیه اول):
بسم الله الرحمن الرحیم. الحمد لله رب العالمین والصلاة علی سید الانبیاء محمد وآله السادة الاوصیاء الطاهرین.
و بعد، چنانکه مکرراً از شرکت در انتخابات سؤال شده، در جواب آنها، آنچه اظهار شده است، بیان می شود: اینجانب، جهاتِ سلبیه و اثباتیه [شرایطی که موجب می شود نتوان به شخصی رأی داد و همچنین شرایطی که سبب جواز رأی دادن به شخص می شود] را متعرض می شوم. کسانی که بنا دارند در رأی دادن و یا انتخاب شدن، شرکت نمایند، باید متذکر باشند که کسانی حقّ انتخاب شدن و امینِ مردمِ با ایمان در مورد دین و دنیا بودن را دارند، که از رجالِ با عقلِ کاملِ کافی و ایمان کامل از شیعه اثنی عشریه و با علم به مسائل شرعیه در شخصیات و اجتماعیات و با شجاعت باشند؛ و از آنهایی باشند که در اظهارات و تروک [گفتن و نگفتن ها و نیز انجام دادن ها و انجام ندادن ها]، «لا یخافون فی الله لومة لائم»[مائده: ۵۴؛ «در [راه] خدا از سرزنش سرزنش کنندگان نهراسند»] باشند؛ و از رشوه ها و تخویفات [ترساندن ها] و نحو [مانند] آنها دور باشند. نظر نکنند که تا به حال چه بود؛ بلکه نظر نمایند که از حال چه باید بشود و چه باید نشود. و باید پرهیزکار و خداترس باشند، اراده خدای تعالی را بر همه چیز ترجیح بدهند.
اگر فاقد بعض صفات باشند، اهل ائتمان نیستند، و رأی دادن برای فاقدها بی اثر است، بلکه جایز هم نیست؛ مشکوک هم، متروک است.
اگر فاقد بعض صفات باشند، اهل ائتمان [اعتماد] رأی دادن برای فاقدها بی اثر است، بلکه جایز هم نیست؛ مشکوک هم، متروک است.[اگر در وجود بعضی از این شروط در نامزدی شک کرد، رأی دادن به او جایز نیست] تفحص هم، باید کامل باشد و بدون مداخله دوستی و دشمنی در امور نفسانیه باشد. در حالِ رأی دادن و گرفتن، خدای عظیم را ناظر به تمام خصوصیاتِ همه بدانند. کسانی هم که واجِد خصوصیات مذکوره باشند ـ که جایز باشد رأی دادن و گرفتن درباره آنها ـ واجب می شود با توانایی، اگر بدانند یا احتمال بدهند که فاقدِ بعضِ آنها، رأی خواهند گرفت.[کسانی که شرایط لازم و توانایی بر انجام این کار را دارند و می دانند که اگر شرکت نکنند، افراد فاقد این شرایط یا بعضی از این شرایط رأی می آورند، بر آنها واجب است که نامزد انتخابات شوند]
ملاحظه نمایید دُوَل کفر را [که] چگونه انتخاب می نمایند و انتخاب می شوند، و چه کسانی انتخاب می شوند، و از چه راه هایی انتخاب می شوند، و چه آرائی در مجلس های خودشان اظهار می کنند، و دولت های آنها چه عملیاتی بر طبق قانون مملکت و برخلاف قانون عقل و دین ـ حتی ادیان منسوخۀ آنها ـ انجام می دهند که فساد و اِفساد آنها بر همه عقلای دنیا آشکار است؛ [و] مخالفت نمایید با چگونگی کارهای آنها و چگونگی وسائل و اسباب و مسبّبات آنها، که مطابقت با هیچ دینِ اصل دار و هیچ قانونِ عقل پسند، ندارند.
عصمکم الله و ایّانا من الزلات کلّها بمحمد و آله الطاهرین، صلوات الله علیهم اجمعین
والسلام علیکم ورحمة الله و برکاته.
منبع: به سوی محبوب، ص۱۳۹
افزودن دیدگاه جدید