تمام ورژن های دات نت فریم ورک - NET Framework
تمام ورژن های دات نت فریم ورک - Microsoft .NET Framework
برای اجرای نرم افزارهایی که بر اساس تکنولوژی NET. برنامه نویسی شده اند حتما باید برنامه ی دات نت فریم ورک (Microsoft .NET Framework) روی ویندو شما نصب شده باشد !. دانلود این بسته از سایت مایکروسافت و پیدا کردن لینک نسخه کامل و با نصب Offline آن برای بیشتر کاربران مشکل است.
دات نت فریم ورک (Framework) چیست؟
وقتی شما یک برنامه نصب می کنید علاوه بر فایل های اصلی برنامه که در ProgramFiles نصب می شود ، تعدادی هم فایل هستند که در شاخه ویندوز نصب میشوند . این فایل ها همان درایور های مورد نیاز ویندوز برای اجرای برنامه شما هستند که توسط برنامه نویس نوشته نمیشوند، بلکه آنها قبلا تعریف شده اند و برنامه نویس از قابلیت های آن در برنامه خود استفاده می کند. پس برای اینکه برنامه شما کارکند باید آن فایل ها به ویندوز شما اضافه شوند.
Framework مجموعه ای از فایل های مورد نیاز سیستم عامل (شامل فایل های DLL و رجیستری و واسطه های استاندارد ارتباط برنامه ها بایکدیگر) است که برای اجرای برنامه های نوشته شده تحت دات نت ضروری می باشد. یعنی یک پکیج کامل از تمام dll های مورد نیاز برنامه هایی که با خود دات نت نوشته شده اند.
اگر مدت زیادی است که از ویندوز استفاده می کنید، به احتمال زیاد هنگام نصب برنامه هایی که به دات نت احتیاج دارند و یا در لیست برنامه های نصب شده ی کامپیوترتان، متوجه مایکروسافت دات نت شده اید. به عنوان یک کاربر عادی، به دانش زیادی برای استفاده از دات نت احتیاج ندارید؛ بلکه تنها لازم است که دات نت به خوبی روی سیستم شما کار کند. با این حال قصد داریم اطلاعات مفیدی درباره ی دات نت و علت نیاز برنامه های مختلف به آن را بررسی کنیم.
معرفی فریم ورک
در حقیقت یک فریم ورک یا چارچوب (در اصطلاح برنامه نویسی) مجموعه ای از API و کتابخانه ای از کدهای به اشتراک گذاشته شده است که توسعه دهندگان می توانند هنگام توسعه ی برنامه ها آن را فراخوانی کنند و مجبور نخواهند بود یک کد را از ابتدا بنویسند. کتابخانه ی کدهای به اشتراک گذاشته شده در فریم ورک دات نت FCL یا (Framework Class Library) نام دارد. در این کتابخانه، بیت های کد قادر به انجام انواع عملیات ها هستند. به عنوان مثال، وقتی توسعه دهنده ای به برنامه ای نیاز دارد که IP آدرسی روی شبکه را پینگ (Ping) کند، به جای نوشتن تمامی کد برنامه و مشخص کردن تک تک بیت هایی که وظیفه ی تفسیر نتایج پینگ را به عهده دارند، می تواند کتابخانه ای که این عمل را انجام می دهد پیدا کرده و از کد آن استفاده کند.
این تنها یک مثال کوچک بود. فریم ورک دات نت شامل ده ها هزار قطعه کد به اشتراک گذاشته شده می باشد. این کدهای اشتراکی، کار را برای توسعه دهندگان بسیار راحت تر می کنند؛ چرا که زمان زیادی را صرف نوشتن کدهای رایجی که قبلاً نوشته شده است، نخواهند کرد. در عوض می توانند روی رابط کاربری (user interface) و بخشی از کد که منحصر به برنامه ی خودشان می باشد تمرکز کنند. استفاده ی فریم ورکی از کدهای مشترک باعث به وجود آمدن استانداردی در میان برنامه ها نیز می شود. سایر توسعه دهندگان به آسانی متوجه وظیفه و عملکرد یک برنامه خواهند شد؛ از طرفی کاربران نیز به طور مثال می دانند باکس هایی مانند Open و Save As در برنامه های مختلف عملکرد مشابهی دارند.
دات نت علاوه بر اینکه فریم ورکی از کدهای مشترک می باشد، به عنوان «محیط اجرا» (runtime environment) برای برنامه ها نیز به کار می رود. هر محیط اجرا، یک ماشین مجازی (virtual machine) مانند «سندباکس» (sandbox) جهت اجرای برنامه ها فراهم می کند. بسیاری از پلت فرم های توسعه (development platforms) نیز چیزی مشابه را ارائه می دهند. به عنوان مثال جاوا و Ruby on Rails هردو محیط های اجرای مخصوص به خود را دارند. این محیط اجرا در دات نت CLR یا زمان اجرای زبان مشترک (Common Language Runtime) نام دارد. هنگامی که کاربر برنامه ای را اجرا می کند، در زمان اجرا، کد این برنامه به کد ماشین کامپایل شده و سپس اجرا می شود. CLR سرویس های دیگری مانند مدیریت حافظه و پروسسور، رسیدگی به برنامه های خاص و مدیریت امنیت نیز فراهم می کند. محیط اجرا در حقیقت روشی برای انتزاع برنامه از سخت افزار واقعی است که برنامه را اجرا می کند.
پیوست | اندازه |
---|---|
دانلود دات نت فریم ورک - Microsoft .NET Framework - نسخه 4 ( شامل 1.1 - 3.5 ) | 48.11 مگابایت |
دیدگاهها
ok
افزودن دیدگاه جدید