روش درست کردن نان شکم پر
مواد لازم برای نان شکم پر :
شیر نصف لیوان معادل 100 میلی لیتر
آب نصف لیوان معادل 100 میلی لیتر
ماست 2 قاشق غذاخوری
سرکه 1 قاشق سوپخوری
آرد 3/5 لیوان معادل 385 گرم
برای مرطوب کردن و باز کردن خمیر :
کره ذوب شده 100 گرم
روغن مایع نصف استکان کمر باریک معادل 50 گرم
مواد میانی :
سیب زمینی 3-4 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
تکه های فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه نان شکم پر :
اندازه لیوان 200 میلی لیتر و اندازه استکان 125 میلی لیتر است.
طرز تهیه خمیر :
ابتدا شیر، آب، ماست و سرکه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. آرد را تا جایی اضافه کنید تا خمیر جمع شود و به دست نچسبد. خممیر خیلی نرم و لطیف است و نباید زیاد آرد بزنید. خمیر را روی سطح کار بیندازید و اگر خیلی چسبنده بود کم کم آرد را روی سطح کار بپاشید و خمیر ر ورز بدهید تا حسابی نرم و لطیف و یکدست شود. خمیر را به 4 قسمت تقسیم کنید و خیلی کم باز کنید.
بعد روی خمیر مخلوط کره ذوب شده و روغن بزنید و یک چانه دیگر خمیر را روی خمیر قبلی بگذارید. این کار را برای 4 تا چانه انجام بدهید. سپس به خمیر 1 ساعت استراحت بدهید.
خمیر را بسیار نازک کنید
برای تهیه مواد میانی :
ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده و له کنید. پیاز را خرد کنید و با روغن تفت بدهید تا طلایی شود. سپس پودر فلفل قرمز و نمک و فلفل سیاه و سیب زمینی های له شده را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید و بگذارید تا خنک شود.
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر چانه را شروع کنید به باز کردن و هر بار یک مقدار دستتان را چرب کنید و با آن خمیر را باز کنید.
خمیر خیلی نازک باید باز شود. وقتی خمیر به اندازه کافی باز شد از یک سمت خمیر مواد میانی را روی خمیر بگذارید و خمیر را آرام رول کنید و بعد به آن شکل بدهید. خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید و روی آن از مخلوط کره و روغن بزنید و در فر 180 درجه قرار بدهید تا زمانی که خمیر طلایی و برشته شود.
مواد میانی را میان خمیر بگذارید
بافت این خمیر خیلی سبک و ترد است و خیلی خیلی خوشمزه می شود. مواد میانی هم به دلخواه است و می توانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ و ... استفاده کنید. حتی می توانید وسط آن از پنیر صبحانه با جعفری و یا نوتلا زده و برای صبحانه سرو کنید.