روش درست کردن لازانيا و نکاتی برای پخت لازانیا
مواد لازم برای پخت لازانیا برای 6 نفر :
لازانیا 400 گرم
سوسیس ریز خرد شده 200 گرم
ژامبون ریز خرد شده 100 گرم
قارچ خلال شده 5-6 عدد متوسط
فلفل دلمه ای ریز خرد شده یك عدد كوچك
مخلوط سویا و گوشت چرخ كرده روی هم 100 گرم
پیاز ریز خرد شده یک عدد متوسط
گوجه فرنگی دو عدد میكس شده
اورگانو، فلفل سیاه به مقدار لازم
سس گوجه فرنگی به مقدار لازم
پنیر پیتزای رنده شده و ورقه ای به مقدار لازم
سس سفید مخصوص یك استكان
طرز تهیه لازانیا:
ابتدا یک پیاز را ریز خرد کنید و آن را با مقداری روغن تفت بدهید، 4-5 دقیقه بعد سوسیس ریز خرد شده را اضافه کنید و پس از 5 دقیقه مخلوط سویا و گوشت چرخ كرده را اضافه کنید، پس از اضافه كردن مخلوط سویا و گوشت چرخ كرده به دلیل خاصیت جذب سریع روغن توسط سویا، نیاز دارید تا كمی روغن اضافه كنید.
پس از تغییر رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنید و خوب هم بزنید تا كمی رنگ آن عوض شود (زیاد هم قرمز نشود بهتر است) و در پایان ژامبون را همراه فلفل دلمه ای ریز خرد شده به مواد اضافه كنید. 2- 3 دقیقه بعد گوجه فرنگی های میكس شده را به مواد بیفزایید و خوب هم بزنید. در این مرحله می توانید كمی فلفل سیاه و اورگانو نیز به مایه لازانیا اضافه كنید. وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنید و اجازه بدهید كمی سرد شوند.
در حین سرد شدن مواد لازانیا قابلمه ی مناسبی را تا دو سوم آب بریزید همراه با یک قاشق چایخوری نمک و مقداری روغن مایع بگذارید بجوشد. بعد ورقه های لازانیا را یكی یكی و با دقت داخل آب در حال جوش قرار دهید و پس از 8- 10 دقیقه آبکش كنید.
نكته برای تهیه لازانیا : موقع آبكش كردن حتماً كمی آب سرد روی آن ها بریزید. تا حرارت داخل نوارهای لازانیا سبب خمیر شدن آن در زمان پخت نشود.
كف و دیواره های یک ظرف (ترجیحا) پیركس را با میزان خیلی كمی روغن چرب كنید تا نوارهای لازانیا در آخر پخت به راحتی از ظرف جدا شوند. بعد كف ظرف را یک لایه نوار لازانیا بچینید و روی آن را یک لایه خیلی نازک سس گوجه فرنگی بریزید و با مواد لازانیا كه اكنون كمی سرد شده است، بپوشانید، بعد روی مواد را اورگانو بپاشید، یک لایه كامل پنیر پیتزا رنده شده بریزید (طوری كه تمام سطح مواد را بپوشاند) و بعد مجدداً یک لایه نوار لازانیا بچینید و همین مرحله ها را تكرار كنید تا ورقه های لازانیا تمام شود! یا مواد لازانیا و یا فضای ظرف!!
در پایان هم با سس سفید مخصوص روی كل سطح لازانیا را بپوشانید و یک لایه پنیر پیتزا ی رنده شده بپاشید و در پایان هم سطح ظرف را با پنیر پیتزای ورقه ای بپوشانید. و ظرف ها را داخل فر با دمای 180 درجه قرار بدهید زمانی که زیر آن شروع به سرخ شدن کرد شعله رویی فر را روشن کنید و اجازه بدهید روی آن طلایی شود. و در آخر هنگام سرو روی لازانیا آویشن بپاشید.
* طرز تهیه سس سفید مخصوص لازانیا
مواد لازم برای سس لازانیا :
آرد سفید 1 قاشق غذا خوری سر پر
كره 25 گرم
نمك ، فلفل سیاه به مقدار لازم
شیر (آب) یك لیوان
طرز تهیه سس سفید لازانیا :
ابتدا آرد را كمی تفت بدهید بدون روغن و كره و پیش از اینكه رنگ آن شروع به تیره شدن كند، كره را به آن بیفزایید و دائم هم بزنید تا كره نسوزد و به خورد آرد برود. وقتی كره آب شد و رنگ آرد كمی برگشت، نمک و فلفل را اضافه كنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
در این مرحله شیر را آهسته آهسته به ظرف اضافه كنید و تند تند هم بزنید تا مواد ته نگیرند. تا زمانی مواد را روی حرارت نگه دارید كه مایع شما تبدیل به یک سس غلیظ شود. به یاد داشته باشید که سس بعد از سرد شدن سفت تر می شود.
* اگر شیر نداشتید می توانید از آب هم استفاده کنید اما شیر بهتر است.
دلیل استفاده از سس سفید در پخت لازانیا: جلوگیری از خشک شدن لازانیا موقع گریل شدن و همچنین به دلیل داشتن شیر مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت می شود.
طرز پخت لازانیا داخل مایكروفر:
در صورت استفاده از مایكروفر، پایه بلند اختصاصی گریل را وسط سینی گردان قرار دهید و ظرف را روی آن بگذارید، بهتر است از برنامه پخت تركیبی + گریل استفاده كنید. در این صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقیقه به نتیجه مناسب می رسید.
نكته: درصورتی که از این دستور استفاده كردید یا از دستور فر، در یک استكان كوچک تا نصف آب بریزید و زیر چهار پایه گریل بگذارید تا مانع از خشک شدن لازانیا شود.
در صورتی که از دستور گریل خالی استفاده كردید 30- 40 دقیقه زمان لازم است (بسته به مدل مایكروفر دارد) در این شیوه از ترفند استكان آب استفاده نكنید.
نكات مهم درباره پخت لازانیا:
سعی كنید مواد را یک دست خرد كنید تا زمان برش دادن لازانیا به مشكل بر نخورید.
این روش، شیوه اصلی دستور پخت لازانیا است. شما می توانید مواد اصلی را به دلخواه تغییر دهید. به عنوان مثال می توانید به جای سوسیس و كالباس و گوشت چرخ كرده، از كدو و بادنمجان و سویا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنید (لازانیای سبزیجات) یا هر چیز دیگری كه میل داشتید.
راجع به سویا. برای دست یافتن به طعم بهتر سویا، پیشنهاد می كنم از دو ساعت قبل سویا را به جای آب معمولی در شیر خیس كنید. این عمل هم باعث از بین رفتن بوی (به نظر بعضی ها) بد سویا می شود و هم طعم بهتری به سویا می دهد؛ و قبل از مصرف سویا را در آبكش بریزید و اجازه دهید كاملا خشک شود.
طرز پخت لازانیای لقمه ای:
یک روش دیگر و ساده تر (ساده تر موقع خوردن البته!) برای تهیه لازانیا وجود دارد :
دو عدد نوار لازانیا را به صورت یک علامت + روی هم قرار بدهید. وسط این + را كمی سس قرمز بریزید و با مواد لازانیا پر كنید و روی آن اورگانو و پنیر و... بپاشید و یكی یكی نوارها را ببندید و در نهایت روی آن سس سفید مخصوص را بریزید و باقی مراحل كه مانند همان شیوه قبلی است. اما درصورتی که به مزه پنیر علاقه دارید یک ورق درسته پنیر روی آن بگذارید نتیجه بهتری خواهید گرفت. می توانید از یک چوب خلال برای ثابت نگه داشتن نوارها استفاده كنید (در صورت نیاز).
قرار دادن یک لبه ضخیم پنیر ورقه ای مانع از زیادی سرخ و خشک شدن لازانیای لقمه ای می شود و در ضمن برای كسانی كه به طعم پنیر علاقه دارند یک لقمه بسیار لذیذ به شمار می رود.