رفتن به محتوای اصلی

دوست داری جغور بغور بخوری؟

تاریخ انتشار:

دوست داری جغور بغور بخوری؟

جغور بغور یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان است این غذا را به روش های متفاوت طبخ داده می شود. جغور بغور فروشی در تهران و دیگر شهرهای ایران هم یافت می شود. 

مواد لازم برای جغور بغور :

برای 6 الی 8 نفر

جگر سیاه    1 عدد
جگر سفید    1 عدد 
 دل    2 عدد 
قلوه     2 عدد 
 آبلیمو    نصف استکان 
 پیاز    4 عدد 
زعفران      یک چهارم استکان
جعفری خرد کرده    نصف استکان
نمک و فلفل    به میزان لازم
 

روش دست کردن جغور بغور :

پیاز را کاملاٌ ریز کنید. جگر، دل، قلوه و جگر سفید را خرد کنید و با آبلیمو، فلفل، نمک، زعفران و پیاز رنده شده بگذارید دو سه ساعت بماند تا آبلیمو به خوردش برود. سپس آن را با پیاز، خوب سرخ کنید و بگذارید با حرارت بسیار ملایم با بخار خودش بپزد. وقتی به روغن افتاد، آبلیمو و جعفری خرد کرده و زعفران روی آن بدهید و هم بزنید. دور خوراک را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کنید.

مواد لازم برای تهیه جغور بغور :

 جگر سفید گوسفند    1 عدد 
 پیاز    3 عدد 
 نمک و فلفل و زردچوبه     به مقدار لازم
پودر دارچین      به مقدار لازم
 

روش درست کردن جغور بغور خوشمزه :

در این روش پخت جغور بغور، ابتدا جگر سفیدی گوسفند را با پیاز و نمک و کمی فلفل بپزید، زمانی که پخت اجازه بدهید سرد شود.

بعد از آن جگر را خرد کرده و با یک عدد پیاز چرخ کنید. سپس 1 عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید و بعد جگرهای چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید سپس نمک و زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید اجازه بدهید به آرامی با شعله ی ملایم بپزد و در نهایت آن را کمی سرخ کنید.

این روش را بیشتر در کنار بریان میل می کنند ولی به تنهایی هم واقعا خوشمزه است و می توانید با برنج و یا نان نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه جغور بغور :

جگر سیاه گوسفند    1 عدد 
دل گوسفند     1 عدد 
قلوه گوسفند     2 عدد 
پیاز متوسط     4 تا 5 عدد 
قارچ    750 گرم
 گوجه فرنگی    5 عدد 
 فلفل دلمه ای    2 عدد 
 فلفل سبز تند    به مقدار لازم 
پودر غوره غوره    5 قاشق غذاخوری
نمک    به مقدار لازم
 روغن    به مقدار لازم 
 

روش درست کردن جغور بغور زنجان :

برای تهیه ی جغور بغور ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید و با روغن کمی تفت بدهیدتا رنگ آن تغییر کند نباید سرخ کنیم زیرا باید در غذا حس شود.

سپس دل و جگر و قلوه را اضافه کنید و هم بزنید در این هنگام در تابه ای دیگر قارچ را ورقه ای خرد کنید و با کمی آبلیمو و نمک و فلفل سیاه تفت بدهید تا زمانی که آب بیاندازد سپس آب قارچ را جدا کنید و دوباره سرخ کنید تا کمی نرم شود اکنون فلفل ها را به دل و جگر و قلوه و پیاز اضافه کنید حواستان باشد شعله ملایم باشد مدام هم بزنید تا ته نگیرد. هنگامی که قارچ آماده شد با نمک و فلفل دلمه ای و فلفل سبز و غوره غوره به مواد اضافه کنید و در آخر گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا جا بیفتد و کمی آب بیاندازد.

نکاتی برای تهیه جغور بغور:

• در دستور پخت جغور بغور سنتی زنجان قارچ نیست اما ما اضافه کردیم و خوشمزه تر شد. می توانید آن را حذف کنید.

• می توانید از دنبه برای خوش طعم تر شدن داخل غذا استفاده کنید.

• برای پخت جغور بغور بهتر است جگرها را به صورت نوارهای پهن برش بزنید.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا