دوست داری جغور بغور بخوری؟
دوست داری جغور بغور بخوری؟
جغور بغور یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان است این غذا را به روش های متفاوت طبخ داده می شود. جغور بغور فروشی در تهران و دیگر شهرهای ایران هم یافت می شود.
مواد لازم برای جغور بغور :
برای 6 الی 8 نفر
جگر سیاه 1 عدد
جگر سفید 1 عدد
دل 2 عدد
قلوه 2 عدد
آبلیمو نصف استکان
پیاز 4 عدد
زعفران یک چهارم استکان
جعفری خرد کرده نصف استکان
نمک و فلفل به میزان لازم
روش دست کردن جغور بغور :
پیاز را کاملاٌ ریز کنید. جگر، دل، قلوه و جگر سفید را خرد کنید و با آبلیمو، فلفل، نمک، زعفران و پیاز رنده شده بگذارید دو سه ساعت بماند تا آبلیمو به خوردش برود. سپس آن را با پیاز، خوب سرخ کنید و بگذارید با حرارت بسیار ملایم با بخار خودش بپزد. وقتی به روغن افتاد، آبلیمو و جعفری خرد کرده و زعفران روی آن بدهید و هم بزنید. دور خوراک را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه جغور بغور :
جگر سفید گوسفند 1 عدد
پیاز 3 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر دارچین به مقدار لازم
روش درست کردن جغور بغور خوشمزه :
در این روش پخت جغور بغور، ابتدا جگر سفیدی گوسفند را با پیاز و نمک و کمی فلفل بپزید، زمانی که پخت اجازه بدهید سرد شود.
بعد از آن جگر را خرد کرده و با یک عدد پیاز چرخ کنید. سپس 1 عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید و بعد جگرهای چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید سپس نمک و زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید اجازه بدهید به آرامی با شعله ی ملایم بپزد و در نهایت آن را کمی سرخ کنید.
این روش را بیشتر در کنار بریان میل می کنند ولی به تنهایی هم واقعا خوشمزه است و می توانید با برنج و یا نان نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه جغور بغور :
جگر سیاه گوسفند 1 عدد
دل گوسفند 1 عدد
قلوه گوسفند 2 عدد
پیاز متوسط 4 تا 5 عدد
قارچ 750 گرم
گوجه فرنگی 5 عدد
فلفل دلمه ای 2 عدد
فلفل سبز تند به مقدار لازم
پودر غوره غوره 5 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
روش درست کردن جغور بغور زنجان :
برای تهیه ی جغور بغور ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید و با روغن کمی تفت بدهیدتا رنگ آن تغییر کند نباید سرخ کنیم زیرا باید در غذا حس شود.
سپس دل و جگر و قلوه را اضافه کنید و هم بزنید در این هنگام در تابه ای دیگر قارچ را ورقه ای خرد کنید و با کمی آبلیمو و نمک و فلفل سیاه تفت بدهید تا زمانی که آب بیاندازد سپس آب قارچ را جدا کنید و دوباره سرخ کنید تا کمی نرم شود اکنون فلفل ها را به دل و جگر و قلوه و پیاز اضافه کنید حواستان باشد شعله ملایم باشد مدام هم بزنید تا ته نگیرد. هنگامی که قارچ آماده شد با نمک و فلفل دلمه ای و فلفل سبز و غوره غوره به مواد اضافه کنید و در آخر گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا جا بیفتد و کمی آب بیاندازد.
نکاتی برای تهیه جغور بغور:
• در دستور پخت جغور بغور سنتی زنجان قارچ نیست اما ما اضافه کردیم و خوشمزه تر شد. می توانید آن را حذف کنید.
• می توانید از دنبه برای خوش طعم تر شدن داخل غذا استفاده کنید.
• برای پخت جغور بغور بهتر است جگرها را به صورت نوارهای پهن برش بزنید.
افزودن دیدگاه جدید