روش درست کردن قورمه سبزی نذری
روش درست کردن قورمه سبزی نذری
قورمه سبزی در شهرهای مختلف ایران با مواد غذایی و روش های متنوعی تهیه می شود. از محبوب ترین انواع خورش قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران می توان به خورش قورمه سبزی تهرانی، خورش قورمه سبزی گیلانی، خورش قورمه سبزی جنوبی و خورش قورمه سبزی ترکی یا تبریزی اشاره کرد که از نظر مواد کمی با هم متفاوت هستند.
قورمه سبزی یکی از غذاهای خوشمزه سنتی ایرانی است که معمولا در همهی خانهها به روشهای مختلفی تهیه شده و مورد پسند اکثر افراد خانواده قرار میگیرد. برخی مواقع با رعایت نکات ریز میتوان قورمه سبزی خوشمزهتری تهیه کرد که به همین سبب در این مطلب نکات مهم در تهیه قورمه سبزی را آماده کردهایم که امیدواریم بعد از خواندن این مطلب بتوانید غذایی خوشمزه و باب میل همه تهیه کنید. با ما همراه باشید.
این خورش خوشمزه در شهرهای مختلف ایران با مواد غذایی و روش های متنوعی تهیه می شود. از محبوب ترین انواع خورش قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران می توان به خورش قورمه سبزی تهرانی، خورش قورمه سبزی گیلانی، خورش قورمه سبزی جنوبی و خورش قورمه سبزی ترکی یا تبریزی اشاره کرد که از نظر مواد کمی با هم متفاوت هستند.
مواد لازم برای قورمه سبزی برای 100 نفر :
گوشت گوسفندی 8 کیلو گرم
لوبیا قرمز 2 کیلو گرم
سبزی خورشتی 10 کیلوگرم
لیموعمانی 1 کیلو گرم
پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
پیاز 10 کیلو گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
برنج 15 کیلو گرم
مواد لازم برای طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای 10 نفر :
گوشت گوسفندی 800 گرم
لوبیا قرمز یا چیتی 350 گرم
سبزی خورشتی 1/5 کیلوگرم
پودر لیمو عمانی 6 عدد
لیمو عمانی به مقدار لازم
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روش درست کردن سبزی نذری برای 100 نفر :
برای طرز تهیه قورمه سبزی ابتدا از روز قبل لوبياها را بشوييد و بگذاريد کمی بجوشند اما کاملا پخته نشوند. گوشت گوسفندی را هم قلیه ای خرد كنيد. و بشویید. سبزی قورمه خرد شده را داخل قابلمه ای بریزید و اجازه بدهید کمی آب آن کشیده شود سپس مقداری روغن جامد داخل آن بریزید و اجازه بدهید کمی سرخ شوند.
دیگ یا قابلمه ی مورد نظر پخت قورمه سبزی را آماده کنید و پیازها را خرد کنید و با روغن تفت بدهید سپس گوشت ها را اضافه کنید و تفت بدهید اجازه بدهید گوشت و پیاز با هم سرخ شوند.
می توانید اکنون به مواد گوشت زردچوبه اضافه کنید. و بعد سبزی ها را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید، اکنون لوبیاها را اضافه کنید و آب روی آن بریزید تا حدی که قورمه سبزی به راحتی در آن بپزد.
بعد از گذشت 1 ساعت لیمو عمانی های سوراخ شده و در آب قرار داده شده را داخل آن بریزید.
تا داخل خورش بجوشد.
اجازه بدهید گوشت و لوبیای خورش بپزند در این هنگام نمک و فلفل را به آن اضافه کنید تا به خورد مواد بروند.
بگذارید خورشت جا بیفتد نیم ساعت آخر پخت پودر لیموعمانی را روی خورش بپاشید و آن را به آرامی مخلوط کنید که گوشت ها داخل خورش خرد نشوند. در مرحله ی پایانی ادویه قورمه سبزی نذری که دارچین است مقداری را با روغن تفت بدهید و به خورش اضافه کنید و خیلی کم بپزد.
نکاتی برای تهیه قورمه سبزی :
• برای طرز تهیه قورمه سبزی حرم امام رضا، مانند مراحل بالا انجام بدهید.
• اگر گشنيز سبزی قورمه را زياد بريزيد خورش كمی شيرين تر می شود. بعضی ها اصولاً آن را حذف می كنند. سبزی های اصلی قورمه سبزی تره و جعفری و شنبلیله است. میزان تره باید خیلی زیاد باشد و شنبلیله کمتر باشد زیرا باعث تلخی آن می شود.
• در مخلوط سبزی قورمه، با توجه به فصل، اسفناج يا برگ چغندر می ريزند. در فصل زمستان از اسفناج استفاده کنید اسفناج به خورش لعاب می دهد.
• زمانی که 1 کیلو سبزی قورمه سبزی خریدید 1 کیلو تره هم اضافه بخرید.
• سرخ کردن زیاد سبزی قورمه سبب تلخی آن می شود.
• می توانید برای خوشمزهتر شدن قورمهسبزی در ابتدا مقداری ترخون به سبزی قورمه سبزی خود بیافزایید.
• توجه داشته باشید که پیازها را بسیار خرد کنید، چون که نباید در خورشت سبزی نذری بعد از پخته شدن آن اثری از پیاز وجود داشته باشد.
• می توانید لوبیاها را فقط خیس کنید و نجوشانید و به آرامی با خورش بپزند.
• اگر علاوه بر ليمو عمانی درسته از پودر ليمو عمانی هم اضافه كنيد خورش خوش طعم تر می شود. بعضی ها علاوه بر ليمو عمانی درسته از آبليمو ترش يا آبغوره استفاده می کنند.
در بعضی از مناطق به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنند. استفاده از لوبیا چشم بلبلی پختن قرمه سبزی نذری را راحت تر می کند و به علت پخته شدن سریع تر، به زمان کمتری نیاز دارد.
• اگر میخواهید قورمه سبزی شما روغن بیاندازد بهتر است برای سرخ کردن سبزی از روغن جامد استفاده کنید.
• در پایان پخت قورمه سبزی حتما به خورشتتان زعفران اضافه کنید.
• لیمو عمانی دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود.
• بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود، چون به این ترتیب خورشت بهتر جا میافتد. آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید. اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمیافتد. اندازه ی خرد شدن آن باید تا حدی باشه که سبزی های قابل شناسایی نباشند.
• همیشه نیم ساعت مانده به پایان پخت روغن خورشت را اضافه و شعله را کم کنید تا آب اضافی بخار شده و خورشت قورمه سبزی جا بیافتد.
• برای مواد لازم برای قورمه سبزی برای 200 نفر، را می توانید میزان مواد لازم برای 100 نفر را 2 برابر کنید.
ارزش غذایی قورمه سبزی :
سبزی قورمه، شنبلیله و تره و جعفری است. این سبزی ها هم خورش را خوشمزه می کند، هم خواص زیادی دارند؛ تره قورمه سبزی، برای عفونت های بدن خوب است، مخصوصا در ماه محرم که چند سالی است با فصل زمستان مقارن شده و خیلی از مردم سرما خورده هستند.
وجود شنبلیله هم این خورشت را برای افراد دیابتی مناسب می کند. این سبزی در گذشته، داروی مرض قند بوده است. لوبیایی که در خورشت قورمه سبزی می ریزند، پروتئین و فیبر دارد و این غذا را برای ایام عزاداری که انرژی و توان زیادی نیاز است، مناسب کرده است.
افزودن دیدگاه جدید