مرحله به مرحله درست کردن آش دوغ اردبیلی خوش طعم
مرحله به مرحله درست کردن آش دوغ اردبیلی خوش طعم
آش دوغ یکی از آش های خوشمزه و معروف اردبیل است که طعم و بوی فوق العاده ای دارد، در این مطلب طرز پخت آش روغ را تقدیم شما عزیزان می کنیم.
مواد لازم جهت درست کردن آش دوغ
-
برنج 1 پیمانه
-
تخم مرغ 1 عدد
-
ماست ترش 2 کیلو
-
نخود 1 پیمانه و نیم
-
گوشت چرخ کرده 200 گرم
-
پیاز رنده شده 1 عدد
-
آب 2 الی 2 و نیم لیتر
-
سبزی آش پاک شده نیم کیلو
-
سیر یک بوته خرد شده
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه کامل آش دوغ اردبیلی
مواد لازم آش دوغ و طرز تهیه آن
ابتدا نخود را از چند ساعت قبل با آب گرم خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس بپزید.
آموزش درست کردن آش دوغی فوق العاده خوش طعم
مرحله به مرحله درست کردن آش دوغ
در داخل یک قابمله نسبتا بزرگ برنج شسته شده را به همراه یک عدد تخم مرغ و ماست می ریزیم و خوب هم می زنیم تا مخلوط شوند. باید به آرامی هم بزنید تا ماست نبرد و گوله گوله نشود. سپس آب را اضافه می کنیم و روی حرارت گاز قرار می دهیم و مدام هم می زنیم تا زمانی که دوغ بجوشد. و بعد از جوش آمدن به مدت 1 الی 2 دقیقه هم بزنید.
طرز تهیه آش دوغ به سبک اردبیلی ها
ولی بعد از آن نیازی نیست به هم زدن ادامه دهید. ولی قبل از آن باید حتما بدون توقف مدام هم بزنید تا دوغ بریده نشود. حرارت شعله را کم کنید تا دوغ به آرامی بجوشد. نخود پخته شده را اضافه کنید تا در کنار بقیه مواد بجوشد . احتیاجی نیست در ظرف را ببندید. البته اگر در ظرف بسته بشه دوغ بریده خواهد شد.
طعم بی نظیر و فوق العاده معرکه آش دوغ اردبیلی با این طرز تهیه
در این فاصله گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و کمی نمک به صورت توپ های قلقلی به اندازه یک فندق در می اوریم و در داخل آش می ریزیم. به اندازه 1 دقیقه بعد از اضافه کردن گوشت ها آش را هم نمی زنیم تا گوشت خودش را بگیرد و بعد به آرامی مواد آش را هم می زنیم.
مرحله به مرحله با درست کردن آش دوغ
بعد از 5 تا 6 دقیقه پختن گوشت قلقلی ها ، یعنی زمانی که گوشت ها به سطح بالا ی قابلمه آمدند سیر را اضافه می کنیم . بعد از 1 دقیقه ترکیب سیر با بقیه مواد آش سبزی آش را اضافه می کنیم و هم می زنیم . رنگ این آش باید سفید باشد و اگر از سبزی فریزری استفاده کنید آش شما این رنگ را نخواهد داشت . در ضمن سایز سبزی ها هم نباید زیاد درشت و یا ریز باشد.
توجه :
سبزی ها باید ( گشنیز - شوید - تره - چند برگ نعناع تازه - قسمت سبز سیر - در صورت تمایل برگ اسفناج ) باشند.
آموزش غذاهای ایرانی - آش دوغ اردبیلی
حرارت زیر قابلمه را کم نگه دارید تا سبزی ها به آرامی بجوشند و بپزند . وقتی سبزی آش به جوش آمد نمک را هم اضافه می کنیم . همچنین بعد از به جوش آمدن سبزی ها آش بعد از مدت زمان 20 دقیقه آماده سرو می شود و می توانید از خوردن این آش خوش عطر و لذیذ لذت ببرید.
اصول درست کردن آش دوغ اردبیلی
نکاتی برای خوشمزه تر کردن آش دوغ اردبیلی
-
اگر از بوی سیر خوشتان نمی آید می توانید آن را از مواد آش حذف کنید.
-
سبزی اصلی آش دوغ ،تره و گشنیز است و در صورت تمایل می توانید برگ سیر یا اسفناج را به آن اضافه کنید.
-
برای اینکه رنگ و شکل سنتی و اصیل آش دوغ را از دست ندهید بهتر است از زردچوبه و ادویه های رنگی در داخل آش استفاده نکنید. چون رنگ اصلی این آش سفید است.
-
اگر بخواهید در آش از سیر خشک استفاده کنید حتما آن را با نمک بکوبید تا له شود.
-
از دوغ محلی ترش هم می توانید بجای ماست در آش استفاده کنید.
-
برنج ایرانی در پخت آش هم باعث خوش عطر شدن آن و هم زود پخته شدن آش می شود. بهتر است از خرده برنج های جدا شده در پخت آش استفاده کنید.
-
از بلغور پخته شده هم می توان به جای برنج استفاده کرد.
-
بهتر است برای درست کردن آش دوغ از قابلمه های تفلون استفاده نکنید . زیرا هم زدن زیاد آش باعث خراشیدگی قابلمه می شود.(از قاشق چوبی در هم زدن آش دوغ استفاده کنید)
-
بجای نخود می توانید از یک پیمانه لپه یا لوبیای پخته استفاده کنید.
-
برای اینکه آش نبرد باید آن را دام هم بزنید و یا از تخم مرغ استفاده کنید.
-
یک عدد تخم مرغ برای نبریدن آش کافیست ولی اگر اندازه آن کوچک باشد باید تعداد آن را بیشتر کرد.
-
برای زیبا تر شدن آش بهتر است گوشت ها را ریز تر کوفته کنید. همچنین می توانید گوشت را حذف کنید.
-
همچنین می توانید گوشت راشبیه به گوشت ماکارونی با پیاز سرخ کنید و داخل آش بریزید.
-
آش دوغ نسبت به بقیه آش های دیگر رقیق تر است.
-
برای اینکه سردی آش دوغ را از بین ببرید بهتر است فلفل آش را زیادتر بریزید.
-
آش دوغ را با کمی روغن ، فلفل قرمز و یا سیاه تزیین کنید.
-
آش دوغ نیز نوعی آش ماست می باشد.
-
بعضی استان ها اش دوغ را بدون سبزی و با نعناع داغ می پزند.
-
اگر در تهیه آش دوغ ، از دوغ کم چرب استفاده کنید ، آش کالری کمتری خواهد داشت.
-
اضافه کردن 6 حبه سیر رنده شده در نصف استکان آب جوش و مخلوط کردن داخل آش در حال خوردن سبب خوشمزه تر شدن آش می شود.
-
به همراه تره و گشنیز می توان کمی شوید تازه و خرد شده هم به آش دوغ اضافه کنید.
-
استفاده از جعفری باعث می شود طعم آش دوغ به طور کل عوض شود، پس بنابراین اصلا توصیه نمی شود.
-
خوردن آش دوغ در کنار نان بربری فراموش شدنی نیست.
-
بهتر است برای تهیه آش دوغ اصیل اردبیل از دوغ محلی استفاده کنید.
- آش دوغی که در مازندارن طبخ می شود دارای رشته آشی ، لوبیا چیتی و عدس و و ماست است.
نکات تکمیلی در مورد آش دوغ
- آش دوغ جزو غذای محلی - اردبیل می باشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت می باشد .
- آش دوغ را می توانید در وعده نهار - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
- همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب می باشد .
برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.
افزودن دیدگاه جدید