آنتوان چخوف ، داستان نویس و نمایش نامه نویس روس
آنتوان چخوف
آنتوان چخوف (۱۸۶۰ - ۱۹۰۴)، داستان نویس و نمایش نامه نویس برجسته روس است. که او را «مهم ترین داستان کوتاه نویس همه اعصار» نامیده اند.
آنتون پاولوویچ چِخوف (۱۸۶۰ - ۱۹۰۴)، داستان نویس و نمایش نامه نویس برجسته روس است.
وی در زمان حیاتش بیش از ۷۰۰ اثر ادبی خلق کرد و او را مهم ترین داستان کوتاه نویس برمی شمارند و در زمینه نمایش نامه نویسی نیز آثار برجسته ای از خود به جا گذاشته است.
چخوف در نیمه ۱۸۸۰ تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته پزشکی در دانشگاه مسکو آغاز کرد. در این سال نخستین مطلب او چاپ شد به همین دلیل آن را مبدأ تاریخی آغاز نویسندگی وی برمی شمارند.
او بعد از پایان تحصیلاتش در رشته پزشکی به طور حرفه ای به داستان نویسی و نمایش نامه نویسی روی آورد و نخستین مجموعه داستانش را دو سال پس از دریافت درجه دکترای پزشکی به چاپ رساند.
یکسال بعد، انتشار مجموعه داستان «هنگام شام»، جایزه پوشکین را، که فرهنگستان روسیه اهدا می کرد، برایش به ارمغان آورد.
در داستان های او معمولاً رویدادها از خلال وجدان یکی از آدم های داستان، که کمابیش با زندگی خانوادگی «معمول» بیگانه است، تعریف می شود.
چخوف با خودداری از شرح و بسط داستان، مفهوم طرح را نیز در داستان نویسی تغییر داد.
او در داستان هایش سعی می کند به نمایش زندگی بپردازد. در عین حال، در داستان های موفق وی رویدادهای تراژیک جزئی از زندگی روزانه آدم های داستان را تشکیل می دهد.
چخوف اواخر قرن نوزدهم قصد داشت سفری به « پارس» و آسیای میانه و حتی دور دنیا داشته باشد اما چخوف به جزیره ساخالین رفت و در نهایت اثر ادبی عصر را خلق کرد. داستان طنز « شیر و خورشید» او با « ایران» در ارتباط است. قهرمان اصلی این داستان، شهردار شهری کوچک است که در آرزوی دریافت نشان « شیر و خورشید» به مسافر ایرانی می گوید: « در مقابل « ایران» تعظیم کنید! به « ایران» بگویید که دوستش داریم!»
از نمایشنامه های او، که بارها در ایران به روی صحنه رفته است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
«ایوانف»، «خرس»، «عروسی»، «مرغ دریایی»، «سه خواهر»، «باغ آلبالو» و «دایی وانیا».
چخوف را «مهم ترین داستان کوتاه نویس همه اعصار» نامیده اند.
منبع : طاقچه
افزودن دیدگاه جدید