1- ایجاد فضایی آرام بخش و اطمینان آفرین در خانواده
چنین فضایی دغدغه ها و نگرانی ها را به حداقل می رساند و امکان بروز استعداد ها را میسر ساخته و استرس و نگرانی را ازآنها دور می سازد.
2- فصل امتحانات زمان مناسبی برای دخالت در برنامه ریزی درسی فرزندان نیست.
هرگونه تغییر در برنامه درسی ونحوه مطالعه دانش آموزان باید قبل از امتحانات و با کمک گرفتن از مشاوران صورت گیرد وفصل امتحانات رویکرد دانش آموز در رابطه با نحوه مطالعه و زمان بندی مشخص شده باشد لذا تاکید بیش از حد والدین و امرو نهی کردن های مکرر نه تنها کار ساز نخواهد بود بلکه مخرب است.
3- مشکلات زندگی را به فرزندان خود منتقل نکنید.
مشکلات همیشه وجود دارندطبعا تحمل این مشکلات گاهی صبروالدین را سرریز می کند اما با توجه به حساسیت زیاد درزمان امتحانات سعی کنید فشارهای موجود را به فرزندان خود منتقل نکنید.
4- تفریحات برنامه ریزی شده در فصل امتحانات را فراموش نکنید.
درس خواندن طولانی و خسته کننده به سود فرزندان ما نیست لذا تفریحات کوتاه وبرنامه ریزی شده مانندگردش درفضای آزاد ومهمانی های خانوادگی که زمان کوتاهی را به خود اختصاص می دهند برای تغییر روحیه دانش آموزان مفید خواهد بود تا از ماراتن امتحانات با پیروزی عبور کنند.
5- ارتباط خود را با مدرسه ومعلمان حفظ کنید.
ارتباط هرچه بیشتر شما با مدرسه موجب دلگرمی فرزندان شما خواهد شد،آنها خواهند دانست که شما به وضعیت درسی آنها علاقه مندهستید از طرفی می توانید با ارتباط با معلمان و مشاوران مدرسه راهکارها و توصیه های لازم جهت رفع مشکلات احتمالی را دریافت نمایید.
6- شنونده صمیمی فرزندان خود باشید.
این مسئله مختص زمان امتحانات نیست ،فرزندان ما همواره نیاز دارند برای والدین خود صحبت کنندواز دغدغه ها ی خود بگویند لذا درچنین مواردی گوش شنوای آنها باشید و بدون ارائه توصیه و نصیحت و بدون قضاوت با آنها همدلی کنید.
گاهی دانش آموزان نسبت به مطالعه درسی احساس خوش آیندی ندارند یا حس میکنند توان یادگیری آن را ندارند درصورت امکان در رفع اشکالات درسی آنها کمک کننده باشید یا از متخصصین فن کمک بگیرید
به دانش آموزان خود اطمینان بدهید که همه چیز به خیر و خوشی خواهد گذشت اگر، فقط و تنها فقط ،اراده کنند.
7- در فرصت های مناسب فرزندان خود را تشویق کنید و از هرگونه سرزنش ،تحقیر و مقایسه آنها با دیگران بپرهیزید.
بی تردید کلمات ناراحت کننده ،طعنه آمیز و تحقیر کننده اجازه فعالیت مفید از فرزندتان را سلب می کند .آیا شما خودحاضر هستید مورد طعن و ریشخند قرار بگیرید؟
8- امتحانات وظیفه دانش آموز است نه والدین .
این وظیفه فرزند شماست که به موقع درس بخواند و به اندازه کافی مطالعه کند لذا به این مسئله را به آنها گوشزد نمایید اما همچنین اطمینان دهید هر کاری که لازم باشد و توان انجام آن را داشته باشید برای پیروزی آنها انجام خواهید دادوآنها را همراهی خواهید نمود.
9- اعلام آمادگی برای شب امتحان
شب های نفس گیر امتحان را همه به خاطر داریم
از ابتدای سال تحصیلی باید دانش آموزان را برای شب امتحان آماده سازیم ،برنامه ریزی درسی مناسب و مطالعه کافی دراین زمینه بسیار مفید خواهد بود ضمنا می توانید با کمک یک مشاور متخصص روش های کاهش استرس و ایجاد آرامش را به دانش آموز آموزش دهید تا با اطمینان خاطر و بدون هرگونه استرس شب امتحان را به راحتی بگذراند.
منبع : روان پویا