رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی

شب بیست و سوم(ماه رمضان)

تاریخ انتشار:
شب قدر

بسم الله الرحمن الرحیم
در میان این که شب قدر شب نوزدهم است یا بیست و یکم یا شب بیست و سوم، احتمال بیست و یکم و بیست و سوم بیشتر از شب نوزدهم است. در میان بیست و یکم و بیست و سوم احتمال بیست و سوم بیشتر است.
شب قدر چه شبی است؟ شبی است که قرآن نازل شد. «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فی‏ لَیْلَةِ الْقَدْرِ» قدر/1.
شب قدر بلاتشبیه بلاتشبیه هزار بار بلاتشبیه مثل روزی است که رئیس جمهور لایحه بودجه را می دهد به مجلس یا تصویب می کند مجلس.
چون آن زمان همه ی وزراء به معاونین شان می گویند در این ایام حق مرخصی ندارید چون در مجلس دارند بودجه یک یک سال را اندازه گیری می کنند. اگر یک وقت وزیر و معاونینش نجنبند یک وقت می بینی بودجه اش کم و زیاد می شود در غیابش یک تصمیم می گیرند و لذا با تمام وجود وزیر و معاونینش حضور فعال دارد که یک وقت نمایندگان مجلس بودجه اش و سهمیه اش را کم نکند. 
شب قدر آنچه بنا است در یک سال به آدم برسد، شب بیست و سوم امضاء می شود.
همه ی فرشته ها می آیند زمین «تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ» قدر/4 شب قدر فرشته ها می آیند زمین خدمت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می رسند.
امام به ما فرمود: شما از سوره ی قدر می توانید ثابت کنید حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را.
چه طور؟
شب قدر مال یک سال است یا هر سال؟ شب قدر مال هر سال است.
هر سال یک شب قدری دارد. و در هر سال شب قدر فرشته ها نازل می شوند.
زمانی که پیامبر بود فرشته ها خدمت پیامبر می رسیدند. بعد از پیامبر خدمت صدام باید برسند؟
پهلوی چه کسی بروند؟
باید در هر زمان شخصی باشد مثل پیامبر و دارای کمالات و صفات پیامبر که لیاقت داشته باشد. که فرشته ها خدمت او برسند. یعنی در هر زمانی ما یک امام معصومی می خواهیم که تمام کمالات پیامبر را داشته باشد. شب قدر مال هر سال است. آمدن فرشته ها مال هر سال است. فرشته ها پهلوی هر کس و ناکسی هم وارد نمی شوند.
در زمان پیامبر خدمت پیامبر می رسیدند بعد از پیامبر هم باید امامی باشد عین پیامبر در تمام کمالات که لیاقت داشته باشد میزبان فرشته ها باشد.
حالا که به احتمال شب بیست و سوم شب قدر است. حساسیت امشب باید بیشتر باشد گرچه در میان دولت و حکومت و مردم ما، شب بیست و یکم بها داده می شود بیشتر و مسجدها شب بیست و یکم شلوغتر است و آن شب به خاطر شهادت حضرت علی امیرمومنان(علیه السلام) است اما از نظر دعا شب بیست و سوم خیلی مهمتر از شب بیست و یکم است و لذا اعمالش هم بیشتر است شب قدر یک غسل دارد شب بیست و سوم یک غسل اول غروب دارد یک غسل بعد از نصف شب. شب بیست و سوم خواندن سوره های روم و عنکبوت هم دارد. 
مسجدهایی که حال قرائت ندارند یک کسی سوره ی عنکبوت را می خواند آدم های باسواد و بی سواد باهم همراهش می خوانند. که سوره ی عنکبوت و روم خوانده شود.
شب بیست و سوم خیلی شب مهمی است. بنابراین. من سراغ دارم از افرادی که خمس شان را شب بیست و سوم می دهند چون «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» قدر/3. یک تومان در شب قدر مثل هزار تومان می ماند.
می گوید من که سی هزار تومان می خواهم خمس بدهم شب بیست و سوم می دهم که هزار تا سی هزار تومان حساب شود.
سراغ دارم که بعضی ها شب بیست و سوم افطاری می دهند چون یک نفر را که افطاری دهی مثل این است که هزار نفر را افطاری دادی.
هر چیزی شب بیست و سوم ضربدر هزار می شود.
پس من یک دعا کنم بعد بحثم را شروع کنم.
خدایا ترا به آبروی میهمانان امشب، فرشته ها، و تو را به آبروی میزبان امشب حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و تو را به آبروی مائده ی آسمانی شب قدر قرآن کریم و تو را به آبروی همه ی اشک های مقدس و نفس های مقدس و مکان  های مقدس و افراد مقدس، آن چه در شب قدر برای بندگان خوبت مقدر می کنی، همه ی آن ها را برای همه ی ما از فضل و کرمت مقدر بفرما. و ما را از خاسرین این شب ها و از اهل حسرت در قیامت قرار نده. الهی آمین.
اما بحث.
به مناسبت این که شب دعا هست آیه ی «وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادی» خیلی آیه ی خوبی است یعنی همه ی آیه ها خوب است ولی علامه ی طباطبایی می فرماید: در قرآن آیه ای شیرین تر از این نیست.
می فرماید شیرین ترین و لطیف ترین آیه در قرآن این آیه است.
«وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْیَسْتَجیبُوا لی‏ وَ لْیُؤْمِنُوا بی‏ لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ» بقره/186.
در این آیه خداوند هفت مرتبه می فرماید: خودم، خودم، خودم، خودم، خودم، خودم، خودم و لذا علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می فرماید لطیف ترین و شیرین تری آیات است.
اگر سوال کردند بندگان خودم از خودم. خودم نزدیک شان هستم. خودم اجابت می کنم بیایند سراغ خودم، استجابت بخواهند از خودم، ایمان بیاورند به خودم. و یک آیه در قرآن داریم که هفت بار می گوید خودم، خودم، چه قدر لطیف است. آیه ای که هفت مرتبه می گوید خودم، خودم، خودم. 
اصلاً انگار خدا التماس می کند برویم در خانه اش هر چه گناه می کنیم می پوشاند.
در دعای ابوحمزه می گوید «حَتَّى کَأَنَّکَ اسْتَحْیَیْتَنِى»(مصباح ‏المتهجد، ص‏587) من گناه می کنم تو می پوشانی. انگار تو خجالت می کشی.
عوض این که من خجالت بکشم تو خجالت می کشی.
مثل بچه ای که خانه را به هم می ریزد و مادر به هم ریخته ها را می پوشاند که میهمان که می آید نبیند خانه به هم ریخته. بچه خراب می کند ولی انگار بچه خجالت می کشد.
می گوید خدایا من هر چه گناه می کنم تو می پوشانی و به روی خودت نمی آوری انگار تو از من خجالت می کشی. شب بیست و سوم است. بسم الله کسانی که با خدا قهرید.
کسانی که پارسال تا حالا اشکی نریخته اید. در ماه رمضان دارد بسته می شود.
یک دری باز شد فتح بابا ای خدا بابی را فتح کردی. دری را باز کردی گفتی بسم الله.
این دوره رمضان است. بسم الله وارد شوید. 
سمیته توبه اسمش را گذاشتی توبه یک دری را باز کردی گفتی این در، در توبه است.
«فَمَا عُذْرُ مَنْ أَغْفَلَ دُخُولَ الْبَابِ بَعْدَ فَتْحِهِ»(بحارالأنوار، ج‏91، ص‏142). دیگر وقتی در باز بود وقتی یک ماه در باز بود و یک کسی نیامد.
گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست.
لازم نیست آدم برود مسجدی که مسجد محله اش است ممکن است کسی هست برود مسجدی که نشناسندش با لباس مبدل برود. برود در یک تاریکی بنشیند با خداوند خلوت کند.
حرف زدن با خدا شیرین است اگر کسی شیرینی دعا و نماز را نچشید پیداست مریض است.
چون تمام اولیاء ما گفته اند مناجات شیرین است و بعد گفته اند اگر کسی شیرینی را نچشید معلوم است مریضی دارد یک مرضی دارد. 
دعا شرائطی دارد. حالا که آیه، آیه ی شریفی است یک بار دیگر بشنوید.
«وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْیَسْتَجیبُوا لی‏ وَ لْیُؤْمِنُوا بی‏ لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ» بقره/186.
آمد پهلوی امام گفت: من اشکال دارم به خدا، به قرآن.
گفت: چه اشکالی داری؟
گفت: قرآن گفته «ادْعُونی‏ أَسْتَجِبْ لَکُمْ» غافر/60. دعا کنید من مستجاب می کنم.
ما که هر چه دعا کردیم نشد.
امام فرمود: دعا مستجاب می شود اما یک شرط هایی هم دارد.
شما اگر خواستی کسی تلفن کند به کسی ارتباط چند تا شرط دارد.
شرائط ارتباط:
شما اگر خواستی به کسی تلفن کنی اول باید زمان را بدانی. (آشنایی با زمان)
«وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ» ذاریات/18.
برکات ماه رمضان
یکی از برکات ماه رمضان این است که انسان در طول سال خیلی ها که سحر خوابند ماه رمضان سحر بیدارند(زمان را بدانیم)
مکان را بدانیم.
حدیث داریم مسجدهایی که مردم نمی روند در آن نماز بخوانند روز قیامت شکایت می کند.
می گوید خدایا من در بین مردم بودم ولی مردم به ما محل نمی گذاشتند.
عالمی که سراغش نروند قرآنی که تلاوت نشود مسجدی که در آن آمد و شد نشود.
«إِنَّما یَعْمُرُ مَساجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ» توبه/18. معنایش این نیست که معنایش را کاشی کنی معنایش این است که بروید. مسجد بی منار که پر از جمعیت باشد خداوند راضی است مسجد ضار قیمتی که آدم در آن نباشد خداوند از این مردم محله راضی نیست.
از تزئینات کم کنیم به افراد اضافه کنیم.
افطاری را ساده بگیریم ولی تعداد میهمانی ها را بیشتر کنیم.
شماره را باید بداند. یک کسی که می خواهد به کسی. . . شماره را باید بداند. با چه کدی. باید تلفن خراب نباشد.
اگر تلفن خراب باشد اگر ماشین خراب باشد هر چه بنزین بریزی در آن موتور خراب است. قلب باید سالم باشد. تلفن باید سالم باشد سیم باد وصل باشد. باید صدا روی صدا نیفتد. می گوید «فَادْعُوا اللَّهَ مُخْلِصینَ» غافر/14. مخلصین یعنی صدا روی صدا نیفتد بگویی هم خدا هم خرما. واقعاً درست.
خط روی خط نباید بیفتد. بعضی ها صدا روی صدا می اندازند. صدا ریو صدا نباید بیفتد. باید آن کس به شنیدن صدای شما علاقه داشته باشد. گاهی وقت ها ما به کسی تلفن می کنیم آن طرف نمی خواهد ما گوشی را برداریم می گوید بگو نیشش بگو نیستش. یا دو شاخ را بکش یا گوشی را برندار اصلاً وقتی به خیلی ها زنگ می زنیم این طرف نمی خواهد با او تماس بگیریم ولی خدا می خواهد می گوید: «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ التَّوَّابین» بقره/222. تماس بگیرید دوستتان دارم.
تو بیا دوستت دارم.
و لذا می گویند یکی از کلماتی که خیلی مفید است همین کلمه است «یا اله العالمین».  ای خدای گناه کارها. امام سجاد یک جلمه می گوید به خدا که یکی از علما می گفت من نمی دانم خداوند جواب امام سجاد را چه می گوید. یعنی امام سجاد خداوند را گذاشته در منگنه می گوید چه می خواهی بکنی. یا مرا عذاب می کنی و می سوزانی و جهنم می بری یا مرا می بخشی اگر مرا جهنم می بری شیطان خوشحال می شود که یک نفر بیشتر گمراه کرد اگر مرا ببخشی پیامبرت خوشحال می شود که امتش بخشیده شد. کیف خودت است می خواهی پیامبر را خوشحال کنی یا شیطان را. و خدا مجبور است که پیامبر را خوشحال کند. یعنی حرف زدن با خدا فرمول می خواهد.
آدم باید بلد باشد چه جور حرف بزند. 
اصلاً وجود ماه رمضان مال اولیاء خدا که نیست اولیاء خدا همیشه ماه رمضان شان است.
این را خداوند به همه داده که همه باید بیایند.
خدایا شب بیست و سوم قرآن فرستادی یک
فرشته فرستادی دو در توبه را باز کردی سه
دیگر حالا کسی نیامد چی؟
خداوند وعده داده. «وَ لَنْ یُخْلِفَ اللَّهُ وَعْدَهُ» حج/47. خداوند خلف وعد نمی کند.
وعده داده گفته دعا کنید من مستجاب می کنم.
اگر می خواهید بدانید چه جور دعا کنیم بعد نمونه هم آورده آن قدر در قرآن داریم «فَاسْتَجَبْنا لَهُ» انبیاء/76.
سوره ی انبیاء همه اش می گوید دعا کرد «فَاسْتَجَبْنا لَهُ».
یعنی آن قدر نمونه آورده که دعاهای فلانی را مستجاب کردم آن قدر دعا مستجاب کرده که کسی نمی گوید خوب درست است خدا گفته دعا کنید ما مستجاب می کنیم اما معلوم نیست به قولش عمل کند. هم «لَنْ یُخْلِفَ اللَّهُ» هم خدا به قولش عمل می کند هم نمونه های عملیش را نشان داده.
چه قدر دعاها مستجاب شده. بعضی از دعاهایی که مستجاب نشده حدیث داریم آمد گفت دعا کردم، مستجاب نشد فرمود: غذای شما حرام است. آب بریزی در ماشین راه نمی رود لقمه ی حرام دعا مستجاب نمی شود.
آمد گفت: دعا کردم مستجاب نشد.
فرمود: دعای شما دعا نبوده چون دعا طلب خیر است خیلی چیزهایی که شما می خواهید خیر نیست.
خیال می کنید خیر است مثل بچه ای که به بابایش می گوید می خواهم عسل بخورم و بابا می داند که مثلاً ایشان خربزه خورده، و عسل صلاحش نیست.
آدم نمی داند چه چیزی خیرش است.
گاهی آدم نمی فهمد خیرش در چیست.
وقتی می خواهید دعا کنید شرائطی دارد:
اول این که از خدا تجلیل کنید.
شما وقت می خواهید از کسی چیزی بگیرید تجلیل می کنید مثلاً وقتی دعا می کنید بگوید خدایا تو این نعمت را دادی این نعمت را دادی نعمت های خدا را بر شمارید. نمی توانید بشمارید اما باز هم بشمارید.
امام حسین(علیه السلام) در دعای عرفه شروع می کند خدایا هیچی بودم مواد غذایی زمین شد گندم(حالا این ها را من می گویم) از اول شروع می کند بعد گندم شد. اسپر تک سلول و نطفه بعد در آن تاریکی های شکم مادر. «فی‏ ظُلُماتٍ ثَلاثٍ» زمر/6 در سه تا پرده تاریکی انسان کامل. جامد همه چیز را برای من شرایط حساس در چه زمانی به دنیا آمدیم اگر قبلاً به دنیا می آمدیم چه می دیدیم. احمد شاه مظفرالدین شاه ناصرالدین شاه نادر شاه هر چه می دیدیم آن ها را می دیدیم.
در چه زمانی به دنیا آمدیم، در زمانی به دنیا آمدیم که بالاخره نسل نو امام می بینند یک مجتهد عادل می بینند اکثر مسئولین را راحت می شود پشت سرشان نماز خواند عادل قطعی هستند.
در چه مکانی بدنیا آمدیم. در ایران بدنیا آمدیم اگر در عراق بودیم، متولد می شویم الآن صدام بر ما حکومت می کرد. و در ترکیه کجا و در کجا، کجا.
چه مکانی، چه زمانی به دنیا آمدیم. چه مکتبی داریم. مسئله بت پرستی خیال نکنید برافتاده. صدها میلیون بت پرست همین الآن وجود دارد. بسیاری از کشورها بت خانه دارند و من خودم آن جا رفتم.
می روم در بت خانه ها نگاه می کنم البته با لباس مبدل.
می روم می بینم این ها می آیند راست یک مجسمه زار زار گریه می کنند. بت پرستی ورنیفتاده.
در یک دانشگاه یک کشور رفتم هشت هزار تا دانشجو صبح به صبح می آمدند بت خانه کرنش می کردند بعد می رفتند سر کلاس.
در چه مکانی، در چه زمانی.
وقتی می خواهید دعا کنید اول از خدا تجلیل کنید لازم نیست به عربی باشد حالا فارسی.
خدایا، خدایا، . . . نعمت های خدا را بشماریم.
یکی از علما گفت: امام(بنیان گذار جمهوری اسلامی) فرمود: خدا یک روز حافظه را از من گرفت.
آن عالم می گفت: اگر امام نبود باور نمی کردم و چون امام بود گفتم حتماً.
امام فرمود: خداوند یک روز حافظه را از من گرفت و هر چه بلد بودم از یادم رفت وقتی اسم خودم هم یادم رفت که اسمم روح الله است.
خدایا هر چه داریم از تو داریم.
یکی از نمایندگان مجلس می گفت: من یک بار «مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ» فاتحه/4 گفتم «إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعینُ» فاتحه/5 یادم رفت.
هر چه داریم از او داریم یک لحظه عقل را از ما بگیرد زشت ترین کارها و بدترین حرف ها را می زنیم.
بچه به دنیا می اید مکیدن بلد نیست تمام اساتید دانشگاه و هنرمندان و استاتید حوزه را بیاورید بگویید خانمی زاییده بچه اش نمی تواند بمکد پستان را و فوت می کند. حالا با چه فرمولی می خواهید مکیدن را به بچه یاد دهید. 
ما چیزی نیستیم نعمت های خدا را بشمارید اگر می خواهید دعا کنید.
اگرنعمت های خدا را بشمارید حب و عشقت به خدا بیشتر می شود.
بعد شکر کن بگو الحمدلله. الحمدلله که می گویید نگویید الحمدلله.
امام حسین(علیه السلام) یک بچه کوچول داشت دختر سه ساله در کاخ یزید گفت «الْحَمْدُ لِلَّهِ عَدَدَ الرَّمْلِ وَ الْحَصَى»(اللهوف، ص‏149) به عدد همه ی دانه ای شن الحمدلله. وقتی می خواهیم بگوییم الحمدلله. بگوییم به دد هر سلولی و اتمی الحمدلله.
اصلاً وقتی می خواهیم بگوییم خدایا کسی را بیامرز همان یک نفر را نگو بگو خدایا ایشان و همه ی دوستانش را بیامرز اگر لامپی داریم چرا در خانه ی دو متری بزنیم کنار یک فلکه بزنیم که همه از آن استفاده کنند. وسیع دعا کنیم. پس شرائط دعا: حدیث داریم اگر می خواهید دعایتان مستجاب شود چند تا کار باید کنید.
یک: اول دست را بیاورید مقابل صورت تان مقل قنوت. حدیث داریم دست که برای دعا آمد مقابل صورت خداوند می فرماید: دستی که آمد بالا من حیا می کنم محروم برگردانم.
حدیث داریم اگر می خواهید دعای تان مستجاب شود ده مرتبه بگویید یا الله، یا الله.
بعد حدیث داریم اگر می خواهید دعای تان مستجاب شود نعمت ای خدا را برشمارید.
عیب های داریم که اگر پدر و مادر می فهمیدند از خانه بیرون می کردند عیب های داریم که اگر دوست می فهمید فتوکپی می کرد و آبرویم می ریخت.
تا آن جا که می توانید نعمت های خدا را بشمارید بعد شکر کیند بعد صلوات بفرستید بعد عیب های خودتان را بگویید ولی عیب ها را یواش بگویید بعد که عیب هایتان را گفتید از خداوند عذرخواهی کنید و دعا کنید.
پس چند تا شدم؟ شش تا.
شرائط و آداب دعا:
شب بیست و سوم آخرین شبی است که به احتمال قوی شب قدر است.
آداب دعا در حدیث: یک شمردن صفات خدا
دو شکر خدا
سه درود بر پیامبر
چهار شمردن عیب های خودمان
پنج عذرخواهی از خدا
بعد از این مراحل دعا مستجاب می شود. این ها آداب دعا است.
به دیگران اول دعا کنید حدیث داریم: اگر اول به دیگران دعا کنید اگر به چهل نفر دعا کنید دعای خودتان هم مستجاب می شود.
اگر می خواهید دعای تان مستجاب شود به کسانی که به شما ظلم کردند آن ها را ببخشید.
حالا کسی یک سیلی به شما زده یک کسی هم دو تا فحش به تو داده دیگران را نبخشید بعد هم بگویید خدای هر کس به گردن من حق دارد، بخشیدم او را تو هم به دل ها القاء کن که هر کس آن ها به گردن من حق دارند، آن ها را ببخش.
در مسجدی که می رویم فقط به مسجدی نرویم که شلوغ باشد هر جا حال داری برو.
بعضی وقت ها افرادی می روند مسجد که پسرعمه، پسرخاله، دوستان آن جا باشند.
یک جایی بروید ناشناس که یک ساعتی که می روید با خدا دیگر آن یک ساعت تکه و پاره نشود یک جایی بروید که نشناسند شما را. بعضی افراد برای احوالپرسی و دید و بازدید می روند به مسجد و چیزی به خدا نمی رسد مثل گوسفندها قربانی است. رانش برای کدام فامیل آن قسمتش برای فلانی و فلان و چیزیش قربه الی الله نشد خورده حساب هایش را تصفیه کردند در این گوشت قربانی.
یک جایی برویم گمنام، با حال خودمان را آماده کنیم.
خدایا شب بیست و سوم شب قدر است. شبی است که برای یک سال سعادت ها امضاء می شود.
شقاوت ها امضا می شود.
به آبروی همه ی آبرومندان درگاهت. خدایا، حال دعا و حال انابه و حال توبه و حال احیاء و حال عبادت و حال دریافت همه ی فضائل امشب را برای همه امت ما مرحمت بفرما الهی آمین.
خدایا منت گذاشتی خودت را به ما معرفی کردی صدها میلیون آدم تو را نمی شناسند همه منحرف و کافر
خدایا تو که منت گذاشتی ما تو را می شناسیم همه ی کفار را وسیله  ی هدایت شان را فراهم کن. الهی آمین.
خدایا تو بر ما منت گذاشتی از امت پیامبرت هستیم صدها میلیون آدم رهبرشان کس دیگر است خدایا پیامبرت و اهل بیت پیامبرت را به آن هایی که نااگاه هستند معرفی کن. الهی آمین.
خدایا منت گذاشتی بر ما یک رهبر عادل دادی تمام دنیا رهبرانشان فاسق هستند همه جا طاغوت حاکم است خدایی که طاغوت را در ایران شکستی و به جایش یک رهبر عادل دادی رهبر عادل جهان حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را به جهان عرضه کن. الهی آمین.
خدایا حالا که فرشته ها می آیند و خدمت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می رسند قلب حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را برای همیشه از ما خشنود بفرما. الهی آمین.
خدایا یک جوری ما را با خودت آشتی کن که مسجد آمدن فقط برای شب قدر نباشد. خدایا هفته ای یک بار دو بار ماهی چند بار پای ما را با مسجد زبان ما را با ذکر خودت چشم ما را با قرآن زبان ما را به حق دل ما را به معرفت منور بفرما. الهی آمین.
شب بیست و سوم را دقیقه هایش، دقیقه های مهمی است حتی یک دقیقه اش را از دست ندهید.
«والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته»

موضوع مقالات

برچسب‌ها

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا