آواتار/ انتخاب آگاهانه
۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ با حماسه آفرینی و انتخاب آگاهانه موجبات پیشرفت ، تعالی و اقتدار هرچه بیشتر جمهوری اسلامی ایران را فراهم خواهیم ساخت. ان شاء الله
انجام تکلیف و بر عهده گرفتن بار سنگین مسوولیت در نظام اسلامی از بالاترین اعمال دینی و از جمله وظایفی است که خدای متعال برای کسانی که چنین توانی دارند مشخص کرده است. این وظیفه در عین سنگین و سهمگین بودن ثواب و نتایج خوبی نیز به دنبال دارد و البته کسی که از چنین وظیفه ای شانه خالی کند را نمی توان مدح کرد. در متون دینی در موارد متعددی از کسانی که وظایف عمومی را برعهده می گیرند و در راه این کارهای بزرگ زحمت می کشند تقدیر شده است. چنان که از حضرت مولی الموحدین علی علیه السلام منقول است که فرموده اند:
خَیرُ النَّاسِ مَنْ تَحْمِلَ مَئُونَةَ النَّاسِ.[1]
بهترین مردم کسی است که سنگینی بار مردم را به دوش می کشد
مشخص است که گاه برعهده گرفتن این بار سنگین نیازمند پذیرفتن مسوولیت ها و کارهایی است که در صورتی که شرایط آن موجود باشد و فرد صلاحیت لازم برای آن را داشته باشد پذیرفتن آن مسوولیت نیز کاری خوب و شایسته است. چنان که از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است که فرمودند:
خَیرُ النَّاسِ الْقُضاةُ بِالْحَقِّ.[2]
بهترین مردم قضاوت کنندگان به حق هستند
۲- قدرت و ریاست در نظام اسلامی نیازمند صلاحیت است
در کنار مطالبی که در بالا ذکر شد باید توجه داشت که مساله خدمت به مردم و مسوولیت پذیری در نظام اسلامی تبدیل به یک بهانه برای قدرت طلبی و هواپرستی نشود. در نظام اسلامی هر کسی صلاحیت هر مسوولیت و پستی را ندارد و اگر کسی که صلاحیت کاری را ندارد خود را برای آن کار مطرح کند و آن قدرت را بطلبد در واقع در جهت هلاکت خویش قدم برداشته است. چنان که به امام رضا علیه السلام منسوب است که حضرت فرموده باشند:
مَنْ طَلَبَ الرِّئَاسَةَ لِنَفْسِهِ هَلَک فَإِنَّ الرِّئَاسَةَ لَا تَصْلُحُ إِلَّا لِأَهْلِهَا.[3]
هر کس برای خود ریاست را بطلبد هلاک شده است چرا که ریاست جز برای کسانی که صلاحیت آن را دارند مجاز نیست.
پی نوشت:
[1] غررالحکم، ص ۳۷۱، ح ۸۴۱۳
[2] مستدرک الوسائل، ج ۱۷، ص ۳۲۰
[3] الفقه المنسوب إلی الإمام الرضا علیه السلام، ص: ۳۸۴.
-----------------------------------
مطالعه بیشتر در :
پرسش و پاسخهای انتخاباتی از دیدگاه امام خمینی (ره)
افزودن دیدگاه جدید