چگونه عبادت کنم؟ - استاد شجاعی (بخش 4) + متن
در این بخش از ضیاءالصالحین، قسمت چهارم از سلسله مباحث "چگونه عبادت کنم؟" حجت الاسلام استاد محمد شجاعی را به مدت 16 دقیقه با علاقه مندان به اشتراک می گذاریم.
خلاصه متن بخش چهارم : چگونه عبادت کنم / استاد شجاعی
در حرکت ما به سوی ابدیت باید هم سرعت و هم سبقت داشته باشیم و چون حرکت با قلب رساننده تر از حرکت با بدن است، حرکات ما باید بواسطه قلب باشد. فلسفه عبادات و اذکار این است که حرکت قلبی داشته باشیم.
ما بایستی واسطه ها را در حرکت قلبی کم بکنیم تا غذا مستقیما به نفس برسد و همچنین باید شفافیت ایجاد کنیم. برای اینکه ما به هدف عالی برسیم و مثل خداوند تبارک و تعالی بشویم، غذای روحمان بایستی طاهر و سالم باشد. مهم ترین چیزی که خداوند برای رشد نفخه الهی در ما فرستاده است قرآن است. برتری قرآن بر سایر کلام ها و اندیشه ها مانند برتری خداوند بر خلقش است. هیچ کتابی با قرآن قابل مقایسه نیست. صوت، موسیقی و لفظ قرآن طوری تنظیم شده است که انسان را شبیه خداوند تربیت کند.
در ماه مبارک رمضان خداوند با قرآن از روزه داران پذیرایی می کند. ما عید فطر این را جشن می گیریم که سی روز تمرین کردیم تا مثل خداوند ملکوتی و ماوراء الطبیعی بشویم. ما با روزه داری تمرین می کنیم که دست از آنچه موجب فاصله افتادن بین ما و خداوند است – طبیعت انسان – برداریم. در ماه رمضان با روزه داری از پوسته طبیعت خارج می شویم و تشبه به خداوند پیدا می کنیم؛ بنابراین عبادت یعنی کاهش ظرفیت طبیعت به نفع فطرت. در این حرکت عبودی ما باید آنچه برای ما در نظر گرفته شده است را دقیقا انجام بدهیم. بنابراین باید قرآن را تلاوت و در آن تعمق و تدبر کنیم. سیر و سلوک و عرفان بدون انس با قرآن امکان پذیر نیست. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: « در قرائتی که تدبر نیست فائده ای نیست.»
جهت دسترسی به مجموعه مباحث استاد شجاعی اینجا کلیک کنید
جهت دسترسی به سایر جلسات «چگونه عبادت کنم؟» استاد شجاعی کلیک کنید.