مخوف ترین سازمان امنیتی خاورمیانه (قسمت اول)
مخوف ترین سازمان امنیتی خاورمیانه (قسمت اول)
اما موساد چگونه سازمانی است و چرا در میان تمام سرویس های امنیتی ر.ص از همه معروف تر است؟
موساد، که مسئولیت جمع آوری اطلاعات انسانی، عملیات مخفی و ضدتروریسم را برعهده دارد، تمرکز خود را بر ملت های عرب و سازمان های عربی در سراسر جهان معطوف کرده است.
این موسسه همچنین مسئول جنبش مخفی مهاجران یهودی برای خروج آنها از سوریه، ایران، اتیوپی و... و مهاجرت دادن آنها به اسرائیل می باشد. عوامل موساد در کشورهایی که سابقاً کمونیست بودند، غرب و سازمان ملل متحد فعال هستند.
دفتر اصلی موساد در تل آویو است. این مؤسسه در دهه 80 بین 1500 تا 2000 نفر پرسنل داشت و برخی برآوردها حاکی از 1200 نفر کارمند می باشد. هویت مدیر موساد معمولاً جزء اسرار حکومتی تلقی می شد و یا حداقل اینکه در عموم و رسانه ها چیزی درباره وی مطرح نمی شد اما در ماه مارس سال 1996 ر.ص انتصاب ژنرال دانی یاتوم را به جای رئیس قبلی این مؤسسه یعنی شبتای شاویت که در اوایل سال 1996 استعفاء داده بود، اعلام کرد و در سپتامبر 2002 مئیر داگان به عنوان مدیر جدید موساد انتخاب شد.
موساد که در گذشته به عنوان مؤسسه هماهنگی و مؤسسه مرکزی اطلاعات و امنیت اسرائیل شناخته می شد، در اول آوریل سال 1951 تشکیل شد. موساد توسط نخست وزیر وقت اسراییل یعنی داوید بن گورین تاسیس شد که هدف آن را این گونه اعلام کرد: «برای کشور ما که از ابتدای تاسیس تحت فشار دشمنانش قرار داشته است، اطلاعات به عنوان خط مقدم دفاع ضروری است و ما باید به خوبی بیاموزیم و بدانیم که در اطرافمان چه می گذرد».
موساد هشت بخش اصلی دارد با این وجود جزئیات ساختار داخلی آن همچنان تاحدود زیادی مخفی باقی مانده است.
بخش جمع آوری که بزرگترین بخش آن است و مسئولیت عملیات جاسوسی را برعهده دارد، دفاتری را در خارج اسرائیل تحت پوشش دیپلماتیک و غیررسمی دارد. این بخش شامل قسمت هایی است که هر یک مسئول نواحی ویژه جغرافیایی می باشند و هدایت مأموران فعال درآن نواحی را برعهده دارند. موساد از سال 2000 یک فعالیت تبلیغی گسترده را در جهت استخدام ماموران جدید جمع آوری خبر و اطلاعات آغاز کرد.
مطالب پیشنهادی:
افزودن دیدگاه جدید