کالبد شکافی عقاید انحرافی حسن آقامیری
کالبد شکافی عقاید انحرافی حسن آقامیری
در این بخش از ضیاءالصالحین به واکاوی عقاید انحرافی حسن آقامیری می پردازیم. در ادامه با ما همراهی کنید.
۞ ۞ ۞ ۞ ۞
دین اسلام دین کاملی است که به زوایای مختلف زندگی انسان نگاه ریشه ای دارد. اما در این رابطه دیده می شود که برخی از افراد با لباس و شخصیت های گوناگون از این دین کامل بخشی از آن را اخذ کرده و قرائت من درآوردی از آن ارائه می دهند که زوایای دیگر در آن مغفول می ماند و گاه کار به انحراف کشیده می شود. حسن آقامیری یکی از همان کسانی است که با سخنان جذاب، اما بی ریشه خصوصاً در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام با سازماندهی خاصی وارد شده و مورد توجه جوانان قرار گرفته است.
این فرد که به نام «اسلام رحمانی» با اخذ یک وجهه یعنی رحمانیت دین اسلام که پیش تر هم از سوی برخی از چهره های سیاسی مطرح شده بود سعی کرد نام و نشانی در میان جوانان برای خود دست و پا کند. آقامیری، اما در این راه مباحثی را مطرح می کرد که در درجه اول میان روحانیون مورد انتقاد قرار می گرفت؛ چرا که مطرح می شد این وجهه از اسلامی که وی به آن پر و بال داده است ناقض سایر زوایای دین اسلام است و همین موضوع سبب انحرافاتی است و از سوی دیگر وی با دستکاری های جدی و غیراصولی در برخی از روایات و رویدادهای تاریخی خصوصاً درباره ی واقعه ی عاشورا، برای جذابیت جلساتش، مبحث «اسلام رحمانی» را مطرح می کرد، که نه تنها در سخنانش شک و شبهه شدید وجود داشت و بسیاری از آنها از ریشه اشتباه بود، بلکه دیده می شد که تناقضات جدی نیز با اصول اولیه و اساسی دین مبین اسلام ایجاد می شود.
بیشتر ببینید : فیلم کامل مناظره حجت الاسلام رفیعی و سیدحسن آقامیری + متن
اسلام رحمانی از منظر امام خامنه ای
حضرت آیت الله خامنه ای در نقد چنین مبحث من درآوردی به خوبی نکات تاریخ و انحرافی آن را روشن می سازند و بیان می فرمایند: «گاهی یک شعار هایی داده می شود، شعار های به ظاهر اسلامی که باطناً اسلامی نیست؛ از جمله ی چیز هایی که اخیراً خیلی رایج شده و انسان می شنود در نوشته ها و در گفته ها، «اسلام رحمانی» [است]؛ خب، کلمه قشنگی است، هم اسلامش قشنگ است، هم رحمانی اش قشنگ است؛ امّا یعنی چه؟ تعریف اسلام رحمانی چیست؟ خب، خدای متعال، هم رحمان و رحیم است، هم «اشدّالمعاقبین» است؛ هم دارای بهشت است، هم دارای جهنّم است. خدای متعال، مؤمنین و غیر مؤمنین را یک جور به حساب نیاورده؛ اَفَمَن کانَ مُؤمِنًا کَمَن کانَ فاسِقًا لا یَستَوون. (آیه 18 سجده) اسلام رحمانی که گفته می شود، قضاوتش در مورد مؤمن، در مورد غیر مؤمن، در مورد کافر، در مورد دشمن، در مورد کافرِ غیر دشمن چیست؟ همین طور پرتاب کردن یک کلمه بدون عمق یابی، کاری است غلط و احیاناً گمراه کننده.»
امام خامنه ای می فرمایند: «بعضی ها که در حرفها و نوشته جات و اظهارات، این تعبیر «اسلام رحمانی» را به کار می برند، انسان مشاهده می کند و خوب احساس می کند که این اسلام رحمانی یک کلید واژه ای است برای معارف نشئت گرفته ی از لیبرالیسم، یعنی آن چیزی که در غرب به آن لیبرالیسم گفته می شود. البتّه تعبیر لیبرالیسم و عنوان لیبرالیسم برای تمدّن غربی و فرهنگ غربی و ایدئولوژی غربی هم تعبیر غلطی است؛ چون واقعاً آنها نه لیبرالند، نه اعتقاد به لیبرالیسم به معنای واقعی کلمه دارند؛ ولی خب حالا یک اصطلاحی است لیبرالیسم. اگر اسلام رحمانی اشاره ی به این است، این، نه اسلام است، نه رحمانی است؛ مطلقا. تفکّر لیبرالیستی از تفکّر اروپای قرن هجدهم و نوزدهم - یعنی زیربنای فکری اومانیستی که نفی معنویّت و خدا و مانند این ها است- سرچشمه می گیرد.»
مصادیق اسلام رحمانی که آقامیری به آن تاکید دارد و برای آن روایت می سازد چیست؟
دعا برای داعشی ها!
آقامیری با بیان اینکه تا حالا کسی را ندیده ام که برای داعشیها دعا کند بیان میکند:
این ها که بچه های خودمان هستند که! این ها بچه مسلمان هستند. روی مخشان کار کرده اند. ۹۹ درصد و نیم آن ها اصلا مستضعف فکری هستند اصلا حرف به آن ها نرسیده است. کسی با این ها حرف نزده است. مخشان را پر کرده اند از این حرف های بی ربط و بی حساب و بچه باورش شده است. یک عده سوء رفتار های ما را هم جمع کرده اند و بهشان نشان داده اند دیگر یقین پیدا کرده است. فکر می کند اگر من را بکشد می رود بهشت. اگر من رو بکشی می روی بهشت من حاضرم این کار را بکنی و به بهشت بروی! هیچ مشکلی من با این موضوع ندارم.»
اینکه برخی از داعشی ها فریب خورده اند شاید موضوعی باشد که بدان باید با تامل نگاه کرد، اما این که بگوییم همه آن ها اینگونه هستند موضوع بسیار غلطی است. داعشی ها که خوی وحشی گری آن ها مشخص است و بر خلاف آقامیری می خواهند برای خوشایند غرب چهره خشونت طلب و تروریستی از اسلام نشان دهند با برنامه ریزی غربی ها به وجود آمده اند.
اینکه آقامیری بیان می کند که حتی حاضر است که داعشی وی را بکشد و به بهشت برود موضوعی است که با اصل دین منافات دارد. اینکه دشمنی از جنس عمروعاص و معاویه و خوارج با ما دشمنی کند و ما بگوییم که این ها باید هدایت شوند و کاری به کشتار مردم بی گناهی که این فرقه های انحرافی انجام می دهند نداریم، یک انحراف بسیار بالایی است.
پررنگ کردن چهره ی رحمانی اسلام تا جایی که به مسلمانان ضربه بزند در هیچ جای دین اسلام و عمل ائمه اطهار علیهم السلام نیامده است. حضرت امام علی علیه السلام هم در ابتدا در مقابله با خوارج آن ها را نصیحت و موعظه کردند، اما وقتی دیدند آن ها خشونت کرده و اعمال منافی عفت عمومی انجام داده اند دیگر درنگ نکرده و خوارج را از بین بردند و بیان داشتند که چشم فتنه را درآوردند.
چرا جهنم!
حسن آقامیری در بخشی از سخنان خود درباره ی جهان آخرت بیان می کند که چیزی که آقایان درباره ی جهنم می گویند اصلاً قابل اثبات نیست و با توجه به اینکه خداوند متعال انسان را دوست دارد و در جهان آخرت حقیقت عالم مشخص می شود، باید پرسید که چه چیزی تغییر میکند. خداوند در این جهان ما را دوست داشته و در جهان آخرت به همین منوال است. مگر خداوند ستار العیوب نیست چه دلیلی دارد که در آن دنیا نیز ستار العیوب نباشد. دلیل می خواهد، حق مستدل و مستند می خواهد دلیلی ندارد رفتارش با بنده هایش تغییر نکند. تو خدایی حق داری به من بگویی جرم کردی و من هم آدمم و به خودم حق می دهم بگویم عفت کو؟
خدایی که اینطوری است و کرمش وسیله ی تقربش به اوست و به وسیله ی این کرم می توان به او نزدیک شد خب الان من برای چی باید نگران باشم.
آقامیری در جای دیگر درباره ی سخنانش با یک دوقطبی سازی خاصی بیان می کند: خب شما این حرفها رو زدی و آنقدر خدا رو مهربان کردی که اگر مردم بفهمند پررو می شوند و گناهکار می شوند. آقای نگران! حضرت علی علیه السلام جواب شما رو داده است و امام می فرماید اتفاقاً وقتی می توانم بیدار بشم و توبه کنم که بفهمم دوستم داری.
بازهم آقامیری با بزرگنمایی یک وجهه، وجوه دیگر اسلام را خدشه دار می کند تا بتواند حرف خود را درباره ی اسلام رحمانی به اثبات برساند. موضوع اینجاست که اگر بپذیریم که خداوند متعال، رحمانیتی وصف ناپذیر با توصیفاتی که آقامیری بیان می کند دارد، پس موارد دیگر مثل ظلم به انسان های دیگر چه می شود. حضرت علی علیه السلام درجات مختلفی برای توبه برشمرده اند و حتی اعلام فرموده اند که مومنی که توبه کرده باید گوشت تنی که از حرام بر بدنش بوجود آمده را آب کند. (درجه ی بالای توبه) همچنین حق الناس در این موارد نیز بسیار مهم است. اینکه خداوند متعال از حق خود بگذرد مشخص نیست که انسانها هم از حق خود بگذرند یا نه. خصوصاً این که گناه آثار مختلفی دارد و برخی از موارد تا جایی است که زندگی بسیاری را تحت تاثیر قرار می دهد و اثراتش تا سال های سال استمرار دارد.
عاشورا و روایات دروغ و تفسیرهای انحرافی حسن آقامیری
اینکه با چهره ی رحمانی فقط به وقایع بنگریم سبب بروز آسیبهای مختلفی می شود. درواقع منتقد باید جامع الاطراف باشد. قطعاً نگاه یکجانبه از اشتباه و انحراف مصون نخواهد بود.
آقامیری در برخوردی سلیقه ای با واقعه ی عاشورا که مصداق بارز تحریف این حماسه عبرت آموز است با نادیده گرفتن مبارزه جانانه حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یارانش با دشمنان، تنها به ذکر یک نمونه رفتار رحیمانه از سیدالشهداء علیه السلام که سند آن مخدوش است اکتفاء کرده و مجموعه احتجاجات و نفرین هایی که حضرت نسبت به دشمنان خود داشته اند را به راحتی نادیده می گیرد.
او می گوید حتی در برزخ و قیامت نیز امام حسین علیه السلام پیشنهادی به قاتلان خود می دهد که اگر بپذیرند از آنان شفاعت می کند! و این سخن دقیقاً خلاف عقیده شیعه است که عمل را پس از مرگ منقطع می داند. آیا این سخن همان سخن غلطی نیست که مسیحیان درباره علت به صلیب آویخته شدن حضرت عیسی می گویند و این واقعه را مایه شفاعت و بخشش امت مسیح می دانند. نکند جناب آقامیری مراسم هفتگی هیئات را با موعظه های یکشنبه کلیسا اشتباه گرفته اند!
آقامیری در ادامه نگاه تحریف آمیز خود به واقعه عاشورا، در یکی دیگر از پادکست ها می گوید: «اصلاً اینا - اهل بیت امام حسین علیه السلام - رفتند شام که حال شامی ها رو عوض کنند برای نجاتشون!»
او در ادامه پادکست نیز جملاتی را بیان می کند تا مخاطب باور کند اهل بیت با میل خود و نه با حال اسارت و در نهایت غم و اندوه راهی شام شده اند. درحالی که کمتر شیعه ای از جسارت های شامیان به کاروان اسراء و جمله معروف امام سجاد علیه السلام در پاسخ به پرسش یکی از یاران خود که دردناک ترین قسمت این سفر را حضور در شام می دانست را نشنیده است.
گذشته از این در مقاتل مختلف نقل شده که حضرت زینب سلام الله علیها مردمان خیانتکار کوفه را نفرین کرده اند.
آیا سخنرانی که ذاکر مصائب اهل بیت علیهم السلام است تا به حال این نقل ها را در مقاتل ندیده؟ یا تعمدی در ایجاد این انحراف در روایات تاریخی بوده است؟
دوقطبی سازی از شیعه با تأکید بر روی عبارت جعلی اسلام رحمانی
همانطور که گفته شد اسلام رحمانی یک واژه جعلی است. اینکه دین اسلام که زوایای مختلفی دارد و علما و بزرگان همواره این دین را دین کاملی عنوان کرده اند فقط به یک صورت به آن نگاه شود و زوایای دیگر آن مغفول بماند هم انحراف است و هم ظلم به دین و هم ظلم به نفس خودمان که خود را از شناخت ابعاد مختلف اسلام محروم کرده ایم.
خصوصاً اینکه حسن آقامیری برای پررنگ کردن اسلام رحمانی دست به یک کار ضد دین زده است و میان مومنان تفرقه افکنی می کند. در واقع دوقطبی کاذبی که وی با اسلام رحمانی که در مقابل آن قطعاً اسلام خشونت طلب وجود دارد ایجاد کرده است و در همه سخنان وی این دوقطبی آشکار است و تکنیکی است که وی سعی می کند مخاطب خود را با آن به سخنان خود معطوف کند، مشکل اساسی سخنان اوست. او برای اینکه سخنان خود را مستدل کند همواره به علمای دین و منابع مهمی که در طول سال های مختلف دین اسلام و مذهب شیعه مطرح و بحث و تبادل نظر شده است و در یک سخنرانی نمی گنجد، حمله می کند.
اسلام رحمانی را اسلام دموکراتیک نیز می خوانند که بنا بر نظر قائلان آن، در نقطه ی مقابل اسلام خشونت طلب و تندرو و افراطی قرار می گیرد، اما گنجانیدن صفت «رحمانی» در این تعبیر، به معنی آن نیست که این گونه از اسلام (که البته در واقع اسلام نیست) تنها به واسطه ی صفت یادشده از اقسام دیگر متمایز می شود. روشن فکران شبه دینیِ لیبرال معتقدند که در اسلام خشونت طلب، زور، قهر، غلبه و غلظت، تعیین کننده است، اما اسلام رحمانی از گفتگو، تکثر، آزادی و تحمل مخالفت دفاع می کند و انحصارگرایی و تنگ نظری و تحجر را برنمی تابد.
در این راستا نیز تفرقه افکنی و تخریب وجهه علمای اعصار مختلف دین اسلام و بی وجهه کردن پیشنیان در نزد جوانان از جمله انحرافات بزرگ آقامیری بوده که موجب شده که وی برای همیشه خلع لباس شود. این درحالی است که در این چند ساله که این فرد با لباس و وجهه روحانیت علیه این لباس و دین اسلام واقعی عمل کرده است با صبر و حوصله فراوان در مقابل این بدعت هایی که مطرح کرده برخورد شده است که موجب انتقاد بسیاری شده که چرا با وی برخورد جدی نمی شود.
افزودن دیدگاه جدید