فیلم مارمولک از منظر رهبر انقلاب

تعداد کلمات ۴۰۸ / زمان تقریبی مطالعه : ۳ دقیقه
نظر رهبر معظم انقلاب درباره فیلم مارمولک
در این بخش، به بازخوانی نظر مقام معظم رهبری درباره فیلم مارمولک می پردازیم.

فیلم مارمولک از منظر رهبر انقلاب

منوچهر محمدی، تهیه کننده فیلم سینمایی «مارمولک»، پیرو انتشار اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت الله خامنه ای در مورد فیلم مارمولک ، یادداشتی را منتشر کرد. متن این یادداشت را که در روزنامه فرهیختگان منتشر شده است در ادامه می خوانید. 

نظر رهبر معظم انقلاب درباره فیلم مارمولک

فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری که در مستندی به نام غیررسمی انتشار یافت و نشر آن ابعاد گسترده ای پیدا کرد، در بخشی از آن که به حسن ظن ایشان به فیلم سینمایی مارمولک بر می گشت برای بنده تازگی نداشت. نظر مبسوط و کامل ایشان، در زمان قبل از نمایش عمومی فیلم مارمولک، به اطلاع ما رسید که علیرغم درخواست وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انجام پاره ای اصلاحات، ایشان فرموده بودند که نیازی نیست.

حتی در باب تغییر اسم اثر، ایشان فرموده بودند که لزومی ندارد و اظهارات محبت آمیز دیگری که جای گفتن و بنای گفتن نیست. البته برای من، تردیدی در هوشمندی نگاه هنرمندانه و هنرشناس ایشان وجود ندارد. در مصادیق اگر بخواهم عرض کنم، اگر نبود این نگاه هوشمندانه، فیلم های سینمایی از کرخه تا راین، بازمانده، زیر نور ماه و طلا و مس هیچ گاه روی پرده نمی رفت و کماکان در توقیف می ماند.

در این سالیان من سکوت اختیار کرده ام و در این باب سخنی نگفته ام. هنوز هم ترجیح می دهم سکوت کنم و به شرح جزئیات نپردازم. اما به گمانم اصحاب رسانه اگر تعهدی نسبت به فرهنگ و هنر کشور و هنرمندان احساس می کنند، باید سراغ کسانی بروند اعم از مکلّا و روحانی، مسئول و غیرمسئول که آنچه نباید درباره فیلم مارمولک گفتند و کردند و از هیچ تهمت و افترایی دریغ نکردند؛ کسانی که بی آنکه دانش و هوشمندی و شناختی از زبان هنر و سینما داشته باشند، هر اثر متفاوتی را به چوب تکفیر می نوازند.

تلخی دردناک این ماجرا زمانی بیشتر می شود که روز دوم نمایش پانزده روزه فیلم مارمولک، چهار حکم جلب سیار از چهار دادگاه انقلاب، حکم ارتداد، حکم انتساب به سرویس های امنیتی خارج از کشور از سیا و موساد و قرارگاه اشرف برایم صادر شد.

اصحاب فرهیخته و متعهد رسانه! می شود اکنون سراغ این آقایان بروید و ببینید آیا همان نظر را دارند یا به مصلحت، تقیه می کنند. من داد خویش از این ظلم آشکار را به آن دنیا می برم.

« و لله العاقبة الامور »

پدیدآورنده: 
Share