داخل دلمه، از کدام سبزی استفاده کنیم؟

تعداد کلمات 785 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
داخل دلمه، چه سبزی و چقدر بزنیم؟
دلمه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی می باشد که انواع مختلفی دارد اما مواد داخل آن ها یکسان است و از سبزی های معطر در مواد آن استفاده می شود.

داخل دلمه، از کدام سبزی استفاده کنیم؟

در این نوشتار قصد داریم به این سوال آشپزی شما با عنوان " داخل دلمه، از کدام سبزی استفاده کنیم؟ " پاسخ دهیم، با ضیاءالصالحین همراه باشید تا در این مورد بیشتر بخوانید.

داخل دلمه، از کدام سبزی استفاده کنیم؟

دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. دلمه انواع فراوانی دارد اما مواد میانی اکثر دلمه ها یکسان است. برای تهیه مواد میانی دلمه از مواد اولیه ای مانند گوشت چرخ کرده، برنج، برخی سبزی ها، پیاز، لپه و ادویه های دلخواه استفاده می شود.

انواع دلمه

دلمه برگ مو، دلمه بادمجان، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه سیب زمینی، دلمه کلم و … از جمله انواع مختلف دلمه که امروزه در ایران پخته می شود. برای تهیه این نوع دلمه ها مواد میانی دلمه را طبق دستور تهیه شان آماده کرده و درون برگ مو یا کلم، فلفل دلمه و... قرار می دهند.

داخل دلمه، از کدام سبزی استفاده کنیم؟

سبزی دلمه

برای تهیه اکثر دلمه ها از سبزی های معطر فراوانی استفاده می شود، سبزی هایی که طعم و عطر خوبی را به دلمه شما می بخشند. مهم ترین سبزیجاتی که در تهیه دلمه استفاده می شود و عطر و طعم فوق العاده ای به غذا می دهند؛ عبارتند از:

گشنیز و پیازچه : گشنیز و پیازچه از جمله سبزیجاتی هستند که در صورت تمایل می توانید از آنها در تهیه دلمه استفاده نمایید. این سبزیجات در کنار دیگر سبزی ها طعم خوبی به دلمه شما می بخشند.

مرزه : مرزه یکی از اعضای خانواده نعناع است که دارای طبع گرم و خشک و طعم تند و فلفلی است. استفاده از مرزه در دلمه ، طعم دلمه شما را منحصر به فرد کرده و عطر خوبی به آن می بخشد.

تره : تره از سبزی هایی است که در تهیه دلمه می توان از آن استفاده نمود. تره طعم و بوی ملایم تر از سیر و پیاز دارد و به دلمه عطر و طعم عالی می بخشد.

جعفری : گیاه جعفری از جمله سبزیجاتی است که طعم و بوی معطری دارد و بصورت تر و خشک در انواع غذاها از جمله دلمه بکار برده می شود.

داخل دلمه، از کدام سبزی استفاده کنیم؟

ترخون : ترخون گیاهی پایا از خانواده کاسنی است که طعم تند و رایحه دل انگیزی دارد و بعنوان چاشنی غذا استفاده می شود. از این سبزی معطر برای تهیه دلمه استفاده می شود.

شوید : شوید یک گیاه منحصر به فرد است که از آن هم از برگ و هم از دانه های آن بعنوان چاشنی استفاده می شود. از برگ های شوید که بوی معطر و طعم نرم و شیرینی دارند، در تهیه دلمه استفاده می شود.

نعناع : نعناع گیاهی است که اسانس آن ملایم تراز پونه است. به دلیل عطر و طعم و خواص بی نظیر نعناع از آن در تهیه غذاهای فراوان از جمله دلمه استفاده می شود.

داخل دلمه، چه سبزی و چقدر بزنیم؟

نسبت سبزی دلمه برگ مو

اگر قصد تهیه دلمه برگ مو دارید و می خواهید که 1 کیلوگرم سبزی دلمه برگ بخرید می توانید از نسبت زیر استفاده کنید.

✓ جعفری = 300 گرم
✓ مرزه = 100 گرم
✓ تره = 200 گرم
✓ شوید = 100 گرم
✓ نعناع = 100 گرم
✓ ترخون = 100 گرم
✓ پیازچه = 100 گرم

داخل دلمه، چه سبزی و چقدر بزنیم؟

نکاتی مهم درباره سبزی دلمه :

✓ در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه می توانید در ازای هر 100 گرم سبزی تازه از 10 گرم سبزی خشک استفاده کنید و سبزی خشک را قبل از استفاده ابتدا 2 ساعت در آب بخیسانید و پس از آب کشی با سایر سبزی ها مخلوط کنید.

✓ سبزی دلمه برگ مو ارمنستان شامل تره، جعفری، ترخون و سیر سبز است. در این ترکیب مقدار تره و جعفری معمولا 2 برابر ترخون و سیر بوده و افزودن سیر اختیاری است.

✓ سبزی دلمه برگ مو رشت شامل گشنیز، شوید، و پیازچه به مقدار مساوی بوده و گاهی به مقدار برابر با گشنیز، شوید و پیازچه، سیر تازه هم اضافه می کنند.

✓ برای تهیه سبزی دلمه تمام سبزیجاتی که در بالا آورده ایم را تهیه کرده و پاک کنید و خرد نمایید و سپس با مواد میانی دیگر دلمه طبق دستور مخلوط کنید.

✓ سبزی دلمه تره بار شامل جعفری، مرزه، ترخون، و نعنا است که در این ترکیب مقدار جعفری 3 برابر مقدار مرزه، ترخون و نعنا می باشد.

✓ سبزی تازه طعم خوبی به دلمه شما می بخشد اما در صورت نبود سبزی تازه می توانید از سبزی فریز شده یا سبزی خشک نیز استفاده کنید.

✓ سبزی دلمه برگ مو تبریزی شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعنا و پیازچه یا سیر سبز است.

✓ سبزی دلمه بادمجان شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه است.

✓ سبزی دلمه فلفل دلمه شامل تره، جعفری، شوید، ریحان، مرزه، ترخان و نعناع است.

✓ در تهیه دلمه هایی، چون دلمه سیب و به سبزی دلمه جایگاهی ندارد.

پدیدآورنده: 
Share