رفتن به محتوای اصلی

خواص دمنوش به ؛ طرز تهیه و مصرف آن در طب سنتی

تاریخ انتشار:
ز جمله خواص دمنوش به می توان به کمک به عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش میل جنسی و ... اشاره کرد. طرز تهیه دمنوش به و خواص دیگر آن را در این مطلب بخوانید.
میوه به , دمنوش به

خواص دمنوش به ؛ طرز تهیه و مصرف آن در طب سنتی

از جمله خواص دمنوش به می توان به کمک به عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش میل جنسی و ... اشاره کرد. طرز تهیه دمنوش به و خواص دیگر آن را در این مطلب بخوانید.

خواص دمنوش به ؛ طرز تهیه و مصرف آن در طب سنتی

به یک میوه بومی آسیا و مدیترانه است و کشت آن به یونان و روم باستان برمی گردد، جایی که بعنوان نماد عشق و باروری شناخته می شد. به اگرچه امروزه کمتر مورد توجه است، اما برای مدت ها در انواع طب سنتی استفاده می شده و تحقیقات علمی درمورد خواص آن هنوز در مراحل اولیه است. از آنجا که میوه به کمتر بصورت خام خورده می شود و در ایران بیشتر بصورت دمنوش مصرف می گردد، ما در این مطلب به بررسی خواص دمنوش به و طرز تهیه و نحوه مصرف آن پرداخته ایم.


در این مطلب آمده است:

  • خواص دمنوش به
  • طرز تهیه دمنوش به و نحوه مصرف آن

خواص دمنوش به ؛ طرز تهیه و مصرف آن در طب سنتی

خواص دمنوش به

میوه به حاوی «تانن» هایی از جمله «کاتچین» و «اپی کاتچین» و مقادیر زیادی ویتامین C است. به همچنین یک منبع غنی از کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم و مس محسوب می شود. در طب سنتی ایرانی، دمنوش به دارای طبیعتی گرم است در حالی که دانه های این میوه سرد و مرطوب در نظر گرفته می شوند و برای درمان سرفه خشک، خلط سینه، معده درد و تقویت ماهیچه های قلب مصرف می شود. همچنین ابن سینا در کتاب قانون خود درباره این میوه سرشار از خاصیت اینگونه نوشته است: «میوه و دانه های به برای درمان سرگیجه، زخم دهان، اسهال، استفراغ، سرفه و بی خوابی مفید هستند».

۱. کمک به عملکرد سیستم گوارش

بر اساس مطالعه ای که در مجله تحقیقات علوم دارویی منتشر شده، خواص دمنوش به، آبمیوه به و عصاره هیدروالکلی آن برای درمان کولیت اولسراتیو (یک بیماری التهابی روده) در موش ها در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که عصاره و آب به، بطور موثری ضایعات کولیت را کاهش می دهند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که «کاتچین» و «اپی کاتچین» موجود در به، به کنترل التهابات روده و زخم معده و همچنین بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند. این ترکیبات با ایجاد یک لایه محافظ در معده از زخم معده جلوگیری می کنند؛ اگرچه در تائید این خواص به تحقیقات انسانی بیشتری احتیاج است.

۲. میوه به سرشار از آنتی اکسیدان

بسیاری از خواص دمنوش به و خود میوه را می توان به سایر میوه های غنی از آنتی اکسیدان نیز نسبت داد. آنتی اکسیدان ها استرس متابولیک و التهاب را کاهش داده و از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد، که مولکول های ناپایداری هستند، محافظت می کنند. برخی تحقیقات حاکی از آنند که برخی از آنتی اکسیدان های موجود در به، از جمله «فلاونول» هایی مثل «کوئرستین» و «کائمپرفرول»، التهاب و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

۳. دمنوش به در بارداری برای کاهش تهوع

یکی از شایع ترین علائم در اوایل بارداری تهوع و استفراغ است. برخی تحقیقات حاکی از آن هستند که به می تواند این علائم را تسکین دهد. در یک مطالعه روی ۷۶ زن باردار، مصرف یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی گرم) از شربت به، به طرز قابل توجهی بیشتر از ۲۰ میلی گرم ویتامین B۶ در کاهش تهوع ناشی از بارداری موثر بوده است. اگر چه این نتایج امیدوار کننده هستند، اما برای تائید خواص دمنوش به در بارداری به تحقیقات بیشتری احتیاج است.

۴. ممکن است به کاهش علائم رفلاکس کمک کند

مطالعات متعددی نشان می دهند که عصاره به ممکن است به مدیریت علائم بیماری رفلاکس معده که بعنوان رفلاکس اسید شناخته می شود، کمک کند. یک مطالعه ۷ هفته ای روی ۸۰ کودک مبتلا به این بیماری، نشان داد که مصرف مکمل شربت به، بطور روزانه به اندازه دارو هایی که عموما برای کاهش علائم رفلاکس معده تجویز می شوند موثر است.

مطالعات دیگر نیز حاکی از اثرات مثبت عصاره به بر علائمی مثل استفراغ، کم اشتهایی، دل درد و ورم معده هستند. با این وجود، به مطالعات بیشتری برای اثبات خواص دمنوش به برای رفلاکس معده احتیاج است.

۵. کمک به محافظت در برابر برخی آلرژی ها

میوه به ممکن است با سرکوب فعالیت برخی سلول های سیستم ایمنی که مسئول واکنش های آلرژیک هستند، علائم برخی از حساسیت های را کاهش دهد. علاوه بر اینکه در بسیاری از داروهای ضد حساسیت از عصاره به استفاده می شود، محققان در برخی مطالعات کشف کرده اند که عصاره به و دانه های آن می تواند به درمان درماتیت آلرژیک کمک کند. با این حال هنوز مشخص نیست که این خواص در مورد انسان نیز صدق کنند.

۶. کمک به عملکرد سیستم ایمنی بدن

یکی از خواص دمنوش به و سایر فرآورده های به، پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن است. چندین آزمایش نشان می دهد که این میوه دارای خواص ضد باکتریایی است و بنابراین ممکن است به جلوگیری از برخی باکتری های مضر در بدن کمک کند. بعلاوه به سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
افزون بر این، یک عدد به، روزانه ۶ تا ۸ درصد از نیاز بدن به فیبر را تامین می کند. مصرف کافی فیبر می تواند از باکتری های سالم ساکن در دستگاه گوارش انسان، که بطور جمعی بعنوان میکروبیوم روده شناخته می شوند، پشتیبانی می کند. حفظ میکروبیوم روده ممکن است التهاب را کاهش داده و مقاومت در برابر عفونت های باکتری های مضر در دستگاه گوارش شما را بالاتر ببرد.

۷. تقویت نیروی جنسی

مطالعات نشان داده اند که عصاره میوه به می تواند تمایل به جفت گیری را در موش ها تا حد زیادی افزایش دهد. به نظر می رسد این میوه به دلیل داشتن موادی از جمله فلاونوئیدها، گلیکوزید ها و تانن ها قادر به افزایش میل جنسی باشد. اگرچه این نتایج هنوز در مورد انسان آزمایش نشده اند.
سایر خواص احتمالی دمنوش به عبارت هستند از:

  • کمک به کاهش وزن
  • تنظیم سطح کلسترول خون
  • تنظیم سطح فشار خون
  • تنظیم سطح قند خون
  • تقویت عملکرد مجاری تنفسی
  • بهبود عملکرد کبد

خواص دمنوش به ؛ طرز تهیه و مصرف آن در طب سنتی

طرز تهیه دمنوش به و نحوه مصرف آن

نحوه تهیه دمنوش به در خانه کار دشواری نیست و احتمالا همین حالا هم از دستورالعمل آن آگاهید. اما برای اطمینان بد نیست روش تهیه آن را طبق گفته کارشناسان طب سنتی بیاموزید:
۱. ابتدا به را کاملا شسته و در صورت نیاز، اگر پوست آن کاملا زرد نبود، پوست به را بگیرید.
۲. به را با رنده درشت، به قطعات کوچکتر و یکنواخت تقسیم کنید.
۳. سپس به رنده شده را روی یک سینی پهن کرده و روی شوفاژ، بخاری یا میوه خشک کن قرار دهید. (به را باید زمانی از روی حرارت بردارید که هنوز خاصیت انعطاف پذیری دارد.)
۴. سپس یک ماهیتابه را روی اجاق کاملا داغ کنید و به یکباره تکه های به خشک شده را درون آن بریزید و اجازه دهید تا زمانی که به رنگ قهوه ای تیره درآیند، تفت بخورد؛ از دود تولید شده نترسید.
۵. بعد از آنکه به ها سرد شدند می توانید آن ها را درون یک شیشه برای مصارف آینده نگهداری کنید.
۶. برای تهیه دمنوش به به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری به خشک شده و یک فنجان آب جوش تهیه کنید و سپس به را دم کنید.

خواص دمنوش به ؛ طرز تهیه و مصرف آن در طب سنتی

سخن پایانی

بِه میوه ای قدیمی با طعمی بی نظیر و خواص بالقوه ای است که از سالیان دور و دراز در انواع طب سنتی در سراسر دنیا استفاده می شده است. برخلاف سایر میوه ها، عموما به بصورت خام خورده نمی شود و در عوض بصورت دمنوش یا مربا سرو می گردد. گفته می شود کمک به درمان اختلالات گوارشی، آلرژی و کاهش قند خون می تواند از جمله خواص دمنوش به یا خود میوه آن باشد.

با آشنایی با طبع به و خواص میوه به، قطعا بیشتر تمایل به تهیه این دمنوش خوش عطر خواهید داشت؛ آیا شما هم از طرفداران دمنوش به هستید؟ روزانه چه مقدار از آن را مصرف کرده و چه نتایجی از آن دریافت می کنید؟

 

برگرفته از: healthline ،slmtnoush

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا