رفتن به محتوای اصلی

روغن میخک و خواص درمانی آن

تاریخ انتشار:
تاریخچه استفاده از میخک به حدود 200 سال پیش از میلاد باز می گردد. چینی ها از زمان های بسیار قدیم میخک را در دهان می گذاشتند تا از اثرات درمانی آن بهره ببرند.
روغن میخک

روغن میخک و خواص درمانی آن

روغن میخک، روغن یا اسانسی است که از تقطیر برگ ها یا غنچه های ناشکفته و خشک شدهٔ درخت میخک صدپر به دست می آید. معروفترین اثری که از روغن میخک به دست آورده اند درمان آن در دندان درد است. به همین دلیل است که بسیاری از خمیردندانها، دهان شویه ها، ضدعفونی کننده های دهانی و شوینده های دهان و دندان در ترکیبات خودشان روغن میخک نیز دارند. میخک سرشار از کلسیم، اسید هیدروکلریک، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و … می باشد. روغن میخک در درمان بسیاری از بیماری ها راه گشا می باشد. غنچه گل میخک به عنوان ادویه از سال های بسیار دور استفاده می شده است. تاریخچه استفاده از میخک به حدود 200 سال پیش از میلاد باز می گردد. چینی ها از زمان های بسیار قدیم میخک را در دهان می گذاشتند تا از اثرات درمانی آن بهره ببرند. در طی سالیان متمادی از میخک برای درمان سوءهاضمه، اسهال، فتق، عفونت های انگلی، بهبود تنفس، دندان درد، سرفه، آسم، سردرد، استرس و …. استفاده می کردند.

روغن میخک و خواص درمانی آن

روغن میخک، یک ضدعفونی کننده طبیعی

روغن میخک به دلیل اثرات ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدقارچی و نیز اثرات ضدعفونی کننده برای بهبود زخم ها، ضدعفونی کردن جراحات، تسکین زخم های حاصل از نیش حشرات و درمان عفونت های قارچی از زمان های بسیار دور کاربرد داشته است. البته ذکر این نکته ضروری است که این روغن برای افرادی که پوست های حساس دارند، مناسب نمی باشد و ممکن است ایجاد آلرژی و حساسیت در این افراد نماید.

روغن میخک و خواص درمانی آن

تسکین دندان درد با کمک روغن میخک

روغن میخک دارای اوگنول می باشد که در طول سالیان متمادی در دندانپزشکی استفاده شده است. این روغن برای تسکین دردهای دندانی و زخم های دهانی مناسب می باشد. مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف روغـن میخک برای آرام کردن درد و التهاب لثه ها در نوزادانی که تازه می خواهند دندان در بیاورند، گزینه خوبی است و علاوه بر کاهش احساس ناخوشی در آنان، ضدعفونی کننده نیز می باشد. اما در این رابطه جانب احتیاط را رعایت کنید و با پزشک معالجتان حتما مشورت نمایید؛ زیرا روغن میخک بسیار قوی است و اگر ناآگاهانه از این روغن استفاده کنید ممکن است باعث سوختگی در داخل دهان گردد.

روغن میخک دارای اثرات خنک کننده و ضدالتهابی است و مصرف مداوم آن باعث تمیز کردن راه های هوایی می شود. در حقیقت روغـن میخک یک درمان کارآمد برای اختلالات تنفسی چون سرفه، سرماخوردگی، برونشیت، آسم، سینوزیت، سل و … می باشد

روغن میخک و خواص درمانی آن

پوستی جوان و شاداب با روغن میخک

روغن میخک در ترکیب بسیاری از محصولات آرایشی یافت می شود و غالبا برای مراقبت از پوست (بالاخص برای درمان آکنه) توصیه می شود. این روغن چین و چروک ها را کاهش می دهد و باعث ایجاد جوانی و شادابی در پوست می شود. علت این مسئله این است که وقتی روغن میخک بر روی پوست مالیده می شود، جریان خون را به سمت پوست فرسوده هدایت می کند. افزایش جریان خون منجر به اکسیژن رسانی بهتر به پوست می شود. همچنین دفع مواد زاید سلول های پوستی از طریق جریان خون افزایش می یابد که نهایتا باعث می شود تا پوست جوانتر به نظر آید.

روغن میخک و خواص درمانی آن

تقویت سیستم ایمنی

میخک و روغن میخک هر دو برای افزایش عملکرد سیستم ایمنی مناسب هستند. روغـن میخک علاوه بر اثرات ضدویروسی، ضدمیکروبی و ضدقارچی که دارد؛ باعث تصفیه خون می شود. در نتیجه روغـن میخک می تواند منجر به افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها شود. همچنین میخک سرشار از آنتی اکسیدان ها می باشد و باعث کاهش رادیکال های آزاد در بدن و در نتیجه کاهش بسیاری از بیماری های شایع در قرون اخیر مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی و … می شود.

روغن میخک و خواص درمانی آن

درمان سردرد، استرس و بی خوابی

روغن میخک یک تسکین دهنده عالی برای استرس است. این روغن اثرات تحریک کننده بر مغز دارد و تنش های عصبی، افسردگی و خستگی را برطرف می کند. همچنین منجر به خواب می شود و برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند بسیار مناسب است.

روغن میخک دارای فلاوونوئیدهای فراوانی می باشد که دارای عوامل ضدالتهاب هستند و سردرد را کاهش می دهند. برای تسکین سردرد می توانید مقداری روغن میخک را با کمی نمک مخلوط کنید و روی پیشانی بمالید. این ترکیب اثر خنک کننده ای دارد و به عنوان مسکن سردرد استفاده می شود.

روغن میخک و خواص درمانی آن

بهبود راه های تنفسی با روغن میخک

روغن میخک دارای اثرات خنک کننده و ضدالتهابی است و مصرف مداوم آن باعث تمیز کردن راه های هوایی می شود. در حقیقت روغن میخک یک درمان کارآمد برای اختلالات تنفسی چون سرفه، سرماخوردگی، برونشیت، آسم، سینوزیت، سل و … می باشد. جویدن یک عدد میخک به عنوان یک درمان سنتی برای بهبود گلودرد شناخته می شود.

روغن میخک و خواص درمانی آن

عوارض جانبی روغن میخک

فردی که می خواهد از روغن میخک استفاده کند باید بسیار مراقب باشد. زیرا این روغن بسیار قوی است بالاخص وقتی به صورت استنشاقی استفاده می شود. زیرا به سرعت وارد سیستم عصبی می شود. در نتیجه لازم است قبل از خوردن، استنشاق کردن و … رقیق شود. اوگنول که بخش اعظمی از روغن میخک را شامل می شود، ماده شیمیایی خیلی متداولی نیست و برخی افراد نسبت به آن حساسیت دارند. اگر از این روغن اولین بار است که استفاده می کنید با مقادیر اندک شروع کنید. این نکته را مد نظر داشته باشید که قبل از وارد کردن هر گونه ماده جدیدی به برنامه غذایی یا دارویی خود حتما با پزشک معالجتان مشورت نمایید.

برخی از عوارض متداول روغن میخک در زیر آمده است:

1. ناراحتی های روده ای که در کودکان شایع تر است.

2. مصرف ناآگاهانه و خودسرانه ممکن است مشکلاتی را در کلیه ها و کبد ایجاد نماید.

3. روغن میخک باعث کاهش قند خون می شود در نتیجه برای افراد دیابتی بسیار مفید و برای زنان باردار یا بیماران بستری در بیمارستان مضر است.

4. در افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است منجر به حساسیت پوستی شود.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا