7 تمرین از تمرینات فن بیان برای یک سخنرانی حرفه ای
7 تمرین از تمرینات فن بیان برای یک سخنرانی حرفه ای
داشتن فن بیان خوب، مزیتی عالی برای کسب و کار شماست که می تواند موجب رونق آن یا در صورت اشکال شکست آن شود. شاید برای خیلی ها فن بیان خوب در زندگی روزمره اهمیت چندانی نداشته باشد، اما آیا می دانید، یک لغزش ساده در نحوه صحبت کردن می تواند به قیمت از دست رفتن یک سرمایه گذار یا مشتریِ خوب باشد؟
فن بیان را جدی بگیرید، فن بیان شما ممکن است درها را به روی گفت وگویی مهم تر باز کند، گفت وگوهایی که می تواند به جذب یک مشتری جدید، یک مشاور جدید یا سرمایه گذاری خوب منتهی شود. اما اگر در فن بیان خود لغزش داشته باشید، ممکن است، فرصت دوباره ای به دست نیاورید. البته واضح است که ایده های خوب همیشه به طور طبیعی جایگاه خود را به دست می آورند، اما شما باید به دنبال روش هایی باشید که طرح کسب وکارتان را کامل تر کند. کلید واقعی یک فن بیان موفق، ارائه آن به صورتی عالی، قانع کننده و مؤثر است و برای رسیدن به چنین چیزی، شما نیاز به کسب مهارت های قوی زبانی برای صحبت کردن در جمع دارید.
مطالب مرتبط و بیشتر: سخنــرانـــی و فـــن بیــان
اگر می خواهید سخنوری عالی باشید و همکاران و مشتریان تان را قانع کنید، این 7 تمرین فن بیان را برای یک سخنرانی موفقیت آمیز حتما انجام بدهید.
۱. ایده ذهنی تان را به یک بچه توضیح بدهید
در این تمرین باید بتوانید، تا جای ممکن با عباراتی ساده اید ه کسب وکارتان را به مخاطب تان منتقل کنید. بچه ها به نسبت همتایان بزرگ سال شان تجربه کمتری دارند، بنابراین نیاز است که ایده هایتان را ساده کنید. در واقع لازم است، حتما قبل از اینکه این تمرین را انجام دهید، از به کار بردن اصطلاحات سخت بپرهیزید. بله، اگرچه شما ایده هایتان را ساده تر کرده اید، بازهم ایده ای دارید که معقول است. با این تمرین، می توانید به راحتی از عبارت های ساده و کوتاه در صحبت هایتان استفاده کنید.
۲. مکالمات کوتاه را تمرین کنید
صحبت های مختصر و کوتاه، فن بیان شما را تقویت می کند. هیچ وقت با ملاقات یک شخص جدید بلافاصله شروع به صحبت نکنید. بلکه در عوض سعی کنید، صحبت کوتاهی در مورد وضعیت آب وهوا، اخبار روز یا حتی در مورد پوشش شخص موردنظر شروع کنید. اگر می خواهید، در صحبت های کوتاه ماهر شوید، این تمرین را هرروز انجام دهید. شخص جدیدی برای این دست صحبت ها پیدا کنید تا به تدریج راحت تر بتوانید، با هرکسی که ملاقات می کنید، گفت وگوهای کوتاه و دلپذیری داشته باشید.
۳. نکات اصلی را یادداشت کنید
تمرین های نوشتنی می تواند بیشتر از تمرین فن بیان، به شما کمک کند، ایده هایتان را مجسم کنید و میزان تأثیرگذار بودن شان را بسنجید. شاید فن بیان شما در صحبت کردن مناسب به نظر برسد، اما وقتی یادداشت می کنید، ممکن است، متوجه شوید نکات مهمی را فراموش کرده اید یا راجع به یکی از نکاتی که مدنظرتان بوده اصلا صحبت نکرده اید. نکات اصلی فن بیان خود را یادداشت کنید و از آن برای بهتر کردن فن بیان تان استفاده کنید.
۴. از ترفندهای زبان بدن استفاده کنید
ممکن است، تصور کنید، زبان بدن برای داشتن فن بیانی عالی اهمیت زیادی ندارد، اما زبان بدن مناسب می تواند تصویر شما (اولین تصورات) در ذهن مخاطب را به طور چشم گیری بهبود بخشد و در همین حال تأثیر صحبت های شما را هم بیشتر کند. اعتماد به نفس برای داشتن فن بیان خوب اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین، مطمئن شوید، صحبت های شما به خوبی مکمل زبان بدن تان هستند. راست بایستید و شانه هایتان را عقب بدهید، دست هایتان را هم جلوی بدن تان (نه در جیب) قرار دهید. سعی کنید با مخاطبان خود تماس چشمی برقرار کنید و روی زبان بدن تان تسلط داشته باشید.
۵. کلمات تان را تغییر بدهید
همیشه فن بیان خود را با گفته ها و عبارات مشابه تمرین نکنید. چراکه به این نحو بیشتر شبیه به یک ربات می شوید تا شخصی که مسلط به صحبت است. در عوض، کلمات و عبارات مختلفی به کار ببرید و برداشت های جدیدی از گفته های خودتان داشته باشید. این تمرین مانع حرکات غیرطبیعی و تمرین بیش ازحد می شود و باعث می شود، بیانات شما طبیعی تر به نظر برسد. حتی شاید برخی تصور کنند، شما فی البداهه صحبت می کنید.
۶. آهنگ صدایتان را تغییر بدهید
افراد مختلف با سرعت های متفاوتی صحبت می کنند، اما شاید متوجه شده باشید که وقتی آهسته تر صحبت می کنید، بهتر از زمانی که تند صحبت می کنید، صحبت هایتان شنیده می شود. با سرعت های مختلف صحبت کنید، به صدای خود گوش کنید و چند ریتم مختلف را با هم مقایسه کنید. شاید در این مورد نیاز به نظر شخص دیگری داشته باشید، از دوست یا همسرتان بخواهید، به صحبت هایتان گوش دهد. نتیجه این مقایسه ها مهم نیست، شما حداقل به این روش تمرین های مختلفی انجام داده اید و مدل های مختلفی را امتحان کرده اید.
۷. صدای خودتان را ضبط کنید
صدایتان را با هر دستگاهی که به آن دسترسی دارید، ضبط کنید و به آن گوش دهید (یا اگر از خودتان فیلم گرفته اید، آن را تماشا کنید). به احتمال زیاد وقتی دقت می کنید، متوجه تیک های ظریف یا نقص های جزئی می شوید که ممکن است قبلا متوجه آنها نشده باشید. این اشتباهات کوچک می توانند، پیام صحبت های شما را منحرف کنند. به عنوان مثال، ممکن است، متوجه شوید، خیلی زیاد مکث می کنید یا بعد از هر جمله شانه هایتان را بالا می اندازید.
از ویدئوها و صداهایی که ضبط کرده اید، برای حل این نقص های جزئی اما تأثیرگذار استفاده کنید.
این تمرینات را تا آنجایی که احساس می کنید، تسلط بالایی در فن بیان به دست آورده اید، ادامه دهید. به خاطر داشته باشید که حتی کامل ترین فن بیان هم از طرف درصدی از مخاطبان پذیرفته نمی شود، بنابراین این مسئله را شخصی تلقی نکنید. به صحبت هایتان ادامه دهید و به دنبال مخاطبان جدیدی برای افزایش شانس موفقیت تان باشید.
منبع: سایت چطور
افزودن دیدگاه جدید