رفتن به محتوای اصلی

مشخص کردن وقت ظهور

تاریخ انتشار:
یکی از علما که مدت هاست وفات کرده فرموده است: ظهور آن حضرت در سال دو چهارده کنار هم، یعنی ۱۴۱۴ ه‍.ق. است.
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف

مشخص کردن وقت ظهور

درباره علائم و وقت ظهور روایت مشکلی به حساب حروف نقل می کند که با قواعد نظری عقلی باید بررسی شود، و در آخرش دارد: «فَافْهَمْ ذلِک وَ اکتُمْهُ إِلا مِنْ أَهْلِهِ؛ پس آن را بفهم و جز از اهلش نهان کن»

مشخص کردن وقت ظهور

در تفسیر برهان سید هاشم بحرانی رحمه الله در ذیل آیه شریفه «المص»[سوره اعراف: آیه ۱] و نیز در غایةالمرام[ر.ک: بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۰۶؛ ج۸۹، ص۳۸۳، به نقل از تفسیر عیاشی، ج۲، ص۳ و ۲۰۲] به مناسبتی درباره وقت و علائم ظهور روایت مشکلی به حساب حروف نقل می کند که با قواعد نظری عقلی باید بررسی شود، و در آخرش دارد: «فَافْهَمْ ذلِک وَ اکتُمْهُ إِلا مِنْ أَهْلِهِ؛ پس آن را بفهم و جز از اهلش نهان کن».[این عبارت در متن حدیث در آدرس های گذشته، به این صورت آمده است: «فَافْهَمْ ذلِک وَعِهِ وَاکتُمْهُ»]

 اگر این روایت وضعیاتش (از حیث صدور، روایت و سند) درست باشد از آن استفاده می شود که: «کذِبَ الْوَقّاتُونَ»؛ یعنی مشخص کنندگان وقت ظهور، برای غیر اهل، دروغگو هستند، نه به طور مطلق. این روایت روز و ماه و سال و محل و ساعت ظهور را یک جا بیان می کند. [کافی، ج۱، ص۳۶۸؛ بحارالانوار، ج۴، ص۱۳۲؛ ج۵۲، ص۱۰۳، ۱۱۱، ۱۱۷، ۱۱۸ و ۱۱۹؛ ج۵۳، ص۱۸۰ و ۱۸۴؛ ج۷۵، ص۳۸۰؛ احتجاج، ج۲، ص۴۶۹؛ اعلام الوری، ص۴۵۱ و ۴۵۲؛ الخرائج، ج۱، ص۱۷۸؛ ج۳، ص۱۱۱۳؛ غیبة، شیخ طوسی، ص۲۹۰، ۴۲۵ و ۴۲۶، غیبة، نعمانی، ص۲۸۹ و ۲۹۴؛ کشف الغمة، ج۲، ص۵۳۱؛ کمال الدین، ج۲، ص۴۸۳؛ منتخب الأنوار، ص۱۲۲]

بنده روایتی نظیر این روایت که به این صورت حساب و شماره سال و... را ذکر نموده باشد، ندیده ام. حسابی هم از تاریخ انقراض بنی العباس تا زمان ظهور برای راوی بیان کرده که خیلی زحمت می خواهد که انسان از آن نتیجه مطلوب را بگیرد. می فرماید: در فلان سال حکومت بنی امیه زائل می شود، راوی می گوید: تصدیقش را فهمیدم و... اگر کسی بتواند در این روایت زحمت بکشد، حتی سال و ماه و... را به دست می آورد منتهی محتاج اعمال دقت و فکر و قرائن عقلیه است.

سؤال: حضرتعالی از آن روایت چه سالی را به دست آورده اید؟

جواب: روی حسابی که بنده به دست آورده ام احتمال می دهم بین سال های ۱۴۱۴ یا ۱۴۱۵ یا ۱۴۱۶ ه‍.ق. مستقر باشد. شاید مقدمه و زمینه ظهور در آن سال ها فراهم شود، چنان که سال انقراض حکومت بنی امیه را تعیین می کند که بعد از سی سال اتفاق افتاده، و آن سال که تعیین شده سال مقدمه انقراض و تزلزل حکومت آن هاست، نه انقراض فعلی. نقل کردند: یکی از علما که مدت هاست وفات کرده فرموده است: ظهور آن حضرت در سال دو چهارده کنار هم، یعنی ۱۴۱۴ ه‍.ق. است.

مشخص کردن وقت ظهور

منبع: در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۵۹./ به نقل از پایگاه معظم له/ مشخص کردن وقت ظهور

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا