کلیپ تصویری / فضیلت احیای شب نیمه شعبان - حضرت آیت الله جاودان
پیوست | اندازه |
---|---|
فضیلت احیای شب نیمه شعبان - حضرت آیت الله جاودان | 27.24 مگابایت |
کلیپ تصویری / فضیلت احیای شب نیمه شعبان
سخنان ارزشمند حضرت آیت الله جاودان درباره فضیلت احیای شب نیمه شعبان به مدت 15 دقیقه
تاکید بر اهمیت شب نیمه شعبان
شب و روز ۱۵ شعبان شب و روز بسیار بزرگی است و مسئله مهم و اصلی ما بحث شب نیمه شعبان است که در روایات آمده که این شب افضل ترین شب بعد از شب قدر است.
فضیلت شب نیمه شعبان در کلام امام باقر(علیه السلام)
در کتاب الامالی شیخ طوسی روایتی آمده که از که از امام باقر(علیه السلام) در مورد فضلیت شب نیمه شعبان سؤال کردند. و امام(علیه السلام) در پاسخ فرمودند: «هِیَ أَفْضَلُ لَیْلَهٍ بَعْدَ لَیْلَهِ الْقَدْرِ» شب نیمه شعبان بعد از شب قدر از افضل ترین شبها است.
اگر شب های قدر از برترین شب های سال است و آن شب خاص قدر از هشتاد سال عبادت هم برتر است، شب نیمه شعبان نیز چنین افضلیتی دارد اما در برتر بودن بین شب های سال فقط شب نیمه شعبان کمتر از شب های قدر است. بنابراین بعد از شب های قدر، شب نیمه شعبان جزء افضل ترین شب ها است.
فضل و رحمت الهی در شب نیمه شعبان
خداوند متعال در شب نیمه شعبان فضل خود را به بندگان خودش مرحمت می کند و آدم می تواند با درک یک شب مرحمت و فضل الهی را کسب کند.
فضل در مقابل آنجایی است که شخص در برابر عدالت الهی کاری کرده و به حساب انجام آن کار اجر می دهند، و این اجر و ثواب در مقابل انجام آن کار است. اما منظور از فضل الهی در شب نیمه شعبان این است که خداوند متعال فضل خود را به منت نه به کاربه بندگانش می بخشد.
شما با بیدار ماندن در یک شب مشمول فضل خداوند می شوید، حالا اگر بیدار نبودید فوقش می خوابیدید و ناگزیر موقع نماز صبح بیدار می شدید. اما از ابتدا اگر در این شب بیدار باشید فوقش پنج ساعت است و این چند ساعت وقت خواب معمولی خود را به عبادت سپری کنید، در عوض مشمول فضل و غفران خداوند خواهید شد. و حتی ممکن است خدا یک باره همه گناهان شما را ببخشد.
اجابت دعا در شب نیمه شعبان
شب نیمه شعبان شبی است که خدا به ذات خودش قسم خورده که هیچ سائلی را رد نکند و هرکس دست بسوی فضل و کرم او دراز کند خداوند پاسخش را خواهد داد، مگر اینکه دعایش برای یک معصیت باشد که آن را اجابت نمی کند، اما در ماورای آن هرچه بخواهد خداوند به او مرحمت می کند.
بنابراین کوشش کنید و این شب را از دست ندهید، یک شب است و این شب را در دعا و ثنای و حمد الهی بکوشید و مرتب جلال و جمال او را بگویید.
دعا در حق دیگران مقدم بر دعا در حق خودمان
افضل اعمال و عبادات ما دعا است، که فرمودند مُخ عبادات، مغز عبادات دعا است، پس عبادت در این شب را از دست ندهید.
یکی از دعاهایی که اجابت آن قطعی است، دعا کردن در حق دیگران است. پس چه بهتر در این شب نیمه شعبان برای دیگران دعا کنیم و شب ما در دعا کردن به حق دیگران سپری شود.
شاید دعا در حق خودمان مستجاب نشود اما در روایات است که دعا نمودن در حق دیگران مستجاب می شود. در روایت دارد اگر شما در حال دیگران دعا کردید برای خودتان دو برابر و روایتی دیگر 100هزار برابرش را به خودتان می دهند. پس عقل می گوید چیز قطعی را بگیر، تازه برای خودت هم این دعا حساب می شود.
نمی گویم برای خودتان دعا نکنید، بلکه مقدم بر دعایتان دعای برای دیگران باشد.
برخی از اعمال شب نیمه شعبان
در این شب دستور زیاد به نماز و دعا است. سید بن طاوس (رحمه الله) در کتاب اقبال مفصل اعمال این شب را بیان نموده است که شاید در حد و توانایی ما بیرون باشد، امام مرحوم شیخ عباس قمی (رحمه الله) در کتاب مفاتیح یک خلاصه مختصری را بیان کرده است، از جمله اعمال شب نیمه شعبان احیاء و شب زنده داری به عبادت و نماز، دعا و استغفار است.
در روایتی از امام باقر(علیه السلام) آمده که در شب نیمه شعبان اگر کسی 100 مرتبه سبحان الله، 100 بار الحمد لله، 100 بار الله اکبر و 100 بار لا اله الا الله بگوید، خداوند گناهان گذشته او را که بین او و خدا بوده را می بخشد و مورد آمرزش خداوند قرار می گیرد.
شب نیمه شعبان شبی قیمتی آن را با شوخی و گردش از دست ندهید
این شب خیلی با ارزش و قیمتی است، پس تا می تواند قدر آن را بدانید و از این شب استفاده معنوی کنید که فردا روز این زحمت به درد شما خواهد خورد. شاید خدا مرحمت کرد شما این تبسیح را در نیمه شعبان گفتید خدا گناهان گذشته شما را آمرزید. کار دست خدا است و ممکن است مرحمت کند، پس آن را درست بگویید.
این شب را به بازی، صحبت کردن، گردش و تفریح، شوخی و شب نشینی های دنیوی از دست ندهید بلکه از این فرصت استفاده معنوی لازم را کسب کنید. بدانید که این فرصتها کم پیش می آید و در سال کمتر شبی چنین با فضیلت هست و از طرفی شاید عمر ما به سال آینده و درک این شب نرسید.
تقدیر پاره ای از مقدرات در شب نیمه شعبان
این شب شبی است که مقدرات تقدیر می شود ولی مرتبه کوچکتری از شبهای قدر است، اما پاره ای از مقدرات انسان در این شب تقدیر می شود.
افزودن دیدگاه جدید