مهم ترین انتظارات امیر مؤمنان از طلاب علوم دینی
به گزارش خبرگزاری ضیاءالصالحین به نقل از رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه قم بعد از ظهر امروز در کلاس اخلاق در جمع طلاب خواهر جامعة الزهرا(سلام الله علیها) با اشاره به این علم و عزم دو بال طلاب برای پیشرفت و رشد هستند، گفت: نداشتن عزم گناه نیست ولی در بیشتر موارد نداشتن عزم و اراده انسان را به ترک اولی یا گناه مبتلا کرده و موجب خسران زیاد برای انسان می شود.
وی افزود: یکی از دلایل این که حضرت آدم(علیه السلام) میوه ممنوعه را خورد و از بهشت رانده شد نداشتن عزم بود؛ زیرا اگر این پدر بزرگوار ما انسان دارای عزم و اراده بودند هرگز به درخت ممنوعه نزدیک نمی شدند و به خاطر ترک اولی از بهشت رانده نمی شدند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که در قرآن کریم سرنوشت دو زن که به علت عزم و اراده پیشرفت کردند بیان شده است، گفت: آسیه همسر فرعون و حضرت مریم(سلام الله علیها) از زنانی هستند که به خاطر عزم توانستند به بالاترین مقام های الهی برسند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی اظهار کرد: همچنین در آیات قرآن کریم سرنوشت همسر هود و لوط بیان شده است که این دو زن به این دلیل که عزم و اراده نداشتند نتوانستند از امام و ولی خدا دفاع کرده و به همین علت به گناه افتادند و در زمره کافران قرار گرفتند.
وی افزود: دین مبین اسلام برای علم و علم آموزی ارزش زیادی قائل است و در این زمینه میان زن و مرد و کوچک و بزرگ تفاوتی قائل نشده و بیان می کند زن و مرد هر دو به نسبت یکسان در آموختن علم و نشر آن سهم دارند.
وی افزود: حضرت علی(علیه السلام) در نهج البلاغه حسنات زیادی برای علما برشمرده اند و می فرمایند که مرگ یک عالم جامعه اسلامی را چندین ماه عزادار می کند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: حضرت علی(علیه السلام)در نهج البلاغه مهم ترین انتظارات خود را از علما و طلاب علوم دینی را مطرح کرده و می فرمایند که در اولین مرحله طالب و عالم دین باید قدر خود را بداند زیرا هر کس که قدر خود را بداند به خداشناسی و ادب در محضر خدا خواهد رسید و می فرمایند هر کس خود را بشناسد خدا را شناخته است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: بر همین اساس عالم علوم دینی باید قدر خود را بداند و با رفتار خود کاری نکند که مردم از دین دل زده شوند.
وی افزود: دومین انتظار حضرت علی (علیه السلام) از عالم به دین این است که با علم خود معامله به جهل نکند؛ یعنی این که با وجود این که علم دارد مانند انسان های نادان رفتار نکند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: فراگیری روز افزون علم، دیگر خواسته حضرت علی(علیه السلام) از طلاب علوم دینی است و عالم و طلبه باید با کمک دیگران همواره بر علم خود بیافزاید.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی اظهار کرد: حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند که عالم باید به علوم روز آشنا باشد زیرا جهل به علوم روز موجب دور شدن مردم از عالم و طلاب علوم دینی می شود.
وی مودب بودن را از دیگر خصیصه های عالم در نظر حضرت علی(علیه السلام) عنوان کرد، گفت: آیت الله بروجردی با وجود این که در سال های آخر عمر خود نمی توانستند بنشیند ولی به احترام طلاب هرگز پای خود را جلوی جمع دراز نمی کردند و دستور داده بودند تا برای ایشان یک کرسی بسازند.
استاد حوزه علمیه قم دور نکردن مردم از رحمت الهی و ندادن امیدهای کاذب به مردم را از دیگر انتظارات حضرت علی(علیه السلام) از علما و طلاب علوم دینی عنوان کردو گفت: عالم همیشه باید به دنبال علم باشد و حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند علم به دست نمی آید مگر با پنج چیز که زیاد سوال پرسیدن، تلاش و همت داشتن، پاکیزه خوردن و حلال بودن لقمه و مال، خدمت به انسان ها و امید به لطف خدا داشتن این پنج راه کسب علم را تشکیل می دهند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تصریح کرد: علم با لقمه شبهه ناک به دست نمی آید و عالمی که علم دارد باید این علم خود را در جامعه ترویج دهد و بهترین روش خدمت به اهل بیت(علیهم السلام) فراگیری علم و نشر آن است همانطور که شیخ طوسی با نشر علوم اهل بیت(علیهم السلام) به جای انجام سایر مستحبات منشا خیر و برکات زیادی برای امت اسلامی شده و بزرگترین خدمت را برای اهل بیت(علیهم السلام) انجام دادند.
افزودن دیدگاه جدید