رفتن به محتوای اصلی

روایت عجیب از تأثیر بی نمازی در خانه + کلیپ

تاریخ انتشار:
آیت الله مجتهدی تهرانی در بیانی به روایتی عجیب درباره تأثیر فرد بی نماز در خانه و بی نمازی اشاره می کند.
عبادت - بی نمازی

تأثیر بی نمازی در خانه

آیت الله مجتهدی تهرانی در بیانی به روایتی عجیب درباره تأثیر فرد بی نماز در خانه و بی نمازی اشاره می کند.

«نماز» به عنوان عمود خیمۀ دین اسلام و از محبوب‌ترین اعمال نزد خداوند به شمار می‌رود: «اَحَبُّ الْاَعْمالِ اِلَى الله الصَّلاةُ لِوَقْتِها ...»[1]. خداوند در قرآن کریم بارها بندگان خود را به برپا داشتن نماز دعوت کرده و ثمرات بسیاری را برای آن قرار داده است. پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) در حدیثی می‌فرماید: «ألا أنَّ الصَّلاهَ مَأدَبَهُ الله فِی الارضِ قَد هَنَأهَا لِاَهلِ رَحمَتِه فِی کُلِّ یَومٍ خَمسَ مَرّات»[2]؛ آگاه باشید که نماز سفرۀ گسترده خدا در زمین است که خداوند آن را روزی پنج بار برای اهل رحمتش (افراد شایسته رحمت) گوارا کرده است. انسان با بر پا داشتن نماز، در واقع بر سر سفرۀ الهی نشسته، سفره‌ای که سرشار از نعمت و رحمت است و کمبود و پایانی برایش نیست.

اهل‌بیت (علیهم‌السلام) برای نماز اهمیت ویژه‌ای قائل هستند و محبان و شیعیان‌شان را بسیار از سبک شمردن آن پرهیز داده‌اند. امام صادق (علیه‌السلام) در حدیثی معروف می‌فرمایند: «إِنَّهُ لَا ینَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَّ بِالصَّلَاةِ»[3]؛ هرگز شفاعت ما به مردمی که نماز را سبک بشمارند نخواهد رسید. در همین راستا مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در بیانی به آثار بی‌نمازی در محیط خانه در کلام اهل‌بیت (علیهم‌السلام) اشاره می‌کند.

کسانی که نماز اول وقت نمی‌خوانند نماز آنها را نفرین می‌کند، می‌گوید : « ... ضَيَّعَكَ اللَّهُ كَمَا ضَيَّعْتَنِي؛[4] خدا تو را ضایع کند همان‌گونه که مرا ضایع کردی.» امشب یک حدیثی دیدم ، من می‌خواستم این حدیث را بگویم که در عمرم این حدیث را ندیده بودم: «عن النبی (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) قال: إذا کانَ فی بَیتٍ مَن لَم یُصلی نَزَع اللهُ البَرکة مِن أرزاقِهِم و أعمارِهِم و یَنزلُ عَلیهم فی کلّ یَومٍ سبعون الف لعنة و یَخرجون مِنَ الدُّنیا بِغَیرِ ایمان»[5]؛ پس یک بی‌نماز در خانه باشد چند تا ضرر دارد؟ 1. برکت از رزق می‌رود 2. برکت از عمر می‌رود 3. هفتاد هزار ملائکه لعنت می‌فرستند و 4. همه اهل خانه بدون ایمان از دنیا می‌روند...

 

پیشنهادی: تنبلی(کاهلی) در نماز

-----------------------
پی نوشت:
[1]. نهج الفصاحه ص 167 ، ح 70.
[2]. مستدرک الوسایل، ج1، ص170.
[3]. الكافى: 3/ 270، باب من حافظ على صلاته أو ضيعها، حديث 15؛ وسائل الشيعة: 4/ 24، باب 6، حديث 4415.
[4]. الأمالی (للصدوق) ، ج 1 ، ص 256.
[5]. در کتب معتبر حدیثی مانند الکافی، من لایحضره الفقیه یا وسائل الشیعه یافت نشد. اما مضامین مشابه درباره عواقب ترک نماز در منابع زیر نقل شده است.
(در منابع معتبر اولیه یافت نشد و احتمالاً از کتب متأخر یا غیر مشهور نقل شده است.)

دیدگاه‌ها

احسان 12:49 - 1404/01/18

سلام، سند حدیث اخر اذ کان فی البت...،، را ذکر میکنید

ضیاءالصالحین

In reply to by احسان

01:06 - 1404/01/19

علیکم السلام
ضمن تشکر از حسن توجه شما؛
در پاورقی شماره ۵ درج شد که این روایتی که مرحوم مجتهدی تهرانی نقل می‌کنند در منابع معتبر یافت نشده و احتمال داره که از منابع غیرمشهور و... نقل کرده باشند.
مؤفق باشید

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا