نهاد بین المللی اسلام

سید حسین سیدی
خانواده

دین اسلام، نه مثل مسیحیت و ... ازدواج را منکوب می کند، و نه مثل فرهنگ منحط غرب، تمام قیود را در روابط بین زن و مرد برداشته است؛ بلکه با توصیه به ازدواج و تشکیل خانواده، فرهنگی متعالی و فطرت محور را به انسانها معرفی می کند. «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتي  فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها؛[روم/30] پس حق گرايانه روى دل خود را به سوى اين دين (دين اسلام) نما همان طريقه و آيين فطرى خدا كه مردم را بر پايه آن آفريده است.»  
گرایش به تشکیل خانواده یک گرایش فطریست که در دنیای امروز  فارغ از هر دین و آیین، کم و بیش طرفداران خود را دارد؛ هر چند دنیای منحط غرب با تشویق به روابط نابهنجار خانوادگی و روابط آزاد، سعی در به حاشیه راندن این نهاد مقدس دارد.
شکی نیست که هر چه خانواده ـــ این نهاد بین المللی ــــ بخواهد به آن بالندگی خودش برسد، باید پایبندی خود را به احکام فطری اسلامی نشان دهد؛ احکامی که با پایبندی به آنها(حجاب و عفاف و ...) نهاد خانواده از بقاء و دوام بیشتری برخوردار است. 
در دنیای غرب به خاطر پایبند نبودن خانواده ها به تعهدات زناشویی، و دور شدن از ارزشهای فطری(حجب و حیا و غیرت)، کانون خانواده دچار تزلزل شده و دوام این نهاد مقدس کمرنگ شده است.

سخن آخر اینکه؛ خانواده نهاد فطری و بین المللی اسلام است و برای تداوم و بقاء این نهاد مقدس و فطری، دستور به عفت و حیا و غیرت در محیط خانواده و اجتماع داده است، و همین موضوع سبب تمایز خانواده اسلامی از خانواده غربی شده است.

Share