مضرات غذاهای فرآوری شده
در این نوشتار سعی داریم مضرات غذاهای فرآوری شده را خدمت شما عزیزان ارائه کنیم، با ضیاءالصالحین همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید...
مطالب پیشنهادی : ۴ ماده غذایی که سلامت روان را تضمین می کند
به گزارش خبرنگار طب ضیاءالصالحین، به نقل از اسپوتنیک، داریا ساولیوا مربی تناسب اندام و متخصص تغذیه ورزشی درباره ی غذا های فرآوری شده مانند کنسروها توضیحاتی می دهد.
قبل از فرآوری کردن محصولات، بسیاری از غذا ها حاوی پوسته ای هستند که شاخص گلیسمی آن ها را کاهش می دهد. شاخص گلیسمی ضریبی است که میزان جذب کربوهیدرات ها توسط بدن و افزایش سطح قند خون را نشان می دهد. پس از پردازش و فرآوری کردن این محصولات، این شاخص افزایش می یابد که به افزایش قند خون کمک می کند.
با خوردن غذا های فرآوری شده، جهش قند ایجاد می شود و مقدار زیادی انسولین تولید می شود. برای پایین آوردن آن، قند به همان سرعت افت می کند، یعنی چنین "نوسان قندی" ایجاد می شود.
میوه می تواند باعث نوسان انسولین شود، برای مثال یک سیب به یک مشت آجیل نیاز دارد. در واقع آجیل میزان کربوهیدرات خالص موجود در سیب را متعادل کرده و میان وعده را با یک غذای سالم و فرآوری نشده تکمیل می کند.
مواد غذایی فرآوری شده جذاب هم هستند، اما در بیشتر مواقع آن ها دارای کالری بالا، شکر اضافه و چربی زیاد هستند که مواد مغذی کمی دارند و پر از مواد شیمیایی و نگه دارنده هستند. موادی مانند نمک، قند و چربی گاهی به غذا های فرآوری شده اضافه می شوند تا طعمشان را دلپذیر تر و عمر مفیدشان را بیشتر کند که برای بدن بسیار ضرر دارد. به گفته ی این متخصص تغذیه، آرد بیشترین مراحل فرآوری را پشت سر می گذارد و شاخص گلیسمی بسیار بالایی دارد. هنگام انتخاب آرد، باید به ظرافت آسیاب توجه کنید. آرد هرچه لطیف و سفیدتر باشد، سریعتر جذب می شود، یعنی عملاً گلوکز است که وارد جریان خون می شود. شما نباید غذا های فرآوری شده را بطور کامل کنار بگذارید، اما بعد از خوردن آن ها باید از خوردن غذا به مدت 5 ساعت خودداری کنید. این به شما کمک می کند تا از افزایش قند خون جلوگیری کنید.
جهت آشنایی بیشتر با انواع غذاها و درمان های طب سنتی اسلامی با «طب ضیاءالصالحین» همراه باشید.