زوج هایی که در «خیانت جنسی» بی پروا شده اند!

زوج هایی که در «خیانت جنسی» بی پروا شده اند

طلاق پدیده شومی است که این روزها خانواده های بیشتری دچار این خسران می شوند. عوال زیادی برای طلاق و جدایی مطرح می شود. یکی از مهمترین این علت ها خیانت همسران به یکدیگر است، آن هم از نوع جنسی. عاملی که روز به روز در حال افزایش است و زن و مرد هم ندارد.

جعفر بوالهری رئیس انستیتو روانپزشکی تهران که به گفته خودش 10 سال است که بر روی موضوع بی وفایی و خیانت همسر کار و تحقیق میدانی انجام می دهد، با هشدار نسبت به اینکه شکایت از خیانت همسر در جامعه افزایش یافته است، گفت: مردان نسبت به زنان بی بند و بارتر هستند، ولی در سال های اخیر زنان نیز برای خیانت جرات پیدا کرده اند.
استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران  نسبت به افزایش خیانت به همسر ابراز نگرانی جدی کرد و افزود: سریال های ماهواره ای یکسره و با برنامه ریزی دقیق مشغول ترویج، تبلیغ و آموزش خیانت به همسر هستند، اما در کشور و از طرف مسئولان هیچ تلاشی برای مقابله با این تهدید مهم انجام نمی شود.
بوالهری افزود: با وجود تبلیغات وسیع و سنگین شبکه های ماهواره ای برای ترویج خیانت به همسر، هیچ آموزشی حتی در حد آموزش الفبای وفاداری به همسر در جامعه دیده نمی شود، پدر و مادرها چنین آموزشی را به فرزندان منتقل نمی کنند، آموزش مشخصی قبل از ازدواج وجود ندارد و در جامعه نیز در این زمینه آموزشی دیده نمی شود.
وی گفت: واقعیت این است که بسیاری از ما روش وفاداری به همسر را بلد نیستیم و هیچ مشاوره ای نیز در این زمینه وجود ندارد، هیچ سازمان و نهادی نیز متولی این مسئله نیست و با صراحت بگویم با وجود این تهدید جدی در کشور هیچ کس کاری نمی کند.

واقعیت این است که بسیاری از ما روش وفاداری به همسر را بلد نیستیم و هیچ مشاوره ای نیز در این زمینه وجود ندارد، هیچ سازمان و نهادی نیز متولی این مسئله نیست و با صراحت بگویم با وجود این تهدید جدی در کشور هیچ کس کاری نمی کند.
بوالهری افزود: اما از آن طرف در ماهواره ها برای ترویج خیانت متولی وجود دارد و با برنامه ریزی دقیق ارتباط باز و آزاد را در خانواده های ایرانی تشویق می کنند به حدی که برخی فکر می کنند که اگر به همسرشان وفادار بمانند، به خودشان خیانت کرده اند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این پرسش که اگر خیانت به همسر افزایش یافته است میزان آن چقدر است، گفت: هیچ تحقیق آماری دقیقی در این زمینه انجام نشده است و فقط در حد چند پایان نامه تحقیقات کوچکی انجام شده است بنابراین آمار و ارقامی در این زمینه نداریم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری که آیا در مسئله خیانت بین زنان و مردان ایرانی تفاوتی مشاهده می شود یا نه، گفت: مردان بی بند و بارتر هستند اما در سال های اخیر زنان نیز جرئت پیدا کرده اند، البته این استنباط بنده به عنوان یک روانپزشک و یک مشاهده گر جامعه است و آمار و رقمی در این زمینه ندارم.
همچنین علی قائدنیا روانشناس درباره شکل گیری زمینه خیانت زوجین به یکدیگر گفت: تحقیقات نشان داده میزان گفت وگو در خانواده هایی که بیش از حد از شبکه های فضای مجازی استفاده می کنند، ۱۵ دقیقه در روز است و ۶۸ درصد طلاقها در بین ۱۴۰ کشور به علت ارتباط با جنس مخالف است که «خیانتها فرازناشویی» نام دارد.
قائدنیا با اشاره به آسیبهای فضای مجازی تصریح کرد: اعتیاد به اینترنت، تحریک پذیری، افسردگی، ایجاد ناپایداری خلقی و استفاده بیش از نیاز پیش بینی شده در فرد ایجاد می کند به این معنی که اگر شخص 40 دقیقه را برای استفاده در نظر گرفته باشد اما هنگام درگیر شدن با فضای سایبر سه ساعت وقت می گذارد؛ در معرض خطر قرار گرفتن موقعیت شغلی اجتماعی افراد از دیگر آسیبهای به کارگیری از اینترنت است زیرا زمانی که فرد مشغول در محیط مجازی است، در صورت مراجعه دیگران به وی، می گوید مشغول به انجام کاری هستم که عملا باعث می شود دروغ بگوید.

مردان بی بند و بارتر هستند اما در سال های اخیر زنان نیز جرئت پیدا کرده اند
قائدنیا با اشاره به اینکه شبکه های اجتماعی در صورت استفاده صحیح می تواند آسیب زا نباشند، اظهار کرد: بحثی مطرح می شود که ما چه اقداماتی را باید انجام دهیم که شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت آسیب زا نباشد؛ متاسفانه در کشور ما بیشتر استفاده منفی از اینترنت می شود در صورتی که ما به فضای مجازی باید همانند سطل زباله نگاه کنیم که در این سطل زباله، قطعات الماس و  طلا یافت می شوند که از آنها استفاده کنیم و فقط نباید به دنبال زباله های موجود در آن سطل باشیم.
قائدنیا تصریح کرد: هرچیزی که منع شده است، افراد بیشتری به سمت آن گرایش پیدا کردند؛ بنده پژوهشی را بررسی کردم که در سال 74 یک درصد جامعه  از ماهواره استفاده می کردند اما پس از اینکه منع آن صورت گرفت، در سال 92، بیش از 50 درصد جامعه ایرانی از ماهواره استفاده می کردند؛ ما باید توجه کنیم که استفاده از آن به چه نحوی بوده است، نظر ما بر این است که یک چاقو می تواند منجر به کشتن فردی شود اما بخاطر یک چاقو نباید همه چاقو های آشپزخانه را جمع کنیم؛ درست است که معایبی دارد اما با اطلاع و آگاهی می توان از مزایای آن استفاده کرد.
وی گفت: متأسفانه استفاده بیش از حد از فضای مجازی، روابط چهره به چهره را کاسته است و باعث شده در محیط خانواده فضای گفت وگو کمرنگ تر شود؛ ممکن است اعضای خانواده در کناره یکدیگر باشند اما صحبت و حرفی با یکدیگر نداشته باشند و همه اعضای خانواده سرگرم گوشیهای خود باشند که در صورت کاهش گفت وگو، صمیمیت در میان خانواده تنزل پیدا می کند و شکاف بین نسلی خانواده و فرزندان زیاد می شود که در نهایت منجر به افزایش خشونتهای خانگی و تعارضهای خانوادگی خواهد شد.
قائدنیا با بیان اینکه عدم مدیریت خانواده ها در استفاده از شبکه های مجازی باعث پیامدهای منفی می شود، گفت: خانواده ها باید به دنبال یادگیری نحوه مدیریت این فضاها باشند زیرا در غیر این صورت باعث کاهش صمیمیت و ارتباط عاطفی، ایجاد تنوع طلبی جنسی، سوءتفاهم و از بین رفتن اعتماد می شود؛ زمانی که مرد ببیند خانم وی با مردی غریبه در گروهی ارتباط دارد، باعث سلب اعتماد می شود.
این روانشناس و مشاور خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان داده میزان گفت وگو در خانواده هایی که بیش از حد از شبکه های فضای مجازی استفاده می کنند، 15 دقیقه در روز است و  68 درصد طلاقها در بین 140 کشور به علت ارتباط با جنس مخالف است که «خیانتها فرا زناشویی» نام دارد ؛ بنیاد حمایت از خانواده نشان داد که 17 درصد طلاقها در استانهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و گیلان مربوط به استفاده از شبکه های مجازی است.

 68 درصد طلاقها در بین 140 کشور به علت ارتباط با جنس مخالف است که «خیانتها فرا زناشویی» نام دارد!
قائدنیا اظهار کرد: خانواده ها برای کنترل و مدیریت استفاده از شبکه های مجازی باید گفت وگوی باکیفیت در محیط خانه را افزایش دهند؛ خانواده ها باید زمانی را برای مسائل مهم خانواده انتخاب و با یکدیگر صحبت کنند زیرا بسیاری از مسائل و مشکلات زناشویی با صحبت کردن حل می شود و زمانی که این گفتگو صورت نگیرد باعث اختلاف، کدورت و کج فهمی می شود؛ با اختصاص دادن وقتی برای بحث در خانواده، نیازهای احساسی، عاطفی و علایق طرفین فهمیده می شود همچنین مکالمه باید جذاب باشد تا فرد را درگیر کند که این مکالمه برای برطرف کردن احتیاج و نیاز وی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه طلاقهای عاطفی می تواند منجر به طلاقهای حقیقی شوود، اذعان کرد: زمانی که زوج یا زوجه نسبت به هم احساس عاطفه و محبت نداشته باشند در ادامه منجر به طلاق حقیقی می شود؛ طلاق عاطفی نخستین گام برای طلاق واقعی است؛ در طلاق عاطفی اتفاقی که می افتد این است که خانم ها به دنبال فردی هستند تا بیشتر درکشان کنند و آقایان به دنبال مسائل جنسی هستند؛ اگر زوجین قبل از ازدواج دوره مهارتهای ارتباطی مؤثر و گوش دادن فعال را یاد بگیرند، خیلی از مسائل طرفین حل می شود و طلاق عاطفی رخ نمی دهد.

                                                                          ☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁

منابع: ایرنا/ تسنیم

Share