هیچگاه میان حق و باطل صلحی برقرار نخواهد شد
پیامبر اکرم(ص) محور اصلی و پرچم دار درگیری روز عاشورا هستند و این درگیری تمام نمی شود تا این که یک نفر از شیطان یا رسول خدا(ص) شکست خورده و به زیر پرچم دیگری بیاید چون هیچگاه میان حق و باطل صلحی برقرار نخواهد شد؛ عاقبت در دولت حضرت مهدی(ع) شیطان از رسول خدا شکست خورده و به زیر پرچم ایشان خواهد آمد.
هیچگاه میان حق و باطل صلحی برقرار نخواهد شد
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم در سلسه جلسات خود در برنامه «سمت خدا» که از هر هفته شنبه از شبکه سوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش می گردد، با اشاره به اهمیت ابتلائات الهی برای سیر و وصال به حق، گفت: گاهی بلاهای یک انسان در حد خود آن انسان بوده و تنها وی را دستگیر سلوک و نجات می کند اما بلا در اولیاء و انبیاء الهی به قدری عظمت دارد که امت ایشان را نیز سیر داده و نجات می دهد.
بلای امام حسین مهم ترین وسیله برای سلوک است
وی در ادامه افزود: مهم ترین وسیله برای سلوک، بلای اولیای خدا به ویژه بلاهای امام حسین(ع) در روز عاشورا است که این بلا اعظم بلاها و ابتلائات بوده و در حقیقت ابتلای رسول خدا(ص) است؛ بلاهای روز عاشورا بزرگترین وسایل سلوک به سوی خدای متعال و محور تهذیب همه جوامع و تواریخ است که حتی انبیای اولوالعزم نیز از این ابتلا بهره مند شده و رشد کردند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که سیر و سلوک با بلای اولیای الهی سریع الوصول و دارای منازل، مراحل و شرایطی متفاوت است، خاطرنشان کرد: یک روی بلای خوبان سختی و روی دیگر برداشته شدن حجاب از همه امت ها است.
رضوان الهی در سلوک با پیامبر اکرم است
وی تأکید کرد: کسی که بخواهد به رضوان الهی برسد باید در سلوک همسفر پیامبر اکرم(ص) شود چراکه حقیقت و رضوان الهی در همسفری با بلاهای حضرت رسول اکرم(ص) است و کسی هم که همسفر پیامبر خدا شود، محبوب عالم می شود.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: وقتی همسفر حضرت رسول اکرم(ص) در راه سلوک می شویم باید توجه داشت که همراهی با ایشان به عنوان هدایت کننده کاروان نوعی معیت قیومیه است چراکه پیامبر اکرم(ص) خود صراط بوده و قوام ما در این راه هستند.
همراهی با رسول اکرم همراهی با بلا است
وی با بیان این که همراهی با پیامبر اکرم(ص) همراهی با بلایای ایشان است، گفت: سلوک این است که در مبارزه حضرت رسول(ص) با شیطان وارد صف پیامبر خدا شد و در امور اعتقادی و برائتی تا صحنه قتال و جنگ، ایشان را همراهی کرد.
مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان این که قدرت تشخیص ما در پرتو اعظم بلاها «روز عاشورا» است، ابراز داشت: عاشورا، طلوع خورشید معارف بود تا ما حقایق را دیده و حق و باطل را تشخیص دهیم و اگر امروزه نیز کسی چشمان ما را از بلایای حضرت رسول اکرم(ص) ببندد حقایق را فراموش خواهیم کرد.
سلطه امام زمان برای انتقام از حادثه عاشورا
وی تصریح کرد: خداوند برای امام زمان(عج) سلطه ای قرار داده است تا با آن انتقام روز عاشورا را بگیرد و کسانی که در روز عاشورا نبوده اما راضی به آن بلایا بوده اند نیز در این انتقام حسابرسی خواهند شد؛ کسانی که می گویند عاشورا تمام شده و نیازی به کش دادن آن نیست، در حقیقت وسعت عاشورا را نفهمیده اند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که پیامبر اکرم(ص) بر سر نژاد و قومیت با کسی نجنگید، تصریح کرد: وسعت درگیری های پیامبر اکرم(ص) با شیطان از نخستین وقایع تا حادثه عاشورا بر سر توحید و شرک است و کسی که این وسعت را نبیند، مسیر سلوکش را فراموش می کند.
پیامبر اکرم پرچمدار درگیری روز عاشورا است
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) محور اصلی و پرچم دار درگیری روز عاشورا هستند و این درگیری تمام نمی شود تا این که یک نفر از شیطان یا رسول خدا(ص) شکست خورده و به زیر پرچم دیگری بیاید چون هیچگاه میان حق و باطل صلحی برقرار نخواهد شد؛ عاقبت در دولت حضرت مهدی(ع) شیطان از رسول خدا شکست خورده و به زیر پرچم ایشان خواهد آمد.
این کارشناس برنامه «سمت خدا» خاطرنشان کرد: زمانی که محور درگیری های رسول خدا(ص) با شیطان تهذیب شود، صف ها مشخص می شود؛ در فرهنگ قرآن درگیری میان صراط مستقیم و ضالین بوده و این صف بندی غیر از صف بندی بر اساس قدرت و نژاد است.
وی با بیان این که درگیری میان صراط مستقیم و گمراهی اگر به قتال هم برسد، عین عبادت است، اظهار داشت: درگیری فرعون و نمرود، درگیری با حضرت محمد(ص) بود و موسی و ابراهیم به نیابت از ایشان با آنان درگیر شدند همان طور که امام حسین(ع) نیز به نیابت از حضرت رسول اکرم(ع) عظیم ترین بلای تاریخ را تحمل کرد.
منبع: موعود - مهرماه سال 1391 شماره 131 - عاشورا محور سلوک