احکام عزاداری / در مسئله ی برهنه شدن در عزاداری، آیا امر به معروف و نهی از منکر واجب است؟

دریافت ویدئو
پاسخ به سوالات شرعی مخاطبان درباره احکام عزاداری توسط حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده این بخش زمان برهنه شدن در عزاداری، آیا امر به معروف و نهی از منکر واجب است؟...

احکام عزاداری / در مسئله ی برهنه شدن در عزاداری، آیا امر به معروف و نهی از منکر واجب است؟

حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده، کارشناس مسائل فقهی به پرتکرارترین سوالات، مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی خامنه ای پاسخ داده اند که در ادامه متن و فیلم پاسخ ایشان به این سوالات ارائه می شود:

در مسئله ی برهنه شدن در عزاداری، آیا امر به معروف و نهی از منکر واجب است؟

پیش تر در عزاداری که اوایل محرم امسال اجمالاً گفتیم که این توصیه ی حضرت آقا بوده است به برخی از مداحان که به هرحال افراد در عزاداری لخت نشوند یا امر به لخت شدن نکنند و توصیه نکنند که لخت شوند. گفتیم این فتوای فقهی نیست و معنای حرمت هم ندارد و حال اگر در هیئتی مفسده ای هم نداشت، حرام نیست؛ بنابراین اگر شما تشخیص می دهید که بله این مفسده دارد، خب نهی از آن واجب است؛ اما اگر وقتی گفتیم فی نفسه حرام نیست و توصیه ی حضرت آقا است؛ حال اگر افرادی لخت شدند در عزاداری و مفسده ای هم نداشت، اینجا نهی از آن واجب نیست، چون منکر حساب نمی شود. بنده یک توضیحی در این باره عرض بکنم که دیگر بحث فقهی نیست. این مسئله که بیان شد، بسیاری از مسئولین هیئت ها، مرثیه سرایان و واعظان و مداحان، این ها نه تنها توصیه به برهنه شدن نکردند، بلکه گفتند چون شنیده ایم توصیه ی رهبر معظم انقلاب این بوده است، ما به جان دل می شنویم و بر دیده می نهیم و این کار را ترک کردند و این اثر را داشت؛ بعضی هم به هرحال رعایت نکردند؛ حالا آن هایی که رعایت نکردند با توضیحی که عرض کردم، اگر مفسده ای بر این کارشان مترتب نبوده، نمی توانیم بگوییم مرتکب گناه و حرام شده اند. باید دقت کنیم یک جوری نباشد که خدای ناکرده یک مسئله ای که بیان می شود، یا یک حکم فقهی است یا توصیه ای است که در اینجا عرض کردیم، موجب اختلاف بشود و افراد این هیئت به افراد آن هیئت بد بگویند، یا این مداح به مداح دیگری بد بگوید، این ها که خواسته ی رهبری نیست.
خواسته ی حضرت آقا این است که همه زیر یک بیرق باشند. در عزاداری همه زیر علم امام حسین علیه السلام باشند و برای او عزاداری کنند؛ عزاداری مطلوب و عزاداری که موجب تقرب است؛ عزاداری که هرچه باشکوه تر باشد؛ کسی به دنبال این نیست که خدای ناکرده، عزاداری سید و سالار شهیدان کم رنگ بشود و شکوه و عظمتش کاسته بشود. هیچ گاه کسی دنبال این نیست و اگر کسی دنبال این باشد خطا می کند. عزاداری حضرت سیدالشهدا باید با همان شکوه و عظمتی که در طول تاریخ بوده است محفوظ بماند، اما از یک سری کارهای خرافی، کارهایی که دشمنان از آن کارها سوءاستفاده می کنند، از آن کارها باید دوری کرد. بنابراین چنین مسئله ای که مطرح شده نباید خدای ناکرده موجب تفرقه و دودستگی باشد. ان شاءالله که همه عزادار واقعی حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام باشند و امیدواریم که این عزاداری ها مورد قبول حق تعالی قرار بگیرد و موجب تقرب الهی هم باشد.

Share