رفتن به محتوای اصلی

تشخیص دقیق قبله

تاریخ انتشار:

مركز تحقيقات و پژوهش‌هاي فلكي ـ نجومي ساده‌ترين روش براي تعيين سمت قبله در روزهاي هفتم خرداد و 25 تير را اعلام كرد.

محمد صالح نجف، مدير مركز تحقيقات و پژوهش‌هاي فلكي ـ نجومي وابسته به دفتر حضرت آيت‌الله سيد علي سيستاني، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري رسا، ساده‌ترين روش براي تعيين سمت درست قبله در دو روز از سال را اعلام كرد.

وي با بيان اين‌كه قبله يابي از مباحث بنيادين علم و نجوم اسلامي است و دانستن جهت آن در بسياري از عبادات ضروري است، يكي از شيوه‌هاي دقيق قبله يابي را استفاده از سايه شاخص به هنگام زوال ظهر مكه مكرمه در دو روز از سال دانست كه امسال روزهاي هفتم خرداد و 25 تير است.

نجف افزود: در روزهاي هفتم خرداد و 25 تير، هنگام ظهر شرعي (اذان ظهرِ) مكه، خورشيد دقيقاً عمود بر كعبه است و اين سبب مي‌شود شاخص در مكه سايه نداشته باشد؛ از اين رو فرد در هر مكاني كه قرار داشته باشد، خلاف سايه او سمت درست قبله را نشان مي‌دهد.
وي تصريح كرد: براي آن‌كه اين عمل به دقت انجام گيرد، مي‌توان از يك وسيله عمود بر زمين مانند نخ يا ميله استفاده كرد كه خلاف جهت سايه آن نشان‌گر جهت قبله است.

مدير مركز تحقيقات و پژوهش‌هاي فلكي ـ نجومي ادامه داد: ظهر شرعي مكه به وقت رسمي ايران در روز هفتم خرداد، ساعت 13:48 و در روز 25 تير، 13:57 است و تعيين قبله بايد در اين زمان‌ها صورت بگيرد.

نجف در پايان خاطرنشان كرد: اين اتفاق نجومي، كه در آن خورشيد بالاي كعبه قرار مي‌گيرد، گاهي در روزهاي هشتم خرداد و 24 تير نيز صورت مي‌گيرد، ولي امسال همان دو روزي است كه پيشتر اعلام شده است.

موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا