آیا چت کردن با نامحرم اشکال دارد؟!

انجمن‌ها: 

آیا چت کردن با نامحرم اشکال دارد؟!

باید با مراجعه به وجدان، تکلیف خود را با احکام و قوانین دینی مشخص کنیم و میان هوس و عقل انتخاب درست داشته باشیم. توجه داشته باشیم که توجیه گناه از خود گناه بدتر است.

آیا چت کردن با نامحرم اشکال دارد؟!

با پیشرفت تکنولوژی و گسترش ارتباطات ناهنجاری های اجتماعی نیز افزایش یافته است. علاوه بر محدودیت های عقیدتی، تهدید خانواده و خطر فروپاشی اخلاق اجتماعی از عواقب این موضوع مهم می باشد. در فرهنگ دينی، اسلام به ما توصيه می كند، روابط دختر و پسر در حد ضرورت باشد.

برخی ها به غلط تصور می کنند که فضای مجازی متفاوت از فضای واقعی است و محدودیت های دنیای حقیقی در فضای مجازی وجود ندارد. از نظر اسلام در حفظ حریم در ارتباط با نامحرم، فرقی بین محیط واقعی و محیط مجازی نیست و ارتباط در محیط مجازی همانند خلوت دو نامحرم است؛ بنابراین محل اشکال است.

البته با توجه به احکام و متون اسلامی، اگر ترس افتادن به حرام و قصد لذت بردن در میان نباشد، اشکالی ندارد و حرام نیست. اما در تشخیص خوف و قصد لذت، مهم ترین قاضی نفس خود آدم است که از وضع خویش به خوبی آگاه است. باید توجه داشته باشیم گاه در شروع ارتباط با نامحرم، هیچ قصد و احساس گناهی در میان نیست؛ ولی چه بسا همین هم صحبتی ها غرایز جنسی افراد را تحریک کرده و یک الفت و محبت شهوانی بین مرد و زن ایجاد کند و این نقطه آغاز انحراف و فساد باشد. بنابراین بر هر مسلمانی لازم است در برابر شکسته شدن مرزهای شرعی ایستادگی کند و چنان چه قصد بالا بردن آگاهی های خود را دارد، ترجیحا به هم جنس خود مراجعه کند.

احتیاط در ارتباط با نامحرم در رفتار بزرگان دینی ما نیز وجود داشته است. رسول خدا صلی الله علیه واله وسلم به زن ها سلام می کرد و جوابش را می دادند، اما امیرالمومنین علیه السلام به زن های مسن سلام می کرد ولی خوش نداشت که به زن هاى جوان سلام کند و می فرمود: «می ترسم صدای نازک او در من اثر کند، و زیادتر از آن اجرى که می جویم [گناه] به من رسد».

در واقع، امیرالمومنین علیه السلام می خواهند به ما بیاموزند که در سلام کردن اگر جنس مخالف دختر جوان باشد، بهتر است از سلام کردن به او خودداری نمود تا از خطر لغزش در گناه در امان بود. و الا خود حضرت که معصوم است و بدون شک هرگز در گناه و معصیت گرفتار نخواهد شد.

علت وضع چنین احکامی این است که همه در یک سطح معرفت و معنویت نیستند. هر چند در عده ای با سلام کردن و معاشرت های عادی با زنان، دل مشغولی و احساسات شهوانی ایجاد نمی شود، اما از نظر اخلاقى باید این سیره عملی امام علیه السلام را یک نوع رعایت نکات دقیق دینى و آداب اخلاقى دانست که کار بسیار پسندیده اى می باشد؛ لذا مراجع تقلید با توجه به این مطالب، سلام کردن به زن جوان را مکروه می دانند.

برای درک ممنوعیت ارتباط با نامحرم توجه به آیه زیر ضروری  است.

مطابق آیات قرانی، بروز و ظهور و غلبه غریزه شهوانی در انسان به صورت پلکانی و تدریجی است، و شیطان از طریق سیاست گام به گام به هدف خود می رسد: «وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ (سوره بقره/168) از گام هاى شيطان پيروى مكنيد كه او دشمن آشكار شماست».

یکی دیگر از وظایف ما در جوامع مجازی، همانند دنیای حقیقی، تذکر مودبانه به افراد خاطی و دعوت ایشان به عقلانیت و مراعات قواعد دینی و اخلاقی است. اگر سکوت ما موجب گسترش این پدیده شود در گناه ترویج آن شریک خواهیم بود.

آیا چت کردن با نامحرم اشکال دارد؟!

Share