پرداخت زکات فطره (جامع)
پرداخت زکات فطره (جامع)
مجموعه پرداخت زکات فطره گردآوری شده از همه منابع مفاتیح الجنان، زاد المعاد و مصباح المتهجد...
پرداخت زکات فطره (مفاتیح الجنان)
اعمال روز اول شوال روز عید فطر است و اعمال آن چند چیز است: سوم- بيرون كردن زكات فطره است از هر سرى صاعى پيش از نماز عيد به تفصيلى كه در كتب فقهيّه است
و بدان كه زكات فطره واجب مؤكد است و شرط قبولى روزه ماه رمضان و سبب حفظ تا سال ديگر است و حق تعالى آن را مقدم بر نماز ذكر فرموده در اين آيه شريفه: «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى* و ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى»[سوره الاعلی، آیات 14-15]
پرداخت زکات فطره (مصباح المتهجد)
زكاة الفطرة واجبة على كل حر بالغ مالك لما يجب فيه زكاة المال و من لا يملك ذلك لا يجب عليه و إنما يستحب له ذلك و من وجبت عليه يجب أن يخرجها عن نفسه و جميع من يعوله من ولد و والد و زوجة و مملوك و ضيف مسلما كان أو ذميا و تجب الفطرة بدخول هلال شوال و تتضيق يوم الفطر قبل صلاة العيد و يجوز إخراجها من أول شهر رمضان إلى آخره و يجب عليه عن كل رأس صاع من تمر أو زبيب أو حنطة أو شعير أو أرز أو أقط أو لبن و الصاع تسعة أرطال بالعراقي من جميع ذلك إلا اللبن فإنه أربعة أرطال بالمدني أو ستة بالعراقي و يجوز إخراج قيمته بسعر الوقت. و مستحق الفطرة هو مستحق زكاة المال من فقراء المؤمنين و تحرم على من تحرم عليه زكاة الأموال و لا يعطى الفقير أقل من صاع و يجوز أن يعطى أصواعا.
پرداخت زکات فطره (زاد المعاد)
و امّا اعمال روز عيد، پس زكات فطر واجب مؤكّد است و تركش با تحقّق شرايط وجوب، گناه كبيره است و شرط قبول روزه ى ماه مبارک است. چنان چه از حضرت صادق عليه السّلام منقول است كه از تمامى روزه، دادن زكات است، يعنى فطره، چنانچه صلوات بر محمّد و آل محمّد از تمامى نماز است، زيرا كه هركه روزه بدارد و زكات فطره ندهد روزۀ او مقبول نيست، هرگاه عمدا ترک كند، و اگر صلوات بر محمّد و آل محمد را در تشهد ترک كند نمازش مقبول نيست و خدا زكات را به پيش از نماز ذكر كرده است در آن جا كه فرموده است: قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكّٰى* وَ ذَكَرَ اِسْمَ رَبِّهِ فَصَلّٰى[اعلى/ ١۴ و ١۵ .]؛ يعنى به تحقيق كه رستگارى يافت هر كه زكات فطر داد و پروردگار خود را ياد كرد به آن تكبيرات كه مذكور شد.
پس نماز عيد را به جا آورد و چنان چه زكات مال باعث پاكيزگى مال مىشود و مال از تلف محفوظ مىماند چنان كه منقول است كه هيچ مالى در دريا و صحرا تلف نمىشود به ندادن زكات، هم چنين فطره، زكات بدن است و بدن را پاكيزه مىگرداند از بخل و ساير كثافات معنويه و او را تا سال ديگر از بلاها حفظ مىكند. چنان چه به سند معتبر منقول است كه حضرت صادق عليه السّلام با «معتب» وكيل خرج خود فرمود كه برو و فطره ى جميع عيال ما و غلامان و كنيزان ما را بده و يكى از ايشان را ترک مكن كه زكات او را ندهى، زيرا كه اگر يكى را ترك كنى مىترسم كه در عرض سال بميرد.
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
ویژه نامه ضیافت الله (ماه مبارک رمضان)
ویژه نامه احکام روزه و روزه داری
مجموعه استیکر ماه رمضان (ایام و مناسبتها)
دعاهای تصویری روزانه ماه مبارک رمضان
ویژه نامه پیام ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
افزودن دیدگاه جدید