آشنایی با انواع مختلف پاستای ایتالیایی
آشنایی با انواع مختلف پاستای ایتالیایی
کشور ایتالیا برای هزاران پاستای متنوعی که دارد معروف است؛ از پاستای نواری گرفته تا لولهای، پاپیونی، صدفی و …. به مناسبت امروز که روز جهانی غذاست، تصمیم گرفتیم انواع مختلف پاستا را به شما معرفی کنیم تا متوجه شوید این خوشمزه های ایتالیایی چرا این همه تنوع دارند.
جالب است بدانید که تمامی ۲۰ بخش مختلف کشور ایتالیا، غذای مخصوص خود را دارند. این تنوع به خاطر شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی و تاریخ هر کدام از این مناطق است. به طور مثال، ترافل و گورگونزولای خامه ای را می توانید در مناطق کوهستانی شمال کشور همچون پیدمونت پیدا کنید، یا گوشت و گوجه فرنگی های خوشمزه را در اومبریا و آرتیشو و غذاهای دریایی را در سیسیلی.
همه این مواد به شکل سس روی پاستا مورد استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر است که هر منطقه شکل خاصی از پاستا را برای خود تهیه کرده و با سس های مخصوص خود آنها را سرو می کند.
بخش: ونتو – شمال ایتالیا
پاستا: بیگولی (Bigoli)
اسپاگتی نودلی شکل و ضخیم که اغلب با آرد کامل گندم، کره و تخم اردک تهیه می شود. همانند دیگر پاستاهای نواری و بلند، بهترین سس برای بیگولی سس غذاهای دریایی یا سس های خامهای و چرب است.
بهترین سس برای بیگولی سس غذاهای دریایی یا سس های خامهای و چرب است
بخش: امیلیا روماگنا – شمال ایتالیا
پاستا: استروتزاپرتی (Strozzapreti)
این کلمه ایتالیایی سخت به معنای «کشیش خفهکن» است – این نام از یک افسانه محلی گرفته شده که می گوید کشیش های طمع کار و پولکی اغلب استروتزاپرتی می خوردند. به همین خاطر مردم چنین نامی برای آن انتخاب کردهاند.
این پاستا با سس های سبک و نرم سرو می شود؛ سس هایی که در لای این پیچ ها گیر کرده و پاستا را مزه دار کنند. مثلا سس پستو برای این پاستا گزینه مناسبی است.
این پاستا با سس های سبک و نرم سرو می شود
بخش: لیگوریا – شمال ایتالیا
پاستا: تروفی (Trofie)
این پاستاهای مارپیچ و باریک به طور سنتی با پستو، لوبیا سبز و سیب زمینی سرو می شود.
این پاستاهای مارپیچ و باریک به طور سنتی با پستو، لوبیا سبز و سیب زمینی سرو می شود
بخش: توسکانی – مرکز ایتالیا
پاستا: گیگلی (Gigli)
Gigli به معنای نیلوفر و زنبق است. این پاستای روغنی مخصوص فلورانس است یعنی زیستگاه اصلی این گیاه.
این پاستای روغنی مخصوص فلورانس است یعنی زیستگاه اصلی این گیاه
بخش: ابروتزو – مرکز ایتالیا
پاستا: چیتارا (Chitarra)
چیتارا به زبان ایتالیایی یعنی گیتار و این پاستا به وسیله دستگاه رشتهساز ساخته میشود. خمیر تازه پاستا درون دستگاه ریخته می شود تا به صورت رشته های باریک بیرون بیاید. سپس به صورت آشیانهای آن را خشک می کنند. این پاستا را با سس های چرب و خامهای باید سرو کرد.
این پاستا را با سس های چرب و خامهای باید سرو کرد
بخش: کامپانیا – جنوب ایتالیا
پاستا: پنه (Penne)
پنه به معنای قلم یا نی تو خالی است. این مدل پاستا به صورت مورب برش داده میشود و به خاطر شکلش به این نام شهرت دارد. این پاستا برای سس گوشت و گوجه فرنگی یا برای کیک پاستا گزینه مناسبی است.
این پاستا برای سس گوشت و گوجه فرنگی یا برای کیک پاستا گزینه مناسبی است
بخش: پوگلیا – جنوب ایتالیا
پاستا: اورچیته (Orecchiette)
اورچیته یعنی گوش های کوچک و به طور سنتی با بروکلی، سیر و چیلی یا ماهی کولی سرو می شود.
پاستای اورچیته به طور سنتی با بروکلی، سیر و چیلی یا ماهی کولی سرو می شود
در آخر هم برای اینکه یاد بگیرید پاستاهای مختلف را به بهترین و خوش طعم ترین حالت ممکن بپزید، پیشنهاد می کنیم اینفوگرافیک زیر را ببینید. در راهنمای تصویری زیر، شکل های گوناگون نودل های پاستا و سس های مخصوص آن نوشته شده است.
افزودن دیدگاه جدید