روش درست کردن انواع سس بشامل با قارچ به سبک حرفه ای ها
روش درست کردن انواع سس بشامل با قارچ به سبک حرفه ای ها
سس بشامل با قارچ
سس بشامل با قارچ نیز از روش های دیگر تهیه سس بشامل است که به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد. اگر از جمله افرادی هستید که طعم لذیذ و بی نظیر قارچ را دوست دارید، این سس گزینه مناسبی است.
سس سفید سسی است که از ترکیب کره، آرد و شیر تهیه می شود. در آشپزی فرانسوی سس بشامل (به فرانسوی Béchamel )، سس سفید نامیده می شود. این سس در آشپزی ایرانی ها جا افتاده است و کاربرد فراوانی دارد.
این سس در برخی انواع غذاهای گوشتی، ماکارونی مانند لازانیا، کاربونارا و انواع مختلف دیگر غذا و سوپ استفاده می شود.
سس قارچ هم همانند سس سفید است فقط به آن تکه های قارچ اضافه می کنند که در کنار غذاهای گوشتی مثل استیک و همبرگر و مرغ از آن استفاده می شود. نکته حائز اهمیت کالری بالای این دو نوع سس به دلیل وجود خامه و کره در آن می باشد. همچنین به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع موجود در آنها استفاده شان در بیماران قلبی و بیماران دارای فشار خون، افراد دیابتی توصیه نمی شود.
این سس لذیذ، طعم دهنده ی بسیاری از غذاها مانند لازانیا و سوفله می باشد و شباهت بسیار زیادی به سس بشامل دارد. تفاوت عمده این سس با سس بشامل این است که در این سس آرد را تفت نمی دهیم. سس سفید از جمله سس هاییست که داشتن آن در یخچال همیشه لازم است. پس از آماده شدن اضافه این سس را می توان در یخچال تا چند روز نگهداری کرد و برای تعداد زیادی از غذا ها استفاده نمود.
مواد لازم برای تهیه سس قارچ :
شیر 2 لیوان
آرد گندم یا آرد سفید 2 لیوان
کره 40 گرم
قارچ خام 300 گرم
ادویه دلخواه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روش تهيه سس بشامل با قارچ :
برای تهیه سس سفید با قارچ، ابتدا قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد کنید و داخل تابه ای 10 گرم از کره را گرم کنید و قارچ ها را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت بدهید تا قارچ ها آب بیندازند. زمانی که قارچ ها آب انداختند حرارت را بیشتر کنید تا آب آن ها کاملا کشیده شود و قارچ ها بپزند. بعد از کشیده شدن آب قارچ ها اجازه بدهید قارچ ها کمی سرخ شوند و بعد آن را کنار قرار بدهید.
برای تهیه ی سس بشامل یا سس سفید 30 گرم کره ی باقیمانده را داخل قابلمه ای بریزید و اجازه بدهید با حرارت ملایم کره آب شود سپس آرد را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا کاملا یکنواخت مخلوط شوند.
سپس حدود نصف لیوان شیر را به مواد اضافه کنید و با همزن دستی سریع هم بزنید تا با هم به صورت یکنواخت مخلوط شوند و آرد داخل آن گلوله نشود و بعد کم کم باقی شیر را اضافه کنید و دائم هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
از این مرحله به بعد باید مخلوط را مدام با یک قاشق یا همزن دستی و به آرامی هم بزنید تا هم سس غلیظ شود و هم اینکه ته نگیرد. حرارت باید در حین پخت ملایم باشد.
4 تکنیک برای آشپزی بی خطر
آبگوشت پیازچه وسیب زمینی
زمانی که سس به غلظت دلخواه رسید قارچ های تفت داده شده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید ادویه دلخواه تان را اضافه کنید مانند پودر سیر یا آویشن یا پاپریکا و همین طور می توانید سس را ساده درست کنید.
اکنون سس را با قارچ کمی هم بزنید و روی حرارت نگه دارید و در نهایت سس شما آماده است.
روش درست کردن سس سفید با قارچ و خامه :
مواد لازم برای سس سفید با قارچ و خامه:
شیر 1 فنجان
روغن 1 قاشق غذاخوری
آرد 2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
خامه 2 قاشق سوپخوری
قارچ 250 گرم
روش تهیه سس بشامل با قارچ و خامه:
یک ظرف مناسب انتخاب کنید، مقداری روغن در آن ریخته و روی حرارت بگذارید. شیر، آرد، نمک و فلفل را مخلوط کنید و در روغن بریزید و هم بزنید. سپس خامه را به مواد خود اضافه کنید.
در انتها، قارچ ها را به خوبی بشویید و به صورت نازک برش بزنید و داخل ظرف روغن بریزید و با مواد به خوبی مخلوط کنید. اجازه بدهید سس به غلظت دلخواهتان برسد.
سس شما آماده است. می توانید انواع لازانیا و گراتن را با این سس نوش جان کنید.
نکاتی برای تهیه ی سس بشامل با قارچ:
* سس بشامل را با ماست ترش هم می توان تهیه کرد. اما وجود خامه، آن را خوش طعم تر خواهد کرد. (برای هر لیوان شیر، یک قاشق پر غذاخوری خامه کافی است.)
* دقت کنید زمانی که سس سرد شود غلظت آن بیشتر می شود.
افزودن دیدگاه جدید