روش درست کردن نان مهیاوه ای
روش درست کردن نان مهیاوه ای
مواد لازم برای تهیه نان مهیاوه ای :
آرد سفید قنادی 2 لیوان
آرد گندم 2 لیوان
روغن مایع 1/4 لیوان
مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
نمک 1 قاشق مرباخوری
آب ولرم به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
مهیاوه به مقدار لازم
روش درست کردن نان مهیاوه ای :
ابتدا آرد سفید و آرد گندم، مایه خمیر و بکینگ پودر، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید و بعد از آن 1/4 لیوان روغن مایع را اضافه کنید و در آخر آب ولرم را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست بیاورید و بدست نچسبد.
سپس خمیر را 1 ساعت استراحت بدهید و بعد چانه بگیرید و دوباره به چانه ها استراحت بدهید. در آخر چانه ها را باز کنید و در روغن داغ آن ها را سرخ کنید و در آخر روی آن مهیاوه بریزید.
مهیاوه :
مهیاوه مخلوطی از ماهی خشک شده که آن را پودر می کنند، سپس با هر ادویه خوشبو و کمی نمک، سیاهدانه، کنجد مخلوط می کنند و در بیشتر شهرهای بندر لنگه، خنج، لار، جهرم مورد استفاده است.
مهیاوه که مهیابه، ماهیاوه، مهیوه، مهوه، موه، هم به آن میگویند، غذای مخصوص مردم جنوب ایران است گویا کلمه مهوه و مهیاوه، در اصل از دوکلمه ماهی و آوه، مرکب بوده و آوه به معنی آب است. رنگ و طعم مهیاوه: مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه (مومغ، ساردین) درست می کنند و با نان یا همراه غذاهای دیگر به مصرف می رسانند و بسیار مقوی و اشتها آور است.
روش درست کردن نان مهیاوه:
الف- از پودر ماهی: ماهی های مذکور را در روی شن و ماسه کنار دریا خشک میکنند و اگر بخواهند از پودر آن استفاده کنند، پس از اینکه خوب خشک شد ماهی ها را کاملاٌ کوبیده و بعد، الک می کنند و شن و ماسه را از آن جدا می سازند و بعد پودر ماهی را با زردچوبه، فلفل، راز (دانه باریک و سیاه رنگ)، گشنیز و خردل مخلوط ساخته، دوباره می کوبند و در آب و نمک می ریزند و در شیشه یا خمره مخصوص ریخته و در آن را می بندند و بعد ظرف را به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز در آفتاب قرار می دهند، مایعی که به این ترتیب فراهم می شود، نسبتاٌ روان و با بوی زننده میباشد. مهیاوه را روی نان مالیده می خورند، بعضی مهیاوه را به همراه برنج مصرف میکنند.
ب- از ماهی: برای تهیه مهیاوه از ماهی، در ابتدا مقداری ماهی خشک موتو یا حشینه را شسته و سر آن را جدا کرده و در حلب یا خمره می اندازند و در حدود دو کیلو نمک به آن می افزایند و در آفتاب می گذارند و هر روز با چوب مخصوصی، آن را بهم می زنند و به وسیله آبکش صاف کرده آب آن را در ظرفی دیگر جدا ساخته و تفاله آن را به دور می ریزند سپس مقداری خردل بو داده و پوست نارنج کوبیده را روی مایع می ریزند، سپس همه را داخل خمره کرده در آن را بسته مجدداٌ در آفتاب میگذارند و چند روز صبر می کنند و بعد به سراغ آن می روند.
سوراخ یا سوراغ: در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و گل سرخ و پوست نارنج را برای اینکه خوشبو شود در حلب می ریزند و ان را سوراخ یا سوراغ می نامند پس از آماده شدن آن آب سوراغ را برداشته و روی نان می مالند و به اصطلاح خودشان. نان سوراغ روغنی میخورند.
افزودن دیدگاه جدید