رفتن به محتوای اصلی

روش درست کردن نان مهیاوه ای

تاریخ انتشار:

روش درست کردن نان مهیاوه ای

مواد لازم برای تهیه نان مهیاوه ای :

 آرد سفید قنادی    2 لیوان 
آرد گندم    2 لیوان
روغن مایع    1/4 لیوان 
مایه خمیر     1 قاشق غذاخوری 
شکر     3 قاشق غذاخوری 
بکینگ پودر     1 قاشق مرباخوری 
 نمک     1 قاشق مرباخوری
 آب ولرم    به مقدار لازم 
روغن برای سرخ کردن     به مقدار لازم 
مهیاوه    به مقدار لازم

روش درست کردن نان مهیاوه ای :

ابتدا آرد سفید و آرد گندم، مایه خمیر و بکینگ پودر، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید و بعد از آن 1/4 لیوان روغن مایع را اضافه کنید و در آخر آب ولرم را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست بیاورید و بدست نچسبد.

سپس خمیر را 1 ساعت استراحت بدهید و بعد چانه بگیرید و دوباره به چانه ها استراحت بدهید. در آخر چانه ها را باز کنید و در روغن داغ آن ها را سرخ کنید و در آخر روی آن مهیاوه بریزید.

مهیاوه :

مهیاوه مخلوطی از ماهی خشک شده که آن را پودر می کنند، سپس با هر ادویه خوشبو و کمی نمک، سیاهدانه، کنجد مخلوط می کنند و در بیشتر شهرهای بندر لنگه، خنج، لار، جهرم مورد استفاده است.

مهیاوه که مهیابه، ماهیاوه، مهیوه، مهوه، موه، هم به آن می‌گویند، غذای مخصوص مردم جنوب ایران است گویا کلمه مهوه و مهیاوه، در اصل از دوکلمه ماهی و آوه، مرکب بوده و آوه به معنی آب است. رنگ و طعم مهیاوه: مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه (مومغ، ساردین) درست می کنند و با نان یا همراه غذاهای دیگر به مصرف می رسانند و بسیار مقوی و اشتها آور است.

روش درست کردن نان مهیاوه:

الف- از پودر ماهی: ماهی های مذکور را در روی شن و ماسه کنار دریا خشک می‌کنند و اگر بخواهند از پودر آن استفاده کنند، پس از اینکه خوب خشک شد ماهی ها را کاملاٌ کوبیده و بعد، الک می کنند و شن و ماسه را از آن جدا می سازند و بعد پودر ماهی را با زردچوبه، فلفل، راز (دانه باریک و سیاه رنگ)، گشنیز و خردل مخلوط ساخته، دوباره می کوبند و در آب و نمک می ریزند و در شیشه یا خمره مخصوص ریخته و در آن را می بندند و بعد ظرف را به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز در آفتاب قرار می دهند، مایعی که به این ترتیب فراهم می شود، نسبتاٌ روان و با بوی زننده می‌باشد. مهیاوه را روی نان مالیده می خورند، بعضی مهیاوه را به همراه برنج مصرف می‌کنند.

ب- از ماهی: برای تهیه مهیاوه از ماهی، در ابتدا مقداری ماهی خشک موتو یا حشینه را شسته و سر آن را جدا کرده و در حلب یا خمره می اندازند و در حدود دو کیلو نمک به آن می افزایند و در آفتاب می گذارند و هر روز با چوب مخصوصی، آن را بهم می زنند و به وسیله آبکش صاف کرده آب آن را در ظرفی دیگر جدا ساخته و تفاله آن را به دور می ریزند سپس مقداری خردل بو داده و پوست نارنج کوبیده را روی مایع می ریزند، سپس همه را داخل خمره کرده در آن را بسته مجدداٌ در آفتاب می‌گذارند و چند روز صبر می کنند و بعد به سراغ آن می روند. 

سوراخ یا سوراغ: در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و گل سرخ و پوست نارنج را برای اینکه خوشبو شود در حلب می ریزند و ان را سوراخ یا سوراغ می نامند پس از آماده شدن آن آب سوراغ را برداشته و روی نان می مالند و به اصطلاح خودشان. نان سوراغ روغنی می‌خورند.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا