روش درست کردن آش گوشواره
روش درست کردن آش گوشواره
غذایی مقوی و بسیار پرطرفدار که با وجود مدت زمان طولانی طبخ، طرفداران بسیاری را از آن خود کرده است. این خوراک بومی و سنتی در شهرستان تبریز بیش از سایر نقاط این استان، تهیه و مصرف می شود.
بانوان و مادران خوش ذوق آذربایجانی با استفاده از موادی همچون رب گوجه فرنگی، کره، آب، نخود، جعفری، گشنیز، نعناع، سرکه، پیاز، تخممرغ، نمک، آرد، گوشت چرخکرده، زردچوبه و فلفل، به تهیه و طبخ آش گوشواره می پردازند. پیشنهاد می کنیم هنگام سفر به این دیار زیبا، این غذای اصیل و سنتی را تهیه و طعم لذیذ و به یادماندنی آن را تجربه کنید.
مواد لازم برای خمیر آش گوشواره آذربایجان :
تخم مرغ 1 عدد
نمک نصف قاشق چایخوری
آب 1/2 پیمانه
آرد 3 پیمانه
برای مواد میانی (کوفته سرگنجشکی) :
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
زرد چوبه به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم برای آش گوشواره :
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم
آب 4 لیوان
نخود 1 پیمانه
جعفری و گشنیز برای تزیین
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
سرکه 1/4 پیمانه
پیاز 1 عدد
طرز تهیه خمیر :
تخم مرغ را به همراه مقداری نمک و آب خوب هم بزنید. سپس کم کم به آن آرد اضافه کنید، تا حدی که خمیر بدست آمده به دست نچسبد.
بعد خمیر را در کیسه پلاستیکی قرار بدهید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید.
طرز تهیه مواد میانی :
ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و با گوشت و مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا گوشت حالت چسبندگی پیدا کند.
بعد از مواد گوشتی به اندازه یک فندق کوفته هایی درست کنید و در روغن تفت دهید.
طرز تهیه گوشواره :
بعد از نیم ساعت استراحت خمیر، آن را به 4 اندازه تقسیم کنید و با وردنه خمیرها را به قطر 2 میلی متر باز کنید و با چاقو مربع هایی را به اندازه ی 2 در 2 سانتیمتر ببرید.
و روی هر مربع به اندازه یک نخود از مواد گوشت قرار دهید و بعد مربع ها را از 4 طرف ببندید.
طرز تهیه آش گوشواره :
نخود را چند ساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آن ها را با مقداری آب بپزید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری کره داخل آن بریزید و پیاز نگینی خرد شده را داخل آن تفت بدهید. بعد به آن، رب گوجه فرنگی و نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس داخل آن مقداری آب بریزید و بگذارید تا آب به جوش بیاید. به آب در حال جوش گوشواره ها را اضافه کنید و هم بزنید.
نخود پخته شده را هم داخل آش بریزید و بعد از اینکه آش کاملا جا افتاد در پایان، سرکه را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش، آش را از روی حرارت بردارید.
آش پخته شده را داخل ظرف مورد نظر تان بکشید و با جعفری و گشنیز تزیین کنید.
نکات:
• حتما نخودها را از شب قبل خیس کنید و آب آنها را 3 مرتبه عوض کنید و اگر فراموش کردید آنها را بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا نفخ شان از بین برود.
• خمیر برای آنکه وا نرود باید خیلی خوب ورز داده شود و همچنین در آب در حال جوش ریخته شود.
• نشانه پخته شدن گوشواره ها، به سطح آمدن آنهاست.
• می توان سرکه را در لحظه سرو اضافه نمود.
• بعضی از افراد از ماکارونی های پاستا شکل هم برای این استفاده می کنند. ولی اصل آش گوشواره با خمیر است.
افزودن دیدگاه جدید