رفتن به محتوای اصلی

کله جوش یکی ازخوشمزه ترین غذاهای قدیمی

تاریخ انتشار:

کله جوش یکی ازخوشمزه ترین غذاهای قدیمی

كله جوش یکی از غذا‌های محلی و سنتی شهر اصفهان است و به طور عمده در شهر‌های خراسان و یزد به سبک و سیاق مختلف طبخ می‌شود. این غذا را با نام های کالا جوش، کل جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش می شناسند.

مواد لازم برای پخت کالجوش :

 کشک ساییده     500 گرم
 پیاز بزرگ    2 عدد 
 گردو     100 گرم
 نعنا خشک    به مقدار لازم 
 نمک و فلفل و زردچوبه    به مقدار لازم 
 

طرز تهیه کله جوش :

برای طرزتهیه کله جوش، ابتدا داخل ظرفی کوچک نعنا داغ درست کنید به این صورت که روغن را داغ کنید و نعنا خشک را داخل آن بریزید و سریع خاموش کنید زیرا نعنا سریع می سوزد، آن را کنار بگذارید و بعد پیاز را خلالی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید زمانی که طلایی شد زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و سپس مغز گردوی خرد شده را اضافه کنید کمی تفت بدهید کشک ساییده را با مقداری نمک و آب مخلوط کنید و پیازها اضافه کنید نعنا داغ را هم اضافه کنید و دائم هم بزنید که کشک شما بریده بریده نشود. زمانی که جوشید دیگر لازم به هم زدن نیست و زیر آن را خاموش کنید.

مواد لازم برای كله جوش :

ماست     نیم کیلو 
 پیاز بزرگ    2 عدد 
 رب گوجه فرنگی     1-2 قاشق غذاخوری
پونه خشک    به مقدار لازم 
نمک و فلفل    به مقدار لازم
 

طرز تهیه کالجوش با ماست و رب:

ابتدا پیاز را خلالی درشت خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا حدی که پیازها نرم شوند در این روش لازم نیست پیازها سرخ و طلایی شوند سپس مقداری پونه خشک داخل آن بریزید و کمی رب گوجه فرنگی و فلفل و اگر دوست داشتید زردچوبه بزنید و به سرعت هم بزنید که پونه ها نسوزند. بعد از آن مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم خوب بپزند.

سپس ماست را با نمک و خیلی کم آب هم بزنید و به مواد اضافه کنید و آن را دائم هم بزنید تا بریده بریده نشود.

نکاتی برای پخت کالجوش :

• این روش را می توانید با کشک هم درست کنید. و در روش بالا از ماست استفاده کنید.

• بعضی افراد کل جوش را به صورت غلیظ دوست دارند و بعضی افراد رقیق، بعضی ترش و بعضی ها دوست ندارند ترش باشد که این کاملا سلیقه ای است

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا