رفتن به محتوای اصلی

روش درست کردن استیک گوشت گوساله و نکاتی برای پخت استیک

تاریخ انتشار:

روش درست کردن استیک گوشت گوساله و نکاتی برای پخت استیک

استیک غذایی گوشتی است که گفته می شود ابتدا میان آمریکایی ها رایج بوده است و امروزه در تمامی کشورها این غذای خوش طعم و عالی به صورت های گوناگونی طبخ و سرو می شود و هر کشوری با توجه به فرهنگ و سلیقه ی افراد این غذا و سس کنار آن را به شکل خاصی تهیه می کنند.

مواد لازم برای تهیه استیک گوشت (برای ۴ نفر) :

 گوشت راسته گوساله    400 گرم 
 روغن زیتون     2 قاشق غذاخوری
سس خردل      2 قاشق غذاخوری
 سس باربیکیو    2 قاشق غذاخوری 
 سس سویا    2 قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل سیاه      به میزان دلخواه
 روغن مخصوص سرخ کردن    4 قاشق غذاخوری 
 

طرز تهیه استیک گوشت گوساله :

ابتدا تکه ای از راسته گوساله را بردارید و به اندازه کف دست و با ضخامت یک بند انگشت برش بزنید. شکل برش‌ها بهتر است از یک سمت پهن و از سمت دیگر باریک باشد. تکه های برش خورده گوشت را روی تخته گوشت بگذارید و روی آنها کیسه فریزر بکشید سپس آنها را با گوشت کوب بکوبید تا پهن شوند.

سپس برش های گوشت را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در مخلوط روغن زیتون، سس خردل، باربیکیو و سس سویا و نمک و فلفل سیاه قرار دهید تا مزه دار شوند. بعد این برش ها را در تابه ای چدنی سرخ و به صورت گرم سرو کنید

مواد لازم برای تهیه سس قارچ (برای ۴ نفر) :

 قارچ ورقه شده     2 لیوان
 شیر    1 لیوان 
 آرد     1 قاشق غذاخوری
 عصاره گوشت گوساله     1 عدد
 فلفل سیاه     به میزان دلخواه
 

طرز تهیه سس قارچ :

برای تهیه سس قارچ ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس قارچ ها را به آن بیفزایید و بگذارید کمی با هم حرارت ببینند.

مخلوط عصاره گوشت گوساله، شیر، آرد و فلفل سیاه را به آنها بیفزایید و بگذارید تا سس روی حرارت کمی غلیظ شود و حباب بزند. در این مرحله می توانید در صورت تمایل به آن کمی خامه یا کره بزنید و روی استیک های آماده شده از این سس بریزید و آنها را میل کنید.

روش دوم طرز تهیه استیک گوساله :

مواد لازم استیک گوشت :  

 گوشت فیله گوساله
برای هر نفر 100-150 گرم
 پیاز     یک عدد خرد شده
 نمک و فلفل    به مقدار لازم 
 پودر سیر    به مقدار لازم 
 روغن مایع یا زیتون     2 قاشق غذا خوری
 

درست کردن استیک گوشت :

تکه های گوشت فیله گوساله را با بیفتک خوب بکوبید تا باریک و به ضخامت یک سانتی در بیاید. سپس در مایه مارینه مزه دارش کنید و در ظرف دردار 3 ساعتی داخل یخچال بگذارید تا بماند. سپس در ماهیتابه چدنی داغ شده با مقدار بسیار کمی روغن تفت بدهید. تک تک داخل ماهیتابه بیاندازید.

تا با حرارت متوسط یک طرف آن تفت داده شود. سپس طرف دیگر را تفت بدهید. مقدار سرخ شدن استیک به ذائقه شما بستگی دارد. برخی آبدار دوست دارن که زیاد سرخ نمی کنند و برخی کاملا سرخ شده می پسندند و برای همین زیاد سرخ می کنند. بعد با سس قرمز و یا سس قارچ و سبزیجات میل کنید.

طرز تهیه استیک گوساله به روش دیگر :

مواد لازم برای استیک گوساله :

 روغن زیتون     نصف پیمانه
 سرکه     ¼ پیمانه
 سیر له شده     2 حبه
 خردل    4 قاشق چایخوری 
 سس ورسسترشایر    1 قاشق غذاخوری 
 گوشت راسته گوساله    700 گرم 
 موسیر چهار قاچ شده     5 عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه      به میزان لازم
 

طرز پخت استیک گوشت گوساله:

ابتدا گوشت را با مخلوطی از سیر له شده، سس ورسترشایر، خردل، سرکه و نیمی از روغن زیتون مزه دار کرده و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ترد شده و طعم بگیرد.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و دو تا سه قاشق روغن بریزید تا داغ شود، سپس استیک مزه دار شده را به خوبی سرخ کرده و بپزید.

در این فاصله تابه دیگری را روی حرارت قرار داده و موسیر ها را با باقی مانده روغن تفت دهید تا سرخ شود.

سپس نمک و فلفل را اندازه کرده و کمی آب بریزید و اجازه دهید بجوشد و غلیظ شود.

حالا استیک سرخ شده را در بشقاب سرو قرار داده و برش بزنید، سپس سس موسیر را روی آن بریزید و میل نمایید.

راز پختن یک استیک خوشمزه

• گوشتی که برای تهیه استیک استفاده می شود یا باید گوشت راسته گوساله باشد یا گوشت فیله که البته گوشت فیله نرم تر و گران تر و برای تهیه استیک هایی که آب دار سرو می شوند، مناسب است اما گوشت راسته سفت تر است.

• استیک را می توان به سه روش سرو کرد؛ اول به صورت آبدار، دوم متوسط (بین آبدار و کاملاً پخته) و سوم کاملاً پخته. البته نباید استیک آنقدر روی حرارت قرار بگیرد که بسوزد زیرا سوختگی گوشت، طعم تلخی به آن می دهد.

• می توانید برای درست کردن استیک برش های عرضی یا طولی به گوشت بدهید.

• گوشت استیک باید در اصطلاح بیات شده باشد یعنی نباید از گوشت تازه برای تهیه استیک استفاده کرد بلکه باید برش های استیک را حداقل به مدت ۸ تا ۲۴ ساعت در فریزر قرار بدهید و منجمد و سپس آن را برای پخت استیک استفاده کنید.

• تابه ای که در آن استیک پخته می شود، نباید روغن فراوان داشته باشد. می توانید استیک را بدون روغن یا با روغن خیلی کم بپزید زیرا گوشت با چربی خودش قابل پخت است و نهایتاً استیک خوشمزه تر خواهد بود.

• اگر گوشتتان ضخیم بود، حرارت پخت را ملایم کنید تا گوشت با حرارت کم و به تدریج پخته شود.

• طعم دار کردن گوشت یکی از مهم ترین مراحل تهیه استیک است که نباید فراموش شود. هرگز نباید به گوشت تهیه شده برای استیک آبلیمو زد.

• ضخامت گوشت استیک هم بنابر سلیقه ی فرد می تواند متفاوت باشد اما ضخامت آن نباید کمتر از نصف بند انگشت باشد زیرا در اینصورت تکه گوشت سرخ شده «بیفتک» نام دارد، نه استیک.

• هرگز نباید با استیک سبزی‌هایی با طعم رو به ترش مثل گوجه فرنگی و خیارشور سرو کرد اما هویج پخته، سیب زمینی سرخ شده، نخودفرنگی و کلم بروکلی مناسب است.

• معمولاً سسی همراه استیک سرو می‌شود مانند سس قارچ که نباید مانند کره یا حلوا غلیظ و سفت باشد بلکه باید رقیق باشد و وقتی روی استیک ریخته شد، به راحتی پخش شود.

• اگر سس تهیه شده برای استیک تان آرد دارد، بهتر است آرد مصرفی، آرد ذرت باشد تا سس، بافت لطیف تری داشته باشد.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا