دوست داری جغور بغور بخوری؟
جغور بغور یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان است این غذا را به روش های متفاوت طبخ داده می شود. جغور بغور فروشی در تهران و دیگر شهرهای ایران هم یافت می شود.
مواد لازم برای جغور بغور :
برای 6 الی 8 نفر
جگر سیاه 1 عدد
جگر سفید 1 عدد
دل 2 عدد
قلوه 2 عدد
آبلیمو نصف استکان
پیاز 4 عدد
زعفران یک چهارم استکان
جعفری خرد کرده نصف استکان
نمک و فلفل به میزان لازم
روش دست کردن جغور بغور :
پیاز را کاملاٌ ریز کنید. جگر، دل، قلوه و جگر سفید را خرد کنید و با آبلیمو، فلفل، نمک، زعفران و پیاز رنده شده بگذارید دو سه ساعت بماند تا آبلیمو به خوردش برود. سپس آن را با پیاز، خوب سرخ کنید و بگذارید با حرارت بسیار ملایم با بخار خودش بپزد. وقتی به روغن افتاد، آبلیمو و جعفری خرد کرده و زعفران روی آن بدهید و هم بزنید. دور خوراک را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه جغور بغور :
جگر سفید گوسفند 1 عدد
پیاز 3 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر دارچین به مقدار لازم
روش درست کردن جغور بغور خوشمزه :
در این روش پخت جغور بغور، ابتدا جگر سفیدی گوسفند را با پیاز و نمک و کمی فلفل بپزید، زمانی که پخت اجازه بدهید سرد شود.
بعد از آن جگر را خرد کرده و با یک عدد پیاز چرخ کنید. سپس 1 عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید و بعد جگرهای چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید سپس نمک و زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید اجازه بدهید به آرامی با شعله ی ملایم بپزد و در نهایت آن را کمی سرخ کنید.
این روش را بیشتر در کنار بریان میل می کنند ولی به تنهایی هم واقعا خوشمزه است و می توانید با برنج و یا نان نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه جغور بغور :
جگر سیاه گوسفند 1 عدد
دل گوسفند 1 عدد
قلوه گوسفند 2 عدد
پیاز متوسط 4 تا 5 عدد
قارچ 750 گرم
گوجه فرنگی 5 عدد
فلفل دلمه ای 2 عدد
فلفل سبز تند به مقدار لازم
پودر غوره غوره 5 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
روش درست کردن جغور بغور زنجان :
برای تهیه ی جغور بغور ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید و با روغن کمی تفت بدهیدتا رنگ آن تغییر کند نباید سرخ کنیم زیرا باید در غذا حس شود.
سپس دل و جگر و قلوه را اضافه کنید و هم بزنید در این هنگام در تابه ای دیگر قارچ را ورقه ای خرد کنید و با کمی آبلیمو و نمک و فلفل سیاه تفت بدهید تا زمانی که آب بیاندازد سپس آب قارچ را جدا کنید و دوباره سرخ کنید تا کمی نرم شود اکنون فلفل ها را به دل و جگر و قلوه و پیاز اضافه کنید حواستان باشد شعله ملایم باشد مدام هم بزنید تا ته نگیرد. هنگامی که قارچ آماده شد با نمک و فلفل دلمه ای و فلفل سبز و غوره غوره به مواد اضافه کنید و در آخر گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا جا بیفتد و کمی آب بیاندازد.
نکاتی برای تهیه جغور بغور:
• در دستور پخت جغور بغور سنتی زنجان قارچ نیست اما ما اضافه کردیم و خوشمزه تر شد. می توانید آن را حذف کنید.
• می توانید از دنبه برای خوش طعم تر شدن داخل غذا استفاده کنید.
• برای پخت جغور بغور بهتر است جگرها را به صورت نوارهای پهن برش بزنید.