کباب دیگی (کباب تابه ای)
کباب دیگی (کباب تابه ای)
کباب دیگی یا کباب تابه ای یا کباب بشقابی یکی از کباب های سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد.
يكي از مشكلات برخي از آپارتمانها تهيه و طبخ كباب است. وقتي كه معمولاً كباب روي ذغال طبخ مي شود خيلي خوشمزه تر است ولي در صورت عدم دسترسي به آن بهترين راه، تهيه كباب ديگي ( كباب تابه ای ) است كه خيلي هم پر طرفدار است.
مواد لازم برای کباب دیگی مازندران:
گوشت ران گوسفند 1 کیلو
پیاز 1 عدد
سیر 6 حبه
گوجه فرنگی 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
رب نارنج 1 قاشق غذاخوری
آلو بخارا 5 عدد
آلوچه برغانی 8 عدد
آلو قرمز یا گوجه سبز محلی 8 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
روش درست کردن کباب دیگی مازندران :
برای پخت کباب تابه ای مازندرانی، ابتدا گوشت را به تکه های بزرگ قسمت کنید سپس وسط هر تکه را یک شکاف کوچک بزنید و یک حبه سیر را داخل این شکاف ها قرار بدهید. پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید، سپس گوشت را اضافه کنید تا حدی که روی آن طلایی شود سرخ کنید، سپس گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت بدهید و بعد داخل گوشت سیرهای باقیمانده و آب را بریزید (میزان آب باید به حدی باشد که روی گوشت را بگیرد) در ظرف را بگذارید تا کاملا بپزد.
بعد از گذشت نیم ساعت آلو بخارا، آلو برغانی و گوجه سبز را اضافه کنید و به مدت چند ساعت در ظرف را بگذارید تا کاملا بپزد بعد از پخت رب گوجه فرنگی را سرخ کنید و به همراه رب نارنج و نمک و فلفل به خورش اضافه کنید سپس شعله را کم کنید و بگذارید تا روغن بیاندازد. غذا حاضر است!
مواد لازم برای 5 نفر :
گوشت سردست گوساله 500 گرم
گوشت قلوه گاه گوسفندی 200 گرم
پیاز (چرخ شده) 200 گرم
روغن یک پیمانه کوچک
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
تخم مرغ 1 عدد
زعفران آبکرده 2 قاشق سوپخوری
روش درست کردن کباب دیگی:
ابتدا گوشت قلوه گاه و سردست را یک بار نمک بزنید و به مدت 4 الی 5 ساعت در یخچال نگهداری کنید.
سپس پیاز را چرخ کرده، آب پیاز را بگیرید به طوری که خیلی خشک نشود و خیلی هم آب نداشته باشد.
گوشت را 2 الی 3 بار با دنده ی ریز چرخ گوشت، چرخ کنید و سپس پیاز را به گوشت اضافه کنید و فلفل سیاه، زعفران و تخم مرغ را اضافه کنید و دو سه بار با دنده ریز چرخ گوشت، چرخ کنید و کاملا ورز دهید تا چسبندگی کامل را داشته باشد.
بعد کف تابه را با کمی روغن چرب کنید گوشت را در تابه به قطر نیم سانت تا یک بند انگشت پهن کنید، بعد آن را با کفگیر چوبی حالت بدهید و برش دهید تا برش ها به شکل کباب سیخی در آیند.
دقت داشته باشید که حرارت نباید خیلی زیاد باشد تا روی کباب شما برشته شود و مغز آن خام بماند و یا نباید حرارت آن قدر کم باشد که کباب شما آب بیندازد. (تقریبا مانند کباب شامی باید سرخ شود) اگر دوست داشتید می توانید در تابه را بگذارید و زیر آن را کم کنید تا آب بیاندازد و مغز پخت شود و بعد در آن را بردارید تا سرخ شوند
توصیه و نکات در مورد کباب تابه ای:
گوشت را 2 بار با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
آب پیاز را کامل بگیرید. پیاز را 2 ساعت زودتر چرخ کنید، روی آن را بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید.
افزودن دیدگاه جدید