طرز درست کردن باقلو
روش درست کردن چند نوع باقلوا
باقلوا نوعی شیرینی است که در کشور های ایران و ترکیه تهیه می شود. باقلوا استانبولی همان باقلوا ترکیه ای است که به راحتی می توانید این نوع شیرینی را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکیه ای :
خمیر فیلو آماده 1 بسته
مغز پسته 200 گرم
دارچین 1 قاشق چایخوری
شکر 1/4 پیمانه
پودر هل نصف قاشق چایخوری
کره 50 گرم برای چرب کردن
شکر 3/4 پیمانه
آب 3/4 پیمانه
عسل 3/4 پیمانه
روش درست کردن باقلوا ترکیه ای با خمیر فیلو :
فر رو روی دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. پسته و در صورت تمایل گردو را با غذا ساز یا با گوشتکوب خرد کنید. مقداری از پسته را برای روی باقلوا و تزیین کنار بگذارید و بقیه را با گردو و دارچین و هل و شکر مخلوط کنید و در ظرف جداگانه ای نگه دارید. کره را با دمای خیلی ملایم کمی ذوب کنید که برای چرب کردن راحت تر باشد.
کف ظرف مناسبی را با کره و قلمو (فقط در حد چرب کردن) چرب کنید. لایه ای از خمیر را جدا کنید و کف ظرف پهن کنید و روی خمیر را هم با کره چرب کنید. مخلوط مواد میانی که همان پسته، گردو، دارچین و… را روی خمیر بریزید و مجددا روی آن رو خمیر دیگری قرار بدهید و باز روی خمیر را چرب کنید. لایه ای دیگر از خمیر بگذارید و باز چرب کنید.
روی خمیر دوباره مخلوط مواد میانی را بریزید و باز خمیر بگذارید و چرب کنید. بعد از چرب کردن با چاقو به شکل مربع یا لوزی برش بزنید و بگذارید در دمای 170 درجه سانتیگراد به آرامی در حدود 45 دقیقه بپزد و طلایی رنگ شود. بعد از اینکه طلایی شد، از فر خارج کنید و مجددا برش ها را تکرار کنید تا کاملا از هم جدا شوند.
روش درست کردن شهد باقلوا:
برای شهد، شکر، آب و عسل را با هم مخلوط کنید و برای 10 دقیقه روی حرارت بگذارید تا قوام پیدا کند.
نکته اول: زمانی که باقلوا در حال خنک شدن هست شهد را تهیه کنید. (بهتر است باقلوا داغ نباشد و تقریبا خنک شده باشد)
نکته دوم: شهد را بعد از اینکه آماده شد، قبل از اینکه خنک شود روی باقلوا بریزید تا در بافت شیرینی نفوذ کند در انتها پسته هایی که خرد کرده بودید و کنار گذاشته بودید، برای تزیین روی باقلوا بپاشید.
مواد لازم برای باقلوا ترکی :
تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 فنجان قهوه خوری
آب 1/2 فنجان
ماست 1 فنجان
روغن مایع 1 فنجان
شکر 1 قاشق مرباخوری
آبلیمو 1 قاشق مرباخوری
سرکه 2 قاشق غذاخوری
نمک 1 پنس
آرد به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد
* مخلوط آرد و نشاسته ذرت به میزان مساوی حدود 1 لیوان
گردو یا پسته خرد شده به مقدار لازم برای مواد میانی
* برای باز کردن خمیر مخلوط آرد و نشاسته ذرت به میزان مساوی حدود 1 لیوان یا کمی بیشتر
مواد لازم برای برای روی خمیر :
کره 100 گرم
روغن مایع 1/2 فنجان
مواد لازم شربت باقلوا :
شکر 2 و 1/2 پیمانه
آب 2 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
روش درست کردن باقلوا ترکی :
برای تهیه این روش باقلوا ابتدا شربت باقلوا را آماده کنید زیرا باید سرد شود. شکر و آب را مخلوط کنید روی حرارت قرار بدهید و هم بزنید تا شکر حل شود و بعد از به جوش آمدن حدودا پنج دقیقه بجوشد. بعد آبلیمو را اضافه کنید یک دقیقه دیگر بجوشد و بعد از روی حرارت بردارید گلاب را اضافه کنید و بگذارید خنک شود.
برای تهیه ی خمیر ابتدا همه ی مواد تَر را مخلوط کنید، سپس شکر و نمک را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید و کم کم آرد را اضافه کنید و مخلوط کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد ولی سفت هم نشود. بعد روی خمیر را با کیسه فریزر بپوشانید و حدود نیم ساعت استراحت بدهید.
برای راحتی کار همه ی خمیر را به اندازه ی گردوی متوسط گرد کرده در ظرفی بچینید و دوباره روی آنها را بپوشانید تا خشک نشوند. روی سطح کار یک قاشق مرباخوری مخلوط آرد و نشاسته بریزید یکی از گلوله های خمیر را روی آن قرار بدهید یک قاشق هم روی خمیر بریزید و با تیرک (چوب باریک که خمیر را خیلی نازک باز می کند و در ترکیه به آن اوکلاوا می گویند) خیلی نازک باز کنید اگر دیدید خمیر چسبنده است به آن آرد بزنید.
بعد ته سیخ چوبی که تیز نیست را پایین خمیر قرار بدهید و به سمت بالا بکشید تا حالت پلیسه شود. بعد یک طرفِ خمیر، گردو یا پسته بریزید و طرف دیگر خمیر را روی گردوها بیاورید و دو دور از زیر خمیر را بپیچانید بعد پایین خمیر را روی قسمت بالا قرار بدهید، با دست فرم داده و آرام خمیر را برگردانید و در سینی فر قرار بدهید. همه ی آنها که آماده شدند از مخلوط کره و روغن مایع روی آنها بریزید و حدود 25 دقیقه در فر 180 درجه قرار بدهید. فر را از یک ربع قبل روشن کنید. اگر روی باقلوا طلایی نبود چند دقیقه گریل را روشن کنید. بعد از خارج کردن از فر شربت سرد را روی آنها بریزید و یک ساعت بگذارید بماند تا شربت به خورد باقلوا برود. اگر زیاد نمی خواهید شیرین شود زودتر از شهد خارج کنید.
مواد لازم برای باقلوا پسته ای :
خمیر یوفکای مخصوص باقلوا 25 عدد
روغن محلی 50 گرم
کره یا مارگارین 100 گرم
پسته خرد شده 350 گرم
هل 1 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای شربت:
شکر 5 پیمانه
آب 4 پیمانه
لیمو 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه باقلوا پسته ای :
شکر، آب و آب لیمو را روی حرارت به مدت 10 دقیقه بجوشانید و کنار بگذارید تا سرد شود فر را با درجه حرارت 180 درجه روشن کنید تا گرم شود مارگارین و روغن جامد حیوانی را روی حرارت آب کنید.
خمیر یوفکا را از فریزر خارج کرده و بگذارید تا از حالت انجماد خارج شود. (برای استفاده از خمیر یوفکای منجمد شده بهترین راه این است که حداقل 12 ساعت قبل از استفاده، خمیر را از فریزر خارج کنید و درون یخچال نگهداری کنید تا خمیر به آرامی از حالت انجماد خارج شود.
این کار باعث می شود تا سطح خمیرهای داخل بسته کمتر خیس شده و خمیر راحت تر بصورت لایه لایه شود و یا اینکه یک تا دو ساعت قبل از مصرف بسته را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید و در روی بسته با تیغ یک شکاف 3 تا 4 سانتی ایجاد کنید تا هوا به مقدار بسیار جزیی وارد بسته شود. (در نظر داشته باشید که درب بسته را باز نکنید).
یکی از یوفکاها را باز کنید و با برس روی آن روغن آب شده را بمالید. روی آن یوفکای دیگری بیاندازید. دوباره روغن بمالید. پسته را روی یوفکای دوم که روغن مالیده اید بپاشید.
دوباره یک لایه یوفکا روی پسته ها باز کنید. و روی لایه آخر را نیز روغن بمالید. از یک طرف شروع به پیچیدن و رول کردن یوفکاها کنید، توجه کنید که باید کاملاً سفت پیچیده شود.
باقی مواد را به همین شکل تهیه کنید و رول ها را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید. از یخچال بیرون آورده و به ضخامت دلخواه برش بزنید و تکه ها را داخل سینی فر بچینید.
حتماً باید بصورت فشرده در سینی چیده شود و لابلای آن ها خالی نماند. سینی را در فری که از قبل با حرارت 180 درجه گرم کرده ایم قرار بدهید و زمانی که روی باقلوای پسته طلایی شد از فر بیرون بیاورید.
بلافاصله وقتی داغ است شربت ولرم خنک شده را روی آنها بریزید. تمام شربت را بریزید و زمان دهید تا جذب شود.
شیرینی شما آماده است و می توانید به همراه خامه سرو کنید.
مواد لازم: (خمیر باقلوا)
زرده تخم مرغ 2 عدد
شیر 1/2 پیمانه
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 1/2 قاشق مرباخوری
آرد به میزان لازم حدود 1 پیمانه
مواد میانی باقلوا :
بادام بدون پوست پودر شده 250 گرم
پودر قند 100 تا 150 گرم
پودر هل 1 قاشق مرباخوری
مواد لازم شربت باقلوا :
شکر 2 لیوان
آب 1 لیوان
گلاب 1/4 لیوان
روش درست کردن باقلوا یزدی :
همه مواد خمیر را به غیر از آرد با هم مخلوط کنید و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر لطیفی بدست بیاید (خمیر نباید سفت باشد) خمیر را داخل نایلون بگذارید و دو ساعت استراحت بدهید مواد میانی باقلوا را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
بادام را خیس کنید و پوست آن را جدا کنید و بعد از خشک شدن با پودر قند آسیاب کنید و پودر هل را اضافه کنید شکر و آب را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید چند دقیقه روی حرارت باشد و بعد گلاب را اضافه کنید و در آخر دو قاشق آبلیمو تازه و یا 1/8 قاشق چایخوری جوهر لیمو بزنید و از روی حرارت بردارید.
بعد از زمان ذکرشده فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب مستطیل مناسبی را با روغن چرب کنید. مقداری از خمیر را بردارید و آن را باز کنید تا کاملا نازک شود. قالب را روی خمیر قرار دهید و کمی بزرگتر از قالب آن را برش بزنید.
سپس خمیر را کف قالب قرار بدهید. این کار را 2 بار دیگر انجام دهید تا 3 لایه خمیر کف قالب داشته باشید. حالا روی خمیرها مخلوط داخل باقلوا را بریزید، خوب پخش کنید و با پشت قاشق فشار دهید. مقداری گلاب هم روی مواد بریزید. 2-4 لایه خمیر را به روش قبل برش بزنید و روی مواد فشار بدهید. باقلوا را با چاقوی تیز به صورت دلخواه برش بزنید. روغن جامد یا کره را آب کنید و به آرامی روی باقلوا بریزید. قالب را به مدت 15-20 دقیقه داخل فر قرار دهید.
در این فاصله شربت را آماده کنید. شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. وقتی جوش آمد، گلاب را اضافه کنید. صبر کنید تا شربت غلیظ شود، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود.
روی باقلوا شربت خنک را بریزید و سپس سرو کنید.
افزودن دیدگاه جدید