رفتن به محتوای اصلی

آبگوشت غوره و گوجه فرنگی

تاریخ انتشار:

آبگوشت غوره و گوجه فرنگی

آبگوشت غوره با گوجه فرنگی از آبگوشت های بسیار خوش خوراک و محلی کرمانشاهی می باشد که به زبان محلی کرمانشاهی هم به آن غوره تماته می گویند.
یکی دیگر از آبگوشت های بسیار بسیار خوش خوراک و محلی کرمانشاهی آبگوشت غوره با گوجه فرنگی می باشد که به زبان محلی کرمانشاهی هم به آن غوره تماته می گویند که بسیار مورد طبع و دلپذیر و مقوی می باشد و این آبگوشت در اوائل فصل آمدن غوره تازه مصرف بسیار دارد. که در کنار نان سنگک و سبزی خوردن به خصوص ریحان تازه عطر دلنشینی دارد. امیدوارم تهیه کنید و لذت ببرید.

آبگوشت غوره و گوجه فرنگی :

مواد لازم برای آبگوشت غوره و گوجه فرنگی :

گوشت آبگوشتی گوسفندی و دنبه      500 گرم
 نخود و لوبیا سفید     با هم 1 پیمانه
 سیب زمینی متوسط    3 عدد 
 پیاز درشت    1 عدد 
 غوره تازه    1 لیوان پاک شده 
 گوجه فرنگی درشت    5 تا 6 عدد 
 نعناع داغ    1 قاشق سوپخوری 
 نمک و فلفل و زردچوبه    به مقدار لازم 
 

روش درست کردن آبگوشت غوره و گوجه فرنگی :

مانند همه ی آبگوشت ها ابتدا گوشت گوسفندی را همراه دنبه با نخود و لوبیا که از شب قبل خیس کرده اید و یک عدد پیاز بزرگ و زردچوبه و فلفل در ظرفی به همراه آب کافی بریزید و اجازه بدهید تا کاملا پخته شود و آب آن را به صورتی تنظیم کنید که در آخر برای هر نفر یک کاسه سوپخوری آب بماند.

بعد از پخت دنبه را به همراه پیاز جدا کرده و آن را خوب بکوبید و در این مرحله سیب زمینی ها را که پوست بگیرید و به همراه نمک و دنبه کوبیده به آبگوشت اضافه کنید سپس گوجه و غوره را در یک ظرف جدا گانه بریزید و روی شعله بگذارید و زیر آن را کم کنید تا گوجه و غوره کمی پخته شوند نشانه پخته شدن آنها روی آب آمدن غوره و نرم شدن گوجه می باشد.

سپس آرام آنها را با یک ملاقه جدا کرده درون یک سبد بریزید تا تفاله آن را بگیرید سپس آب و عصاره را به آبگوشت اضافه کنید و بگذارید تا آبگوشت حسابی جا افتاده و سیب زمینی آن کاملا پخته شود. این آبگوشت به نسبت بقیه آبگوشت ها به خاطر وجود غوره ترش می باشد.

آبگوشت گوجه فرنگی:

مواد لازم برای آبگوشت گوجه فرنگی:

 گوشت    500 گرم 
 گوجه فرنگی     500 گرم
 نخود و لوبیا    1 پیمانه 
 سیب زمینی    4 عدد 
 فلفل سبز دلمه ای    1 عدد 
 پیاز    2 عدد 
 لیمو عمانی    4 عدد 
 نمک و فلفل و زردچوبه    به مقدار لازم 
 

روش درست کردن آبگوشت گوجه فرنگی:

گوشت را تکه تکه کنید و با 6 لیوان آب بجوشانید. سپس پیاز را چهار تکه کنید، با نخود و لوبیا و زردچوبه داخل آبگوشت بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم بپزد. پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و با فلفل سبز دلمه ای خرد شده داخل آبگوشت بریزید.

در پایان، سیب زمینی ها را پوست کنده، با کمی نمک درون آبگوشت بریزید و زمان دهید تا آبگوشت کاملا بپزد و جا بیفتد. لیمو عمانی را سوراخ کرده و با گوجه فرنگی در آبگوشت بریزید.

آبگوشت غوره :

"آبگوشت غوره" غذای محلی کردستان و همدان است که بسیار خوشمزه و لذیذ است.

مواد لازم برای آبگوشت غوره :

گوشت گوسفند     500 گرم 
 غوره     200 گرم
 سیب زمینی    2 عدد
 پیاز     1 عدد
 لوبیا    نصف پیمانه
 نخود    نصف پیمانه 
رب گوجه فرنگی    2 قاشق سوپخوری
ادویه     به مقدار لازم
زردچوبه    به مقدار لازم
نمک و فلفل    به مقدار لازم
 

روش درست کردن آبگوشت غوره :

ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

سپس داخل قابلمه ای گوشت گوسفند را به همراه حبوبات خیس شده، یک عدد پیاز و مقداری دنبه خرد شده با هم مخلوط کنید و حدود یک لیتر آب داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید.

کف های جمع شده روی قابلمه را با قاشق بردارید تا آب گوشت شفاف شود. بعد از به جوش آمدن آب، مقداری نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آبگوشت به آرامی بپزد.

در حین پختن آبگوشت سیب زمینی را پوست بگیرید و به همراه رب داخل آن بریزید. در انتهای پخت هم مقداری غوره داخل آبگوشت بریزید.

بعد از 20 دقیقه جوشیدن غوره، آن را بچشید و بعد حرارت را خاموش کنید و آبگوشت را میل کنید.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا