آبگوشت غوره و گوجه فرنگی
آبگوشت غوره و گوجه فرنگی
آبگوشت غوره با گوجه فرنگی از آبگوشت های بسیار خوش خوراک و محلی کرمانشاهی می باشد که به زبان محلی کرمانشاهی هم به آن غوره تماته می گویند.
یکی دیگر از آبگوشت های بسیار بسیار خوش خوراک و محلی کرمانشاهی آبگوشت غوره با گوجه فرنگی می باشد که به زبان محلی کرمانشاهی هم به آن غوره تماته می گویند که بسیار مورد طبع و دلپذیر و مقوی می باشد و این آبگوشت در اوائل فصل آمدن غوره تازه مصرف بسیار دارد. که در کنار نان سنگک و سبزی خوردن به خصوص ریحان تازه عطر دلنشینی دارد. امیدوارم تهیه کنید و لذت ببرید.
آبگوشت غوره و گوجه فرنگی :
مواد لازم برای آبگوشت غوره و گوجه فرنگی :
گوشت آبگوشتی گوسفندی و دنبه 500 گرم
نخود و لوبیا سفید با هم 1 پیمانه
سیب زمینی متوسط 3 عدد
پیاز درشت 1 عدد
غوره تازه 1 لیوان پاک شده
گوجه فرنگی درشت 5 تا 6 عدد
نعناع داغ 1 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روش درست کردن آبگوشت غوره و گوجه فرنگی :
مانند همه ی آبگوشت ها ابتدا گوشت گوسفندی را همراه دنبه با نخود و لوبیا که از شب قبل خیس کرده اید و یک عدد پیاز بزرگ و زردچوبه و فلفل در ظرفی به همراه آب کافی بریزید و اجازه بدهید تا کاملا پخته شود و آب آن را به صورتی تنظیم کنید که در آخر برای هر نفر یک کاسه سوپخوری آب بماند.
بعد از پخت دنبه را به همراه پیاز جدا کرده و آن را خوب بکوبید و در این مرحله سیب زمینی ها را که پوست بگیرید و به همراه نمک و دنبه کوبیده به آبگوشت اضافه کنید سپس گوجه و غوره را در یک ظرف جدا گانه بریزید و روی شعله بگذارید و زیر آن را کم کنید تا گوجه و غوره کمی پخته شوند نشانه پخته شدن آنها روی آب آمدن غوره و نرم شدن گوجه می باشد.
سپس آرام آنها را با یک ملاقه جدا کرده درون یک سبد بریزید تا تفاله آن را بگیرید سپس آب و عصاره را به آبگوشت اضافه کنید و بگذارید تا آبگوشت حسابی جا افتاده و سیب زمینی آن کاملا پخته شود. این آبگوشت به نسبت بقیه آبگوشت ها به خاطر وجود غوره ترش می باشد.
آبگوشت گوجه فرنگی:
مواد لازم برای آبگوشت گوجه فرنگی:
گوشت 500 گرم
گوجه فرنگی 500 گرم
نخود و لوبیا 1 پیمانه
سیب زمینی 4 عدد
فلفل سبز دلمه ای 1 عدد
پیاز 2 عدد
لیمو عمانی 4 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روش درست کردن آبگوشت گوجه فرنگی:
گوشت را تکه تکه کنید و با 6 لیوان آب بجوشانید. سپس پیاز را چهار تکه کنید، با نخود و لوبیا و زردچوبه داخل آبگوشت بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم بپزد. پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و با فلفل سبز دلمه ای خرد شده داخل آبگوشت بریزید.
در پایان، سیب زمینی ها را پوست کنده، با کمی نمک درون آبگوشت بریزید و زمان دهید تا آبگوشت کاملا بپزد و جا بیفتد. لیمو عمانی را سوراخ کرده و با گوجه فرنگی در آبگوشت بریزید.
آبگوشت غوره :
"آبگوشت غوره" غذای محلی کردستان و همدان است که بسیار خوشمزه و لذیذ است.
مواد لازم برای آبگوشت غوره :
گوشت گوسفند 500 گرم
غوره 200 گرم
سیب زمینی 2 عدد
پیاز 1 عدد
لوبیا نصف پیمانه
نخود نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
ادویه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روش درست کردن آبگوشت غوره :
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
سپس داخل قابلمه ای گوشت گوسفند را به همراه حبوبات خیس شده، یک عدد پیاز و مقداری دنبه خرد شده با هم مخلوط کنید و حدود یک لیتر آب داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید.
کف های جمع شده روی قابلمه را با قاشق بردارید تا آب گوشت شفاف شود. بعد از به جوش آمدن آب، مقداری نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آبگوشت به آرامی بپزد.
در حین پختن آبگوشت سیب زمینی را پوست بگیرید و به همراه رب داخل آن بریزید. در انتهای پخت هم مقداری غوره داخل آبگوشت بریزید.
بعد از 20 دقیقه جوشیدن غوره، آن را بچشید و بعد حرارت را خاموش کنید و آبگوشت را میل کنید.
افزودن دیدگاه جدید