روش درست کردن آش کشک
روش درست کردن آش کشک
طرز پخت آش کشک در هر نقطه از ایران به متفاوت است. در ادامه شما را با دو روش ساده و خوشمزه از طرز تهیه آش کشک آشنا می کنیم. امیدواریم از خوردن آن ها لذت ببرید.
مواد لازم برای آش کشک:
نخود 100 گرم
لوبیا چیتی یا قرمز 100 گرم
عدس 100 گرم
برنج 50 گرم
بلغور 300 گرم
سبزی آش 1 کیلوگرم
پیاز برای سرخ کردن و تزیین 1 کیلوگرم
رشته آش به دلخواه
نعنا خشک به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
روش درست کردن آش کشک:
از یک روز قبل نخود و لوبیا را خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شود. سپس هر کدام را جداگانه کامل بپزید.
بلغور گندم را پاک کنید و خوب بشویید و با عدس پاک شده و شسته شده داخل قابلمه بریزید و با آب اجازه بدهید بپزند زمانی که کمی پختند برنج نیم دانه شسته شده و سبزی آش خرد شده را اضافه کنید کمی نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
پیازها را خلالی کرده و سرخ کنید.
زمانی که مواد پختند حبوبات را اضافه کنید اگر آب آش کم شد آب جوش به آن اضافه کنید. مراقب باشید زمانی که شروع به جا افتادن کرد آش ته نگیرد. نیمی از پیازهای سرخ شده و نیمی از نعنا داغ ها را اضافه کنید.
در پایان کشک را در ظرفی جدا خوب بزنید و به آش اضافه کنید و هم بزنید اگر رنگ آش بیحال بود مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و کمی از آن را بچشید اگر بی نمک بود نمک اضافه کنید و اگر ترش نبود کشک اضافه کنید می توانید از دوغ هم استفاده کنید.
سپس در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ آن را تزیین کنید.
مواد لازم برای روش درست کردن آش کشک :
آش حبوبات جوانه دار
عدس 1 لیوان
نخود نصف فنجان
لوبیا قرمز نصف فنجان
لوبیا چیتی نصف فنجان
پیاز 3-4 عدد
سبزی آش 500 گرم
کشک 1 پیمانه
دوغ 2-3 لیوان
زردچوبه و فلفل و نمک به مقدار لازم
رشته آشی به مقدار لازم
دستور پخت آش کشک با رشته:
برای تهیه آش کشک ابتدا تمامی حبوبات را از قبل خیس کنید، سپس آن را جداگانه بپزید، داخل قابلمه ای نسبتا بزرگ آب بریزید و اجازه بدهید جوش بیاید. زمانی که جوش آمد سبزی آش را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید بپزند پیازها سرخ کنید و مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و مقداری نعنا داغ هم درست کنید.
زمانی که سبزی ها پختند حبوبات را به آن اضافه کنید و هم بزنید نیمی از پیاز داغ ها و کمی نعنا داغ را به آش اضافه کنید تا مزه ی آن درون آش باشد.و در آخر رشته را ریز خرد کنید حدودا 4-5 قسمت خرد کنید و به آش اضافه کنید. اگر رنگ آن کم رنگ است زرد چوبه اضافه کنید. اجازه بدهید آش بپزد، زمانی که رشته ها پختند کشک را با دوغ هم بزنید و به آش اضافه کنید کمی بچشید اگر بی نمک بود به آن نمک اضافه کنید.
اکنون مقداری دیگر از پیازها را به آش اضافه کنید، و دائم هم بزنید تا به جوش بیاید.
* اگر ترشی آن کم است مقداری کشک یا دوغ اضافه کنید.
و بعد از جا افتادن آن را در ظرف بکشید و با پیاز و نعنا داغ تزیین کنید.
* میزان رشته گفته نشد زیرا بعضی افراد با سبزی بیشتر و بعضی افراد با رشته بیشتر دوست دارند.
* در صورت تمایل در هر دو دستور می توانید از سیر داغ هم استفاده کنید.
افزودن دیدگاه جدید