رفتن به محتوای اصلی

طرز تهیه 3 نوع آش محلی همدان

تاریخ انتشار:

طرز تهیه 3 نوع آش محلی همدان

آش یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که تقریبا در تمام شهرهای کشورمان با روش ها و طعم های مختلفی تهیه می شود. مثلا آش جو و هویج که اصالتا برای شهر همدان است و در این شهر خیلی محبوب و پرطرفدار است.
با این که پختن آش کاری ساده به نظر می رسد اما برای طبخ یک آش جا افتاده و خوشمزه باید ریز ریز ماجرا را دنبال و تمام نکته‌ها را رعایت کرد. ما در این مطلب طرز تهیه 3 نوع آش همدانی را در اختیارتان قرار داده ایم.

مواد لازم برای تهیه آش هویج و جو :

هویج خرد شده    2 عدد 
گوشت چرخ کرده    200 گرم
پیاز داغ    3 قاشق غذاخوری 
فلفل، نمک و زردچوبه    به مقدار لازم 
کشک    به مقدار لازم 
بلغور جو    2 پیمانه 
نخود    1/2 پیمانه
 

روش درست کردن آش هویج و جو :

برای پخت آش جو و هویج، ابتدا نخودها را از روز قبل خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شود و زودتر بپزند. داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و نخودها را به صورت جداگانه روی حرارت قرار دهید تا بپزند.

هویج ها را بعد از شستن به صورت ریز خرد کنید و با بلغور داخل یک قابلمه ای دیگر با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند.

بعد از این که نخود و بلغور جو پخته شد آن ها را با هم مخلوط کنید. اکنون صبر کنید تا مواد با حرارت ملایم قل بخورند و لعاب بیندازند.

تا زمانی که مواد لعاب بیندازند، مشغول آماده کردن پیاز داغ شوید. بعد از آن گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه کنید و بعد مایه گوشت و پیاز را به قابلمه بلغور و ... اضافه کنید.

تمام مراحل برای تهیه آش هویج و جو را گذراندیم، فقط کافی است مواد با هم قل بخورند و آش لعاب کافی گرفته باشد. در آخر مقداری کشک به آش اضافه کرده و در ظرف مناسب سرو کنید. کاسه آش را می‌توانید با چند برگ ریحان و هویج تزیین کنید. نوش جان!

نکات روش درست کردن آش هویج و جو :

حتما نخود را از شب قبل خیس کنید و به صورت جداگانه بپزید.

برای تهیه این آش بهتر است کشک را قبل از بردن کاسه آش سر سفره اضافه کنید.

این آش به خاطر داشتن بلغور، جو و هویج سرشار از فیبر است.

روش درست کردن آش شل پتله :

آش شل پتله یا آش شله پلته یکی از غذاهای محلی در استان همدان است. در برخی از نقاط تلفظ این آش، آش شله پلته (sholeh palteh) آمده است.

مواد لازم آش شل پتله :

 بلغور    200 گرم 
 سبزی آش    500 گرم 
 عدس    200 گرم 
 گوشت با استخوان    250 گرم 
 پیاز سرخ کرده    2 قاشق غذاخوری 
 سیب زمینی    250 گرم یا 2 عدد 
 نمک، فلفل، زردچوبه    به میزان لازم 
 کره    1 قاشق غذاخوری 
پیاز، نعنا و سیر داغ    به مقدار لازم
 

روش درست کردن آش شل پتله :

برای پخت آش شل پتله، ابتدا گوشت را با پیاز و فلفل و زردچوبه و پیاز سرخ کرده در آب بپزید. بلغور را بشویید و به همراه عدس به آبگوشت اضافه کنید و با حرارت بسیار کم بپزید زیرا بلغور به سرعت ته می گیرد. یک قاشق روغن حیوانی یا کره را نیز به بلغور در حال پخت اضافه کنید تا بلغور بپزد.

در یک ربع آخر نمک، سبزی خرد شده و سیب زمینی نگینی کوچک را هم اضافه کنید و هم بزنید. آش که لعاب انداخت یک قاشق غذاخوری کره را اضافه کنید، آش حاضر است. در صورت تمایل روی آش را ترشی یا نان لواش بریزید.

درست کردن پتله :

برای درست کردن پتله در قدیم ابتدا گندم را پس از تمیز کردن از سنگ و شن و پوش و آشغال، می شستند و سپس آن را می جوشاندند و بعد در مقابل آفتاب پهن و خشک می کردند. بعد از خشک شدن آنرا در گودالی بنام دیبک ریخته و با چوب دیبک زنی)(که یک تیر کوتاه چوبی بود و در اطراف آن یکی دو دسته چوبی کار گذاشته بودند) که بوسیله دونفر زده می شد کوبیده و پوست آن را می گرفتند بعد از اینکه در دیبک پوست گندم گرفته شد آنرا در دستاس که نوعی آسیاب دستی و کوچک خانگی بود، می کشیدند تا هر دانه گندم به دو یا سه تکه شکسته و به اصطلاح یارما یا نیمه بشود. از این پتله برای پختن غذاهایی مانند دلمه، آش، کوپ په، کوفته و غیره در زمستان استفاده می کردند.

 

روش درست کردن آش خشکبار :

آش خشکبار از آش های سنتی همدان است، این آش طعمی ملس دارد.

مواد لازم برای تهیه آش خشکبار (چهار تا پنج نفر) :

 سبزی آش (جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج) یا تره کوهی     500 گرم
 عدس     1/2 پیمانه
 نخود     1 پیمانه
 گوشت گوسفندی با استخوان    200 گرم 
 برنج     3 قاشق غذاخوری
 پیاز     1 عدد
 برگه زردآلو    1/2 پیمانه 
برگه هلو     1/2 پیمانه 
آلبالوی خشک شده    1/2 پیمانه
آلوی ترش خشک شده    1/2 پیمانه
رشته آش    1 بسته کوچک
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه    به مقدار لازم
سرکه سیب    2 تا 3 قاشق غذاخوری
لوبیا    1 پیمانه
شیره انگور    به مقدار لازم
روغن زیتون    به مقدار لازم
پیاز، نعناع و سیر داغ    به مقدار لازم برای تزئین
 

روش درست کردن آش خشکبار :

برای تهیه ی آش خشکبار ابتدا، حبوبات را از شب قبل خیس کنید. خشکبار را هم جداگانه خیس کنید.

گوشت، حبوبات و پیاز خرد شده را بپزید. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن ها اضافه کنید. در 20 دقیقه آخر پختن، خشکبار، سبزی آش یا تره کوهی، رشته آش و برنج را به مواد اضافه کنید.

در انتها سرکه سیب را با شیره انگور مخلوط و به سایر مواد اضافه کنید.

آش را بعد از آماده شدن داخل ظرف مورد نظر بکشید و با مخلوط روغن زیتون، پیاز، نعناع و سیر داغ روی آن را تزئین کنید.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا