روش درست کردن آش شله قلمکار
روش درست کردن آش شله قلمکار
آش شله قلمکار یکی از معروف ترین نوع از انواع آش های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، که تره از همه ی آن ها باید بیشتر باشد و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و فلفل و روغن استفاده می شود.
آش شله قلمکار برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژه ای پخته و میان مردم و درباریان پخش می شد.
آش شله قلمکار یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که از آن به عنوان صبحانه و افطاری استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه آش قلمکار :
گوشت گوسفندی بدون استخوان 250 گرم
سبزی آش 500 گرم
عدس نصف پیمانه
نخود نصف پیمانه
لوبیا نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
پیاز بزرگ 2 عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش شله قلمکار :
برای پخت آش شله قلمکار حبوبات را از شب قبل خیس کنید. سپس یک عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. بعد از کمی تفت دادن گوشت را اضافه کنید و با پیاز تفت بدهید. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید بعد مقداری آب بریزید و زیر شعله را زیاد کنید زمانی که جوش آمد آن را کمتر کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
در حین پخت گوشت حبوبات را به صورت جدا بگذارید بپزند. زمانی که گوشت پخت آن را بیرون آورده و خوب له کنید. سپس گوشت را با آب گوشت و برنج نیم دانه و سبزی بگذارید به آرامی خوب بپزند اگر آب آن کم بود به آن آب جوش اضافه کنید. حبوبات پخته شده را به آش اضافه کنید. تا همه ی مواد به خورد هم بروند و آش جا افتاده و کشدار شود.
در پایان پیاز ها را خلالی خرد کرده و روی ظرف های آش بریزید.
نکاتی برای تهیه آش شله قلمکار:
• این آش به علت پخت برنج لعابدار می شود.
• این آش نیازی به نعنا داغ و کشک ندارد اما اگر تمایل دارید می توانید اضافه کنید.
• آش شله قلمکار آبادانی ها بسیار تند است. خوشمزگی این آش به تندی آن است.
• این یکی از روش های پخت مرسوم آش شله قلمکار می باشد و بسیار خوشمزه است.
افزودن دیدگاه جدید