روش درست کردن پنیر خانگی
روش درست کردن پنیر خانگی
برای اطمینان از سالم بودن پنیر می توانید با کمترین مواد، سالم ترین پنیرها را تهیه کنید پنیر به روش های متفاوتی تهیه می شود. در ادامه می توانید چند نوع روش تهیه پنیر را آموزش داده ایم.
روش درست کردن پنیر خانگی با قرص پنیر:
مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی:
شیر 2 لیتر
قرص پنیر یک چهارم قرص
نمک 1 قاشق چایخوری
آب 4 قاشق غذاخوری
روش درست کردن پنیر با قرص پنیر :
شیر را در ظرف استیل ریخته و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا گرم شود ولی نجوشد.
آب، نمک و قرص پنیر را درون یک ظرف استیل بریزید و اجازه دهید تا قرص در آب حل شود.
حرارت شیر باید به حدود 40 درجه سانتیگراد برسد. دمای آن را با دماسنج یا انگشت تست کنید. انگشت دست کمی گرما را احساس کند کفایت میکند.
وقتی دمای شیر به حدود 40 درجه رسید، آن را هم بزنید تا دمای آن در همه جای شیر یکسان شود و سپس گاز را خاموش کنید.
شیر را به مایه موجود در ظرف استیل اضافه کرده و هم بزنید. سپس در ظرف را بگذارید، روی آن را بپوشانید و در یک محل گرم قرار دهید. بعد از یک ساعت روی دلمههای تشکیل شده را برش بزنید و دوباره روی ظرف را بپوشانید.
وقتی برش ها جمع شد و روی آن ها آب زرد رنگی ایجاد شد، پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و دلمه ها را به آرامی در آن بریزید. سپس پارچه را دور دلمه ها گره بزنید.
جسم سنگینی را به مدت 4 تا 5 ساعت روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
سپس پنیر را برش زده و در آب نمک نگهداری کنید.
مواد لازم :
شیر 1 كيلو
مايه پنير يک دوم قاشق چايخوری
روش درست کردن پنیر خانگی با مایه پنیر:
شير را پس از جوشاندن از روي حرارت برداريد و بگذاريد قدري خنك شود. به حدي كه دماي آن كمي بيشتر از دماي بدن باشد. سپس مايه پنير را در آن بريزيد و بگذاريد تا شير به پنير تبديل شود (زمان لازم جهت تهيه اين پنير 15 دقيقه است).
مواد لازم :
شیر 2 کیلو
ماست 1 لیوان
سرکه سفید 1/4 لیوان
نمک 1 قاشق غذاخوری
روش درست کردن پنیر با سرکه:
ابتدا شیری را که از لبنیاتی خریدید را 20 دقیقه بجوشانید (یعنی از زمان جوشیدن شیر 20 دقیقه بگذرد) سپس ماست را با قاشق هم بزنید و به شیر در حال جوش اضافه کنید بعد سرکه و نمک را اضافه کنید.
سرکه را که می ریزید شروع می کند به بریده شدن چند دقیقه که جوشید تنظیفی را روی سبدی پهن کنید و آن را داخل آن بریزید و در آن را ببندید و روی آن بشقابی قرار بدهید و یک قابلمه ای پر از آب که سنگین شده باشد قرار بدهید. تا حدود 1 ساعت بماند. بعد از این زمان پنیر شما آماده است. سپس داخل آب شیر سرد شده مقداری نمک بریزید و پنیرها را برش بزنید و داخل آن قرار بدهید. هرچه آب با نمک تر باشد پنیر شما شورتر می شود.
روش درست کردن پنیر محلی با ماست:
مواد لازم :
شیر پرچرب 2 لیتر
ماست 1 پیمانه
روش درست کردن پنیر محلی با ماست:
ابتدا شیر را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا کمی بجوشد و سپس ماست را اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس بعد از 10 دقیقه شیر کم کم گلوله گلوله می شود و در واقع کم کم سفت می شود.
بلافاصله آن را درون پارچه ای توری (تنظیف) که روی صافی قرار داده شده است بریزید تا حسابی آب آن کشیده شود و پارچه را حسابی بپیچید تا آب اضافی نداشته باشد و یک ظرف سنگین روی آن قرار بدهید تا آب آن کشیده شود بعد از 1 ساعت پنیر شما آماده است از قبل آب جوشیده سرده شده را با نمک مخلوط کرده و پنیر را داخل آن قرار بدهید.
افزودن دیدگاه جدید